Translate

joi, 28 mai 2015

Ineptiile zilei

Ineptiile au devenit atat de dese incat ar trebui sa le numesc "ineptiile orei". De data aceasta sunt scene random, le-am vazut cumva, in ultimele zile, nu mai stiu cand.
O balta pe trotuar, apa stransa intr-o portiune afundata... O tiganca cu un sac aburcat pe umar vine agale pe sub pomi. Are fusta lunga, zdrentaroasa, slapi terfeliti si un batic legat imprejurul capului. Este slaba si amarata, sacul de plastic din spinare da sa o acopere. Ajunge langa balta si se opreste. Tranteste sacul cu obida, se apleaca, face palmele caus si incepe sa se spele pe ochi. O privesc fascinata. Se spala pe indelete, franta de mijloc, am senzatia ca m-am intors cam un secol in timp.

Nu ma pot abtine sa studiez adolescentii care circula pe troleu. Ma uit la freza unuia, ras trei sferturi, apoi cu o banda de par de vreo doi centimetri, dupa care urmeaza o claie ridicata cu gel in crestet. Arata ca o papusa din aceea careia ii creste iarba in varful capului. In rest e dichisit, numai coafura sare peste cal. La primul semafor un tip asteapta la trecerea de pietoni. Este genul dur, cu nas turtit de boxer, tuns periuta, cu ceafa lata si muschi ce rasar agresiv din tricou. Imi pica ochii pe tricou. Este rosu aprins si un imens fluture albastru se lafaie pe burta si pectoralii tipului. Ce-o fi fost in capul lui cand si l-a cumparat?!
Ies din spatele unui bloc lung, lung de tot. M-am enervat. Tot terenul din spate este imprejmuit cu plasa, iar locatarii intretin o frumoasa gradina de zarzavaturi pe domeniul public. Vor sa taie cei doi tei care au rezistat intre rosii, pe motiv ca le umbresc apartamentele. Sanchi! Le tin umbra la araci. Ce dreak pazeste primaria? Astia au ocupat abuziv terenul de ani de zile, au si caini legati acolo, pentru hotii de legume banuiesc... O lume nebuna, nebuna...
In troleu controlorii au gasit pe cineva fara bilet. Urmeaza un sir de vaicareli din partea "contravenientului" care refuza sa scoata buletinul. Controlorii insista. Cearta escaladeaza. Bineinteles ca exista cativa care sar in apararea celui prins in flagrant. Tabara cu gura pe controlori. Iese o balaceala generala. Numai la noi se poate intampla ca unul care incalca regulile sa scape basma curata. Si uite asa se mai scumpesc biletele un pic, ca sa circule aia isteti gratis.
Traiesc intr-un oras incremenit in secolul trecut. De astazi incep Zilele Ploiestiului, macar astea sa mai dezmorteasca fruntile concetatenilor mei.

6 comentarii:

  1. Ce aiurea|! Eu nu am scapat basma curata dupa ce m-au prins cu abonamentul expirat de o zi. nu ma puteam gandi la cat de ghinionista sunt cand vad cum altii, specii tiganesti circula n voie si eu tre sa platesc, si nu primesc nici macar un avertisment, bla bla. Mereu se gasesc destepti care sa aplice asa zisa lege pe cei mai cinstiti dintre cetateni! Shit romanian society!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Sunt sigur că dacă ai fi nevoită să pleci din Ploieşti te-ar durea sufletul! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. subscriu! :) aici nu vad asemenea personaje si obiceiuri, insa si dorul de casa....e maxim. De partea buna de acasa, mai exact....

      Ștergere
    2. Da, sunt legata cu lanturi de orasul acesta, macar e un loc pe care il cunosc in amanunt, dar in ultimul timp ma enerveaza din ce in ce mai tare.

      Ștergere
  3. Poate o să te supăr, dar scena cu țiganca aș trece-o la „sublim”.La mine în curte, stoluri de vrăbii fac rând să se zbenguie în stropii din câte o baltă rămasă. Și câți dintre semeni ar trebui să repete gestul țigăncii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma supar, scena a fost tare pitoreasca, asta m-a si dus cu gandul la picturile cu taranii nostri din alte epoci.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.