Translate

vineri, 13 septembrie 2013

Din perlele copilului

Cred ca pustiul meu incepe sa fie stresat inainte de inceperea scolii, mai rau ca o mireasa cu toane inainte de a face marele pas. Altfel nu se explica scena de ieri. Asadar aseara stateam rastigniti pe canapea si vizionam ultimul desen animat dinaintea culcarii... Un desen cu Bernard, un ursulet teribil de prostan, care intra in tot felul de incurcaturi. Desenul este realizat de francezi si chiar are umor. De data aceasta Bernard poseda o minge, iar cel care-l tulbura de la joaca este un naparstoc de catel, un fel de chihuahua stilizat, cam de 100 de ori mai mic decat el.

Catelul vrea cu orice pret mingea, il alearga pe Bernard, il musca de coada, de fund, il face sa se impiedice, sa darame un zid, il terorizeaza cu sange rece. Ursul buclucas se enerveaza in asemenea hal, incat sparge mingea si o tranteste pe jos. Catelul priveste consternat mingea dezumflata, se intoarce si pleaca. Privesc si eu genericul cu multa recunostinta ca mi s-au mai netezit vreo doua circumvolutiuni si acum pot sa dorm mai bine. Dau sa ma ridic, dar, din dreapta mea, aud niste suspine usor de recunoscut. Ma uit cu infinita uluire la fiu-meu care plange cu lacrimi cat bobul de strugure si isi freaca cu pumnii ochii inrositi deja. "Ce-ai mai, ce-ai patit?" il intreb eu nedumerita de cauza potopului...Pustiul hacaie ca in zilele bune, cred ca nici cand era mic nu a plans cu asemenea daruire de sine. Nu reuseste nici sa vorbeasca, iar nasul i s-a infundat si face bulbuci deja...
"Imi e mila de cateeeeeeeel!!!" balmajeste el o explicatie neroada.
Raman o clipa cu sonorul taiat de uimire, nu stiu daca sa rad sau sa ma enervez. Incerc sa-l linistesc: "Cum adica ti-e mila de catel, ca era o fiara, voia neaparat sa ia mingea..."
"Stiiiiuuuuu....voia doar sa se joace si el cu miiiin-geeaaaa" (urmeaza un nou acces de bocete)
"L-a muscat pe Bernard, l-a fugarit, i-a smuls blana..." incerc eu sa-i redau uzul ratiunii
" Daaaaa...dar e atat de DRA-MA-TIIIIC  !!!"
Poftim, desene animate...Ma indoiesc ca producatorii au sperat la asemenea rezultat.

8 comentarii:

  1. Chiar daca spun perle,copii sunt superbi .Ne surprind mereu.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Are o inimioara plina de gingasie, pustiul tau! :)
    Sa-ti traiasca si sa te bucure!
    Sa ai un week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare simpatic! Dar şi sensibil şi milos. Aşa ce-mi place cum ştiu ei să folosească expresii serioase, la care nimeni nu s-ar aştepta la vârsta lor.
    Să-ţi trăiască voinicul!
    Weekend frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)))))) am ras cu laaacrimi!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi băieţii plâng câteodată :)))))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.