Translate

joi, 5 iulie 2012

Pericolul din spatele dietelor


De la dieta la fixaţie e un singur pas…Chiar acum mă uitam pe facebook şi după ce am admirat sacul de oase al Biancăi Drăguşanu şi pe al « sinonimei » sale Crudu şi cum o mai cheamă, a venit rândul lui Carmen Brumă. Ei, asta nu e într-o stare aşa avansată de descărnare dar e pe calea cea bună, i se văd deja sternul şi coastele şi îi ies femurele şi rotulele la înaintare. Carmen Brumă a ţinut o întreagă teorie despre cum a slăbit ea sănătos, adică făcând alergări şi exerciţii. Sinceră să fiu eu nu cred că n-a făcut foamea. Si să vă spun de ce.

Atunci când slăbeşti, organismul încearcă din răsputeri să se opună acestei agresiuni la care îl supui şi suplineşte caloriile puţine pe care i le oferi, autoconsumându-se, lucru pe care contăm şi noi, adică acela de a fi consumată grăsimea. Din păcate natura are propriile ei legi, nu grăsimea dispare prima ci masa musculară. Organismul consumă mai întâi din propria masă musculară.
Avantajul imens al slăbirii prin exerciţii fizice susţinute şi nu prin înfometare este acela că exerciţiile chiar consumă grăsimea şi dezvoltă în acelaşi timp muşchii, furnizând acel tonus specific corpului bine lucrat. Un exemplu foarte bun este Madonna care se menţine prin sport, aţi văzut ce musculatură are la vârsta ei.
Fetele de care pomeneam mai sus nu mai au umbră de muşchi, li se văd oasele, organismul lor suferă iar ele îl torturează în continuare...Masa lor musculară e deja ca foiţa de ţigară. Pericolul unui dezechilibru total este mare în astfel de cazuri. E de-ajuns să vă uitaţi la imaginile acelea oripilante cu oamenii ce mor de foame în Africa. Si amărâţii ăia nu au de ales !
In concluzie, vă rog să nu-mi spuneţi că Brumă arată bine. Aş prefera să fie mult mai împănată.

2 comentarii:

  1. Nu arata deloc sanatoase, nu stiu de ce isi imagineaza ca lumea le place asa...asta e mentalitatea din adolescenta, arata ca nu prea te-ai maturizat intre timp.

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.