Translate

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Weleda



Weleda este numele unei companii germane înfiinţate în 1921 şi care produce şi dezvoltă remedii naturale, produse dietetice şi de îngrijire a corpului orientate spre menţinerea sănătăţii omului, dar şi protejarea şi regenerarea naturii. O filozofie care a adus companiei recunoaşterea mondială şi aprecierea publică.
“În preparatele sale farmaceutice, dietetice şi de îngrijire, Weleda utilizează substanţe naturale, iar în cazuri speciale, materii prime a căror utilizare este justificată prin relaţia lor cu organismul uman. Procesele de producţie utilizate de companie sunt conforme cu scopurile terapeutice şi de îngrijire ale preparatelor ». Am citat din prezentarea de pe site. Vă recomand să îl vizitaţi, e prima firmă la care întâlnesc utilizarea termenului de « antropozofie » adică de cunoaştere a vieţii, sufletului şi spiritului, în politica sa economică.
Weleda îşi cultivă propriile plante medicinale (arnica, brânduşa, lăcrămioara, strugurii-ursului, silur, fierea pământului şi Peucedanum ostruthium), pe 20 ha, într-un sistem ecologic. Lucru extrem de important deoarece, în ultimii ani, supraexploatarea plantelor medicinale sălbatice a dus aproape de extincţie un număr important de specii.

Eu am auzit prima dată de Weleda legat de produsele pentru copii. Un timp chiar am avut senzaţia că sunt orientaţi exclusiv spre acest gen de produse dar, evident, mă înşelam.
Acum ceva timp am intrat în posesia a trei produse Weleda, am avut timp să le folosesc şi mi se pare important să vă spun ce impresie mi-am făcut deoarece sunt deosebite.


Crema facială hidratantă cu gălbenele-gama Weleda Baby
Este destinată tenului delicat al bebeluşilor şi copiilor, dar se absoarbe rapid şi poate fi folosită şi pentru mâini şi corp. Este la tub de 50 ml şi costă cam 40 lei, depinde de magazine… Conţine uleiuri de migdale, extract biodinamic de gălbenele, ceară pură de albine. Are marele avantaj că poate fi folosită încă din prima zi de viaţă a bebeluşului, este foarte blândă cu pielea, nu are parfumuri, aditivi, coloranţi şi conservanţi. Mirosul discret provine de la uleiul esenţial din compoziţie. Eu v-aş sfătui să ungeţi pielea copiilor în această perioadă friguroasă chiar dacă nu pare afectată, uscată sau nu e roşie. Această cremă este potrivită chiar şi tenului delicat al adultului, am folosit-o şi eu mai ales seara.
Pasta de dinţi cu gălbenele
Tubul de 75 ml costă 27 lei. Nu are mentă, fluor, detergenţi, coloranţi, parfumuri şi curăţă dinţii datorită unor particule pe bază de siliciu natural şi extractelor pure din plante. Are o textură deosebită, mai consistentă şi nu face spumă deloc. In schimb îmi place teribil senzaţia de după spălare, puţin astringentă şi cu gust plăcut. Chiar am avut impresia ca dinţii sunt mai netezi şi mai bine curăţaţi. Nu este nevoie să pui o cantitate mare pe periuţă dar în primele secunde de spălare trebuie să ţii gura închisă până se topeşte, altfel pierzi produsul prin chiuvetă.
Loţiune exfoliantă cu mesteacăn
Se foloseşte în timpul duşului, pentru masaj, mai ales în zonele cu celulită. Este la tub de 150 ml şi costă 50 lei. Este ca o cremă mai subţire ce conţine perle din ceară de albine şi de carnauba pentru stimularea microcirculaţiei. Se foloseşte o dată pe săptămână, dar vă spun că este o experienţă extrem de plăcută. In primul rând miroase exact ca prăjitura cu cremă de lămâie. Particulele exfoliante nu sunt aspre, nu agresează pielea, masajul este foarte plăcut. Mie tot îmi vine să mai stau un pic să mă frec cu buretele. Trebuie să insişti cu clătitul deoarece perlele nu se dau duse prea uşor de pe piele. La final miroşi ca o prăjiturică şi te simţi extrem de plăcut.
In concluzie experienţa Weleda mi s-a părut foarte instructivă. Am învăţat ca produsele naturale pot oferi aceleaşi satisfacţii şi rezultate ca cele clasice, cu deosebirea că sunt mult mai sănătoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.