Translate

duminică, 11 octombrie 2015

Bijuterii contemporane-o retrospectiva 2015

In materie de bijuterii, trendurile din 2015 au fost si cuminti, si exclusiviste, si ciudate. Ba chiar au revenit in moda curente de altadata, mi se pare ciudat sa le numesc "vintage" dat fiindca au circulat in vremea tineretii mele.
Oscar de la Renta a declarat ca, atunci cand vine vorba de cercei, un look dezechilibrat este bun, cu alte cuvinte cerceii dintr-o pereche pot avea forme, lungimi sau chiar culori diferite, iar firma Hermes a reinviat moda purtarii unui singur cercel. Chestia asta mi s-a parut familiara, totul este sa alegi cercei care ies in evidenta, mai ales prin lungime, si sa ii porti cu randul.



Hippieshake este curentul anilor '70 reinventat pentru femeile cu inclinatii pentru stilul retro-boho-chic, dar cu accente de originalitate mai expresive decat la predecesoarele lor. Esentialul este ca elementele bijuteriei sa se...scuture, sa atarne, sa dea pe-afara cum s-ar zice. Categoric nu sunt pentru fetele obisnuite!


Cerceii "estate" aduc un omagiu bunicilor noastre, bunului-gust si stralucirii pietrelor pretioase deoarece amintesc de mostenirile de familie, de bijuteriile patinate purtate de generatii intregi, de cutiile ce ascund comori prin sertarele unui dulapior ponosit. Sunt cu adevarat creati pentru tinute feminine, delicate, de ocazie. Trebuie sa gandesti ca o doamna, sa te imbraci ca o doamna si evident sa te comporti ca atare.

Colierele statement lungi au aparut din dorinta de a da personalitate unor tinute obisnuite si au fost concepute in sute de modele, din diverse materiale. Purtati-le peste orice bluza casual si va vor transforma cu totul chiar si atunci cand simtiti ca nu puteti iesi din banalitate, cotidian, rutina!


Accentele romantice, chiar medievale, sunt regasite in bijuterii incarcate, in care predomina perlele, culorile vii, designul complex, emailul. Bijuteriile amintesc de exotismul indepartatului Orient, de curtile somptuoase ale sultanilor, sahilor si printilor, de frumusetea cadanelor.



Modelele atletice, sportive sunt o obsesie a designerilor din prezent si semnifica puterea in cazul femeilor cu personalitate. Sunt piese desenate in linii clare, geometrice, fara adaosul excesiv de elemente feminine, uneori sunt de o simplitate extrema, fiind uneori elemente unisex.

Asadar, puteti alege ce vi se pare ca va caracterizeaza. Creatorii de bijuterii au inteles ca fiecare om are personalitate, complexe, temeri, gusturi proprii si este necesar sa ai trenduri cat mai multe la un moment dat, astfel incat fiecare sa gaseasca ceea ce ii place si sa se simta in acelasi timp in pas cu moda. De aici si abundenta de designuri si modele de pe piata de profil. Avantajul vremurilor pe care le traim este tocmai aceasta larghete, larghete pe care nu o regaseam cu 20-30 de ani in urma. Cred ca ati observat ca a revenit de exemplu moda inelelor subtiri, delicate, ca niste fire in jurul degetelor. Sunt multe persoane care nu se impaca cu inelele late, acoperind falanga, proeminente, cu pietre mari, exuberante. Pur si simplu nu vor sa iasa in evidenta, asa ca trendul bijuteriilor mici, discrete s-a impus in forta.
Indiferent ca sunteti o persoana introvertita, retrasa, sau una careia ii place sa se expuna in societate, veti putea gasi acum bijuteria care sa va reprezinte. Magazinele online au grija ca oferta lor sa acopere toata gama de dorinte ale clientilor.

7 comentarii:

  1. Stii ce bine se nimereste articolul? Tocmai ma batea gandul sa port din nou cercei ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu renuntasem acum cativa ani la cercei si mi-am dat seama ca au rolul lor in crearea unui look, arati putin altfel.

      Ștergere
    2. Exaaact! Acu sunt pe ochii pe ceva de la Pandhora ;)

      Ștergere
  2. Fiecare dintre noi are un stil personal, dar bijuteriile ne sporesc farmecul si completeaza tinuta pe care o purtam la diverse evenimente. In functie de starea noastra sufleteasca, putem purta diverse bijterii, ceea ce ne face sa fim cameleonice....Nimeni nu se va plictisi de noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu prea port decat cercei, rar un inel subtire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca tot ziceam de inelele subtiri! Esti in trend cum s-ar zice.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.