Translate

miercuri, 4 noiembrie 2020

Cum au aparut primele foite de tutun Rizla+?

Istoria acestei companii, care produce si astazi foite tutun la standarde ridicate, are aproape jumatate de mileniu. Dupa descoperirea tutunului in America, acesta a fost adus pentru prima data in Spania, tara de unde aceasta traditie s-ar fi raspandit si in restul Europei. Care este legatura cu foitele Rizla+? Afla aceste detalii de la Legalizeit:

Istoria primei companii de produs foite de tutun incepe cu Alexandro Rizlette de Cramptone Lacroix, ai caror urmasi detin si astazi compania care ii poarta numele. Povestea spune ca, in anul 1532, francezul Lacroix ar fi intalnit un grup de soldati care se intorceau din Spania. Lacroix a observat ca acestiau pufaiau de zor tigarete si a fost foarte curios in privinta acestei metode de a consuma tutun. Astfel, a facut schimb cu o sticla de sampanie pe un pachet de foite pe care apoi le-a copiat.

In 1660, familia Lacroix a inceput sa produca primele foite de tutun, iar in 1736 au obtinut o moara si au fondat compania Lacroix Rolling Paper. Primul contract major a venit chiar din partea lui Napoleon, care le-a oferit o licenta pentru a produce foite de rulat pentru soldatii sai, care pana atunci isi faceau tigarete din foi de carti. In 1865, compania a inceput sa incorporeze un ingredient secret in fabricarea hartiei – si anume orezul, iar numele a fost schimbat in RizLa+ (unde "riz" inseamna orez in franceza, iar "La+" poate fi interpretat ca numele familiei, "+" sau "croix" insemnand cruce).

Popularitatea foitelor de tutun a continuat sa creasca, iar in 1883 a fost inventata masina de rulat tigarete, tot de catre familia Lacroix. Designul simplu al acestei masini de rulat este inca folosit si astazi. La scurt timp dupa, o companie concurenta, Zig-Zag, a introdus pentru prima data metoda de impachetare a foitelor in ”Z”, astfel incat fiecare foita scoasa o va trage pe urmatoarea la suprafata pachetului.

Familia Lacroix a continuat sa faca profituri substantiale de pe urma negotului cu foite de tutun de-a lungul secolelor, iar la inceputul secolului XX, puteai intalni foitele Rizla+ oriunde in lume! In 1906, au introdus primele foite aromate (menta sau capsuni), iar in 1942 a fost patentat sistemul cu adeziv, astfel incat fiecare foita putea fi rulata acum cu mai multa usurinta. Acest lucru a dus imediat la popularizarea foitelor, propulsand compania ca lider de piata in acest domeniu.

Familia Lacroix a detinut compania RizLa+ pana in 1978, cand a fost vanduta lui Fernand Painblanc.

In general, compozitia a ramas neschimbata de secole intregi. Chiar daca, in prezent, exista companii producatoare care se bucura de o popularitate in crestere (precum foitele RAW, realizate din materiale organice), numele de Rizla+ este, in unele tari, sinonim cu cel al foitelor de tigarete, la fel cum popularizarea brandului Adidas in Romania a dus la denumirea unei intregi categorii de produse similare.

Astazi, poti achizitiona nenumarate tipuri de foite de tutun, din fel si fel de ingrediente si cu varii marimi. Totul tine de preferintele personale, astfel ca, daca esti in cautarea unei oferte bogate care contine aceste produse, alege magazinul Legalizeit si comanda online!

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.