Translate

duminică, 31 mai 2015

Persil le amesteca, noi tragem foloasele

Am asteptat sa spal cateva randuri de rufe inainte de a-mi forma vreo parere cu privire la noul detergent Persil, inovatia Power-Mix Caps pre numele lui de piata. Nu de alta, dar eu n-am iesit din clasicul detergent lichid de ani de zile si, probabil, nici n-as fi incercat altceva daca nu participam in campania de testare a produsului. Daca vreti sa vedeti cum arata ambalajul si pernitele, iata-le in poze:

Sunt sigura ca  multi dintre voi utilizati capsulele de gel Persil si sunteti multumiti de acestea, dar Power-Mix Caps vine cu o inovatie: combina proprietatile detergentului pudra cu cele ale lichidului si asigura astfel o curatare eficienta chiar si la temperaturi joase.
Cum arata?
In punga sunt 28 de capsule pre-dozate, cica ar ajunge pentru 28 de spalari automate (numai automate, nu se foloseste manual!), admitand ca folosesti o singura capsula per transa de rufe, dar asta este relativ. Daca rufele sunt mai murdare ca de obicei sau in cantitate mai mare de 4 kg atunci se recomanda utilizarea a cate doua capsule. Eu am folosit oricum doza de doua capsule deoarece am ceva albituri inecate care necesitau un tratament mai drastic.
Capsulele sunt placute la pipait si miros discret, chiar mi s-a parut ca gelul verde are un parfum de plante. Dupa desfacerea pungii-ambalaj, aceasta poate fi inchisa din nou datorita sistemului de prindere. Se recomanda sa fie tinuta inchisa, iar capsulele sa nu fie manipulate cu mainile ude, asta deoarece se dizolva usor in contact cu apa.
Ce rufe spala?
Daca va intrebati pentru ce fel de rufe sunt capsulele, va spun ca pot fi spalate si cele albe si cele colorate. Pe punga exista avertismentul sa nu folosesti detergentul la spalarea tesaturilor de lana si de matase. Gelul verde din capsula asigura protectie culorilor, iar detergentul pudra are agenti de inalbire. Eu am amestecat tot intr-o veselie culorile, nu s-a intamplat sa strice nuantele sau sa pateze rufele albe. Dar, atentie!, nu am depasit temperatura de spalare de 60 de grade. N-am incercat la 95 de grade pentru ca nu am avut nevoie.
Ce efect are?
Cea mai mare promisiune a lui Persil Power-Mix Caps este scoaterea petelor dificile, inchise la culoare (cafea, ceai, iarba, fructe de padure), dar si a celor de grasime (ulei, machiaj, ciocolata). La final rufele miros frumos, fara sa fie deranjant si fara sa se simta parfumul acela neplacut de chimicale. Am observat efectul de albire pe camasile lui fiu-meu, ingalbenite la coate de pe bancile scolii. Iata mai jos cum a iesit un tricou alb murdarit cu cafea, nici nu se mai cunoaste locul unde a fost pata.


Cum se foloseste?
Capsulele se adauga direct in cuva de spalare, pe fundul cuvei. Adica intai puneti capsulele si apoi incarcati rufele. Explicatia este ca, la primul contact cu apa, invelisul capsulei se dizolva imediat, iar continutul este eliberat direct pe rufe, facand o spuma discreta.
ATENTIE: Nu lasati capsulele la indemana copiilor! Este o campanie de constientizare a industriei de detergenti la care a subscris si compania Henkel, asa ca aveti mare grija pe unde depozitati produsele de acest fel.
Ce mi-a placut...
Trebuie sa recunosc ca modul de utilizare este mult mai simplu decat la alte tipuri de produse. Faptul ca pun capsulele in cuva si nu mai am grija curatarii ulterioare a compartimentului special de la masina de spalat este mare lucru, imi economiseste timp.
Este adevarat ca preferam detergentul obisnuit din motive financiare, dar turnam mai mult lichid pentru eficienta si adaugam un alt produs de scos pete, pana la urma cred ca tot acolo ajungeam cu cheltuielile.
Persil Power-Mix Caps nu lasa reziduuri pe haine, asa cum pateam candva cu detergentul solid, se poate combina si cu alte produse de tratare cum ar fi balsamul, gelul verde contine substante ce redau stralucirea culorilor, pelicula capsulelor se dizolva chiar si la temperaturi scazute, de 20 de grade sa zicem.
As zice ca exista destule motive pentru care acest nou tip de detergent sa fie incercat. Daca descoperiti si alte avantaje sau metode de a-l folosi, spuneti-mi-le si mie.





10 comentarii:

  1. Interesant,de obicei folosesc ariel,îl voi încerca și eu!
    Mulțumesc pentru vizită și imformații!
    Duminică frumoasă îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca il lauda si cei care folosesc de obicei tot capsule, macar ca il tin numai pentru rufe albe si tot ar fi ceva.

      Ștergere
  2. ma pregatesc sa ma invrednicesc si eu sa zic de ele! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am incercat pana acum astfel de capsule. Am tot auzit pareri si am citit review-uri si cred ca in viitorul apropiat le dau si eu o sansa. Spor la spalat cu Persil, sper sa faca o treaba buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa parerea mea face treaba buna, dar bineinteles ca fiecare doreste ceva de la un detergent, asa ca numai incercandu-l afli daca e bun pentru nevoile tale.

      Ștergere
  4. Am folosit si eu acest detergent si sunt fff dezamagita, deoarece pudra nu se dizolva complet si raane pe haine su pusr si simplu daca scutur hainele o gasesc pe jos granule mici, parfumul intr-adevar persista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am patit asa, s-a dizolvat bine. Trebuie sa pui pernitele nu intre haine, ci chiar pe fundul cuvei ca sa le dizolve apa cand intra in masina.

      Ștergere
  5. Sm luat eu persil, dupa multi ani. Scoate petele bine chiar daca pun juma din doza recomandata, dar miroase groaznic de puternic, facui criza de alergie de la el, s-a lasat cu stranuturi si nas infundat si gat uscat! E drept ca nu folosesc chestii parfumate de multi ani....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mirosul am si eu o problema, nu suport sa miroasa rufele a parfum dupa ce se usuca. Daca am incercat insa detergenti mai blanzi, mai slabi, nu s-au spalat rufele sau le-am inecat. Nici nu mai stii cum s-o dai.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.