Translate

duminică, 11 septembrie 2022

Sezon nou, altfel de produse

Cand zic "sezon nou" nu ma refer numai la faptul ca am intrat in toamna, ci si la situatia in care ne aflam noi, ploiestenii, de vreo luna incoace: nu avem apa calda.

Acesta este un post despre cosmetice, nu cu tenta sociala sau politica, asa ca nu vreau sa insist pe problema de...cacao in care ne-au bagat alesii nostri. Cert e ca vine frigul si nu se rezolva nimic. Adica avem sanse sa nu capatam nici caldura in case, in noiembrie. Nasol!

Dar sa facem introducerea. Acestea sunt produsele achizitionate in ultimul timp.

Nu o iau de la stanga la dreapta neaparat, ca iar m-a intaratat ideea ca nu am apa calda, asa ca pornesc abrupt cu samponul uscat got2b de la Schwarzkopf.

Mi-am zis ca acum e momentul sa incerc dry shampoo despre care vorbeste toata lumea, ca m-am saturat de carat oalele cu apa fiarta. Am luat acest sampon din dm, a fost vreo 15 lei flaconul de 200 ml, m-a incantat parfumul Ocean Vibes care merge si la partea masculina a familiei. Ideea de extra volume nu imi trebuia, dar am zis ca ii face bine lui fiu-meu, caruia i se ingrasa parul si i se pleosteste.

De aplicat se aplica pe carare, adica despartiti parul in cateva parti si fasaiti la radacina, e ca o pulbere fina, apoi masati pielea capului. Rezultatul imediat e vizibil, parul miroase a proaspat si devine flufy, adica voluminos. Toate bune in primele doua ore. Mai pe seara s-a dus extra volumul si am ramas doar cu mancarimea de piele. Mda, nu-l folositi daca faceti matreata. A doua zi a fost jale, parca aveam o peruca, dar, vorba aia, o peruca arata mai natural decat podoaba mea capilara. Fiu-meu se se scarpina feroce, n-am nimerit sa pun oalele la fiert. 

Mare dezamagire samponul uscat, m-am mai consolat cu urmatorul pe lista, Bio-Oil, un ulei pentru ingrijirea pielii. Pe acesta l-am achizitionat luna trecuta, era surpriza la una din revistele glossy, nu mai stiu care. Il gasiti prin farmacii si drogherii la ceva mai mult de 30 lei dar, va spun, face toti banii!

Dupa cum vedeti pe cutiuta, este in primul rand pentru atenuarea cicatricilor si vergeturilor, dar citind mai bine, am vazut ca e si pentru pielea imbatranita si deshidratata, pentru riduri si tonifierea tenului. Adica are o gramada de intrebuintari. Contine ueiuri de lavanda, rozmarin, galbenele, dar, mai ales de flori de musetel roman, care are multiple beneficii in tratarea afectiunilor de piele.

Am verificat eficienta acestui ulei pe vergeturile de crestere de pe spatele lui fiu-meu, pe cicatricea mea de la operatie, pe petele mele de pe fata, folosindu-l pe gat si decolteu, pe maini... Este un produs minunat! Contine un ingredient care il face sa se absoarba mai usor in piele, chiar daca la aplicare pare gras. L-am dat seara pe fata, in loc de crema, l-am masat bine si am vazut ca nu creeaza pelicula grasa si persistenta pe ten.

Dintre noile achizitii nu putea lipsi o crema de fata, de data asta am gasit ceva in sectorul de cosmetice bio si naturale din magazinul Mega Image: crema Youth Defence de la MOSSA, cu coacaze si vitamina E.

O crema de zi (de provenienta din Lituania),ambalata in flacon cu pompita, care a costat vreo 45 lei, cu efect hidratant si antioxidant, pentru piele normala si mixta. Alte calitati: coacaze provenite din partea nordica a globului, pline de nutrienti, ingrediente naturale si organice certificate, vegana. 

E o crema tare placuta, la prima utilizare simti mirosul discret de fructe negre usor fermentate, de unde iti dai seama ca nu contine prostii, exact cum se lauda producatorii pe ambalaj. In magazin exista si o varianta anti-age, mai scumpa de 50 lei, dar am zis sa o incerc intai pe aceasta. Si nu sunt dezamagita. Intra repede in piele si o catifeleaza, chiar cred ca am facut o achizitie buna.

Tot in perioada aceasta am dat gata crema de maini, asa ca am profitat ca imi comandasem ceva online si am pus in cos un produs Kneipp. Produsele Kneipp pentru ingrijirea corpului nu se gasesc pe toate cararile, de fapt, nu sunt multi cei care le comercializeaza. Am avut candva si gelurile de dus, si lotiunile de corp, am scria despre ele, sunt o adevarata experienta naturala si senzoriala. Adica sunt destinate si aromaterapiei si tratarii unor afectiuni.

Crema de maini Kneipp Goodbye Stress cu rozmarin si menta de apa este destinata ingrijirii si hidratarii mainilor cu piele normala spre uscata. Este in ambalaj de 75 ml si a costat 18 lei. Scrie ca are o formula lipsita de microplastic ceea ce este mare lucru, avand in vedere ca, in prezent, microparticulele de plastic sunt prezente peste tot in mediu si sunt foarte nocive pentru orice fiinta. Va las un citat din Wikipedia:

Microplasticele primare sunt materialele plastice fabricate să fie de dimensiuni microscopice. Aceste materiale sunt utilizate de obicei pentru fabricarea produselor cosmetice, fiind raportate și cazuri în care au fost folosite în industria farmaceutică. Microplasticele primare utilizate în produse cosmetice pentru curățarea tenului sau a mâinilor au înlocuit ingredientele naturale utilizate în mod tradițional, precum migdalele, fulgii de ovăz sau piatra ponce. De la brevetarea microplasticelor ca ingrediente pentru produse cosmetice, din anul 1980 până în prezent, utilizarea acestora a crescut în mod dramatic.

Ca sa vezi!

Oricum, crema de maini Kneipp are un parfum discret, se absoarbe rapid in piele, ceea ce ma face sa o folosesc nu numai seara, ci pe tot parcursul zilei, atunci cand, dupa treburi gospodaresti, simt nevoia de emoliere si hidratare a pielii.

Acestea fiind zise, va indemn sa dati o sansa si produselor apartinand firmelor mai putin cunoscute, nu stii niciodata de unde poate aparea o surpriza placuta si, uneori, raportul calitate/pret poate fi mult mai bun in cazul producatorilor mai mici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.