Translate

miercuri, 11 septembrie 2013

Imi place corespondenta

Intotdeauna mi-a placut corespondenta... sa primesc scrisori, sa deschid cutia postala si sa se reverse din ea tot felul, desi brosurile propagandistice sfarsesc automat la plasa cu reciclate. De cand cu mailul, imi place sa vad in inbox puzderie de mewsletter-uri , mesaje, chiar si spamul ma incanta prin prostioarele care-mi sosesc de pretutindeni. Acum vreun an am avut nefericita inspiratie sa ma abonez la "stirile" de pe un site american, altminteri foarte utile, ca era vorba despre managementul proiectelor, iar eu eram in perioada disperata cand umblam dupa astfel de informatii.
Totul a mers binisor vreo doua luni, imi venea cate un mail cu noutatile de pe site, cam o data pe saptamana. Apoi de la americanii astia mi s-a tras... Ce s-o fi intamplat nu stiu, dar brusc au inceput sa ma napadeasca oferte de tot felul, unele de-a dreptul tentante, numai ca sunt de-acolo, din America. De la reclame trimise de diverse universitati, colegii, scoli, oferte matrimoniale, reclame la medicamente, lichidari de stocuri de marfa pana la cupoane de reducere printabile...Macar astea cu cupoanele sunt atat de atractive, mai ales ca ma uit la filmele acelea cu persoane obsedate care decupeaza cupoane cu teancurile, se duc in market, cumpara cate trei cosuri de pasta de dinti si sos de rosii si platesc 5 dolari pe toata afacerea. Numai la americani e posibil asa ceva! Sunt si eu inscrisa pe un site de la noi, cuponreducere.ro, am comandat si am primit de la ei niste mostre de detergent, dar n-au mare lucru la oferta. Au avut doua cupoane la magazinele Profi, pentru supa de-aia vietnameza cu taitei si pentru batonul Joe parca. Poti sa printezi direct cuponul de pe site dupa ce instalezi un programel special, dar acasa n-am imprimanta, iar la serviciu nu pot face asemenea manevra. Mai sunt si vreo doua reduceri pe la cafea, dar pe sume mici. Ehe, ultima care mi-a venit de la americani era pentru vreo trei marci de detergenti de toate neamurile. Mai ca as fi tras o fuga peste ocean numai sa-mi iau detergent pe cupoane!
In ultimele zile am dedicat mai mult timp pregatirii pentru scoala, noroc ca avem rechizite o gramada, nu mai trebuie sa alerg de colo-colo. Odata cu inceperea scolii mi se termina si mie concediul si simt o jale combinata cu sila, ceva de speriat... Am dat gata si cartile incepute, adica cele doua volume din Urzeala Tronurilor - minunata scriere, acum trebuie sa cumpar si restul din serie ca am ramas la mijlocul actiunii, exact cand era mai palpitant. Ce sa mai! Zici ca de luni incep o noua viata. Si in parte chiar asa este. Ziua se micsoreaza, o sa fie seara cand ies de la serviciu, ce timp sa mai fie pentru chestii placute?

 Dar e timp intotdeauna pentru ingrijirea personala. Un produs nou tot imi face placere sa-l incerc, oricat m-as fi lenevit eu in concediul acesta. De curand am capatat o masca de fata produsa de firma israeliana Christina. Am cautat eu pe net, dar n-am gasit-o prin online-ul de la noi, am citit doar cateva review-uri straine, favorabile. Porcelan Mask este un produs hidratant, de fapt se lauda ca are o mixtura unica de 8 componente hidratante. De asemenea contine o pulbere ce "sigileaza" pielea in momentul aplicarii, astfel incat este favorizata absorbtia ingredientelor. Tubul are 60 ml si o garantie de 24 de luni de la deschidere. Masca este extrem de cremoasa, poate fi lesne confundata cu o crema obisnuita de fata. Se lasa pe ten 10-15 minute si se indeparteaza cu apa calduta. Miroase frumos, de fapt mirosul imi este foarte familiar, nu stiu de ce, probabil din cauza caolinului si a lanolinei din compozitie. Are in compozitie si acid hyaluronic, colagen, dar si extract de cimbru. Pielea ramane catifelata dupa aplicare, este un produs potrivit tuturor tipurilor de ten.
Ei bine, chiar si cu sticlele am dat zor, sa mai apuc sa fac cateva pana se termina saptamana. Una dintre carafele pe care vi le-am aratat a luat fata de vaza, la cererea matusa-mii care a vrut o mostra de sticlarie pe care sa o afiseze pe masa din sufragerie. Si pentru ca a avut pretentia sa se asorteze cu dulapurile, am folosit un prea-frumos colorat servetel cu lalele si fluturi. Am lasat-o partial nedecorata deoarece are o suprafata foarte mare si inghite mult material.

Al doilea obiect terminat este una dintre sticlele de doi litri care a capatat o infatisare vintage. "Istoricul" decorarii il vedeti pe http://myhandmadebottle.blogspot.ro/


10 comentarii:

  1. Vazele astea ţi-au ieşit superbe!
    Abia aştept să începeţi şcoala ca să ne scrii perlele domnului căpitan :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, he, e pregatit, de-abia asteapta sa le "produca", vacanta nu i-a oferit prea multe provocari...

      Ștergere
  2. Si mie mi-ar placea sa am ocazia sa scriu scrisori unor oameni dragi. O sa incerc in urmatoarea/eventuala vacanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi pare rau ca n-am pastrat mai multe scrisori de cand eram mica...pe vremea aceea nu erau alte metode de a tine legatura cu cei dragi decat prin carti postale, scrisori, felicitari...

      Ștergere
  3. Ce faină e aia cu lalele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt superbe,mai ales cana cu lalele și fluture!
    O seara minunată îți doresc draga mea!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca strangeam toate scrisorile cred ca aveam saci.Si mie mi-a placut corespondenta.Cu scoala nu am griji,deocamdata.Obiectele facute de mana ta sunt extraordinare.Te voi citi cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi placeau scrisorile :)
    Dar si cana si sticlele decorate de tine imi plac. Sunt foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.