Translate

sâmbătă, 10 septembrie 2022

Un brad care face Craciunul

AMR trei luni si ceva pana la Craciun.

Am prietene care deja au inceput numaratoarea inversa si am prietene care le urasc din suflet pe cele din prima categorie. Depinde cum te potrivesti in spiritul marii sarbatori. Adevarul este ca unora dintre noi le displace mai degraba tevatura si munca suplimentara depusa pentru transformarea casei intr-un coltisor magic, spre inveselirea familionului care, de obicei, are asteptari destul de mari de la partea feminina a tribului. Daca m-ar parasuta cineva intr-un loc gata pregatit, curatat si aranjat, as fi cea mai fericita!

Sentimentele pe care mi le trezeste apropierea sarbatorilor de iarna sunt destul de contradictorii. Surprinzator, deoarece sunt o pasionata creatoare de decoratiuni de sezon. In ciuda acestui fapt, las totul pe ultima suta de metri si impodobesc bradul chiar in ajun, respectand de altfel o traditie de familie pe care o aveau bunicii mei. De-a lungul anilor, am tot incercat sa ii fentez pe membrii familiei mele, copilul si sotul, cu un minim de aranjamente distribuite prin casa, dar de brad nu am scapat absolut niciodata. Bradul natural, vreau sa zic. Acuma, stiti si voi ce implica utilizarea unui brad natural, cata mizerie face, cum se usuca, ce greu te debarasezi de el,ca sa nu mai zic despre curentul eco, care condamna taierea arborilor si propune alternative mai blande cu mediul. De cativa ani insa, am pus piciorul in prag si am trecut la brazii artificiali. La plural deoarece, in afara de cel mare, din living, baiatul meu impodobeste cu manusitele lui unul micut, in dormitorul sau. 

Mi-am cumparat un brad artificial de la chinezi. Daca nu ati fost niciodata in posesia unui brad chinezesc, va felicit. Nici sa nu incercati. Nu arata rau, dar... Cand l-am despachetat m-a incantat usurinta cu care se monteaza. L-am aburcat pe o masuta si am purces la treaba. Atunci am descoperit si hibele. Sarmele care imita crengile au smocuri de ace doar spre varf si acestea sunt atat de dense incat globuletele nu intra printre ele, e un chin sa le agati sau sa aranjezi beteala sau sa pui o decoratiune in varf. De fapt, n-am putut nicicum sa pun traditionala stea in varf, m-am multumit mereu sa leg niste panglici. Nu pot sa spun daca bradul meu seamana sau nu cu unul natural, dupa acele lungi aduce mai mult a pin, dar incepe sa se uzeze, sarmele s-au slabit de cat le-am pliat si despliat ca sa il depozitez si parca dezavantajele de mai sus devin din ce in ce mai deranjante.

Ce vreau sa zic cu aceasta poveste? Daca sunteti indragostiti de atmosfera de Craciun, daca va place sa decorati, sa fiti in trend cu modul cum se "face" bradul, v-as sfatui sa cautati un magazin online serios, cum este BraziCraciun.net si sa profitati de oferta mare de brazi artificiali, care imita teribil de bine soiurile naturale. Veti spune ca o asemenea calitate costa, dar nu stiu daca ati facut vreodata socoteala cati bani ati dat in atatia ani pe brazii naturali. Si daca sunteti adeptii infocati ai parfumului de conifere prin casa, puteti oricand sa cumparati un smoc de crengi din piata si sa faceti o coronita sau alta decoratiune de sezon cu ele.

Gasiti pe site brazi gata ornati cu luminite, conuri, ninsi, cu bilute, inghetati, adica scutiti din efortul de a fixa primul strat de decoratiuni. Gasiti brazi micuti, de pus pe masa, brazi inalti pana in tavan, brazi slim pentru locuri mai putin spatioase. Chiar si pentru plafoanele foarte inalte din vile sau din institutii exista bradul potrivit, acela de 4 sau 5 m inaltime! Gasiti brazi verzi, ce insufla prospetimea verii la munte si brazi albi, ingropati in zapada, ca intr-o felicitare vintage. Gasiti brad cu suport clasic sau din lemn natural infasurat cu iuta sau brad in ghiveci, dupa cum vreti sa arate in decorul casei voastre.

Eu am pus ochii pe bradul Socrate cu ace 2D si 3D, nu de alta dar are varfurile inghetate, dispuse in forma de stea, albiciose, cu un aer de iarna grea, ca in vremurile copilariei mele si poate fi un fundal potrivit pentru decoratiunile de pom nostalgice si viu colorate create de mine.


Dar daca vreti sa stiti, visez de fapt sa pot pune in aplicare ideea aceea, care a fost la moda anul trecut, cu bradul atarnat cu varful in jos, de tavan, pare ciudat, dar este extrem de spectaculoasa. Pentru asta mi-ar placea sa am bradul artificial Klaus cu inaltimea de 180 cm.

Exista doua modalitati: ori pui un inel la baza trunchiului si il agati de tavan, ori il fixezi cu varful in jos pe un suport, dar banuiesc ca trebuie stabilizat cumva.

Cred ca va intrebati de ce insist totusi pe tema brazilor artificiali. Pai, in primul rand sunt mult mai durabili decat brazii naturali, asta e clar si in al doilea rand lumea se reorienteaza rapid, iar produsele de pe brazicraciun.net dispar vazand cu ochii. Noroc ca firma are politica de a asigura stocuri pentru noiembrie-decembrie si de a merge pe pre-comenzi daca doriti sa cumparati mai din timp. 

In rest, desi toamna e abia la inceput, puteti sa visati la un decor de poveste hibernala inca de pe acum, nu va va condamna nimeni ca aveti un suflet iubitor de decoratiuni interioare, cei mai fericiti vor fi chiar copiii vostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.