Aveam o matuşã în
vârstã care ţinea foarte mult la vechile maniere de servit ceaiul. Atunci când
hotãra cã este cazul sã bem un ceai, scotea la ivealã o cutie de tablã cu ceai
englezesc şi setul de ceşti de porţelan chinezesc. Mã punea sã clocotesc apa într-un ibric, apoi
o turna în ceainic şi îl acoperea pentru câteva minute. Imi explica cum apa
fiartã deschide porii porţelanului şi astfel ceainicul preia mai bine aroma
ceaiului. Intre timp fierbeam altã apã. Vãrsam prima apã, o turnam pe a doua si
de-abia atunci introduceam pliculeţele de ceai pentru infuzare. Ritualul ma amuza
şi îmi dadea senzaţia ca mã întorc în timp, într-o epocã în care Tea Time era
un reper al zilei, un moment dedicat vizitelor şi socializãrii, relaxãrii de
dupã-amiazã.
Cã ora destinatã
servirii ceaiului a constituit un ritual important pentru civilizaţie o
dovedesc şi picturile realizate de numeroşi artişti, din cele mai variate
epoci. Iatã câteva dintre ele, poate vã vor deschide apetitul pentru un ceai...
|
Henry Salem Hubbel |
|
Albert Lynch |
|
George Tsui |
|
Henriette Ronner-Knip |
|
William McGregor Paxton |
|
Autor anonim...n-are legatura cu ceaiul dar sunt tare dragalasi puisorii! |
|
James Caroll Beckwith |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.