Translate

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Multe si marunte


Saptamana aceasta am avut ceva de furca... O data pentru ca mi s-a terminat concediul si a doua oara pentru ca a inceput scoala. Vinerea trecuta m-a apucat jalea. Dupa patru saptamani de lalaiala, de culcat si de sculat dupa (pe o) ureche, as fi facut orice, dar orice, numai sa nu reintru in ritm. Duminica seara, daca mi-ai fi oferit bani sa dau la sapa in agricultura, as fi acceptat cu mare bucurie. Activitatea intelectuala incepe sa ma calce pe nervi desi nu este prea frumos sa spun chestia asta.
Stiam ca la serviciu voi da cu capul direct in niste probleme mai delicate, iar debutul scolarului meu in clasa a II-a punea sare pe rana. Mai pe scurt, mi-era o leneeee...de-aia care doare, vorba cantecului. Luni dimineata, adica mai pe la 9, ne-am urnit din casa la festivitatea de deschidere de la scoala, nu inainte de a face o halta la piata, ca sa luam verdeata, pardon, florile de rigoare. Precupetele cele colorate, specialiste in jecmaneala, nu lasau deloc la pret, desi lumea cumpara pe ruptelea. Al meu sot m-a tarat la una pe care cica o cunoaste el. Probabil din cauza cunostintei, colorata i-a cerut 20 de lei pe niste gerbere galbene cu un trandafir in mijloc. Ca trei trandafiri partial deschisi erau 25. Eu am mormait ca nu arunc atatia bani pe niste flori care se vestejesc...Matrioska a dat ochii peste cap si a balmajit ceva de genul ca mi le lasa la 15, ca observa ca sunt la fel ca ea. Adica cum? m-am gandit eu...La fel de zgarcita sau din acelasi neam (din cauza fustei lungi si inflorate)? Am trecut peste asa-zisul compliment, am insfacat buchetul si ne-am vazut de drum urmariti de blagoslovenia indescifrabila a vanzatoarei. La scoala, o puzderie de juniori cu parintii (si cu bunicii) din dotare grupati in careul obligatoriu. Instalatia de sunet, preotul, politistii si directoarea pe o latura, noi pe celelalte trei. Anul acesta trei clase la grupa "0", mai multa chiraiala, profesori noi, un coleg nou in clasa lui fiu-meu ca 36 nu erau suficienti si fetele aveau mari sanse sa-i copleseasca. Bucurie mare pe parinti ca scapa de odrasle juma de zi, pe copii ca pot face schimb de experienta in obraznicii, pe invatatoare ca isi va manca zilele cu 37 de dracusori... In sfarsit incepe ceremonia, directoarea ciripeste sagalnic despre emotii si faptul ca scoala e prima in topul scolilor generale din Ploiesti, asistenta lesina de satisfactie, eu mai putin, deoarece chiulesc de la serviciu chiar din prima zi. Dupa speech-ul sefei urmeaza numarul parintelui care porneste o slujba cantata si ne binecuvanteaza pe toti. Ne plictisim feroce, preotul face o pauza de melodie si ne vorbeste despre bucuria invatarii. Rasuflam usurati ca termina dar ne face bucata si incepe sa cante din nou. Teapaaaaa ! Totusi termina la un moment dat si i se da cuvantul agentului (007) de la politie, recte o cucoana cam tencuita dupa parerea mea, cu niste frumoase plete cu suvite, fluturandu-i pe umeri, desi manifesta o varsta respectabila de peste 40. Sau poate doar avusese o noapte mai agitata... Trecem si hopul cu politia si ajungem la prezentarea claselor.

in 2012 s-au bucurat de un cadou din partea primariei
 Al meu de-abia asteapta sa intre in clasa, anul trecut cei de-a'ntaia au primit de la primarie cate un ghiozdan complet echipat cu rechizite de buna calitate. Anul acesta odrasla mea spera sa se confirme zvonurile si sa primeasca cate o tableta. Ma intreaba de vreo doua ori cand li se impart tabletele... Eu ma abtin cu greu sa nu rad in hohote. I-am explicat si acasa ca primaria nu e atat de bogata (in traducere "fraiera") si ca numai cei mici au parte de surprize ca sa fie mai usoara trecerea acestui prag. Nu vrea sa priceapa si pace. Nu stiu cine i-a bagat in cap chestia cu tabletele.
Buuun, cand am vazut ca paranghelia se prelungeste, am tulit-o la serviciu, ca ma dadeau aia disparuta si nici macar nu aparusem inca. Luni si marti nici nu mi-am putut da seama daca mi-am revenit sau nu, miercuri am fost la dentist si m-a amortit iar stomatoloaga mea cea diafana, joi am priceput ca sunt irevocabil la serviciu, iar vineri am avut zi scurta si am fugit ca din prastie, fericita ca am apucat sa ajung in weekend. Nu o luati de buna, ca am muncit pe branci. Dar acum sunt aici si ma bucur ca am reusit.

15 comentarii:

  1. Săptămâna trecută am început și eu munca (școala), și până acum tot am avut senzația că a lipsit ceva de la festivitatea de deschidere, dar nu știam ce. După ce ți-am citit articolul mi-am dat seama: n-a venit milițianul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunteti cam maricei ca sa va mai pazeasca politia? Hi, hi...

      Ștergere
    2. Știi ce cuminți sunt când văd câte un polițai? Nimeni nu mișcă :) Ăia mici, că cei mari n-au nicio treabă.

      Ștergere
  2. Si cata sensibilitate se simte in toate aceste randuri dulci-acrisoare!
    Ce dragalasi sunt micutii! Si nu doar in prima zi de scoala, ci in fiecare zi! dar cand trebuie sa mearga la scoala au un "ceva" in plus... Un fel de preocupare mult mai serioasa decat joaca! :)
    Zile fericite sa aveti! Si spor la munca! :)
    Happy weekend!

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi am mai intalnit pe cineve care nu-i mai place munca intelectuala.Asta ti-ai ales,o duci asa cum poti.Sapa e pentru masini agricole,nu se mai sapa cu mana.Bine ca ti-a revenit cheful de scris si de a comunica cu cei nevazuti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la un timp ganditul ma cam oboseste...as face ceva mai productiv.

      Ștergere
  4. Sa stii ca te inteleg foarte bine. Acum n-am program fiindca sunt acasa dar imi amintesc perfct ca dupa cate o mica vacanta (nu, nu puteam lua niciodata mai mult de o saptamana, deci chiar era mica) parca nu m-as mai fi intors la job care era solicitant, uneori epuizant.
    Iar la scoala cam inteleg cum e, chiar am povestit zilele trecute cum au fost primele mele zile de scoala de-a lungul timpului.
    Ma bucur insa ca ai reusit sa treci peste hop. Si ca ai ajuns azi la HW :)
    Happy weekend in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Grea a fost si saptamana mea, fara stomatolog, ca doar asta-mi mai lipsea! :)
    Macar duminica sper sa o ai relaxanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua.
    Am placerea de a va invita la un concurs cu 13 premii in valoare de 1.119 lei.
    Mai multe informatii despre concurs gasiti aici:
    http://www.mieresabadus.ro/13-premii-pentru-bloggeri/
    Duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te cred si eu acelasi sentiment l-am avut cand am inceput munca, nu mai puteam de lene, pardon de drag. Lucrezi in invatamant?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nooo, ca nu ma tin nervii sa fac fata generatiilor de maine. Sunt functionar intr-o institutie.

      Ștergere
  8. Draga mea, să ai un an cu mult spor, cu rezultate excelente în muncă!
    Succes în depăşirea planului anual, iar puiul tău să-ţi aducă numai calificative maxime! :))

    ps.
    pregăteşte-te pentru şedinţa cu părinţii
    e ne-negociabil! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi, hi, de adus niste calificative o sa aduca deoarece nu scapa nimeni, planul la cheltuieli il depasesc in mod sigur, iar sedinta cu parintii e peste vreo luna de-abia...multumesc de incurajari, chiar am nevoie!

      Ștergere
  9. Dar cu toata sporovaiala asta de inceput de an scolar, festivitatea are si ea farmecul ei, daca nu pentru tine ca mama, apoi pentru copil precis. eu imi amintesc cu bucurie aceste zile. restul zilelor de scoala nu ma fascinau, dar prima zi, e o incantare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti spun ca nu prea mai e ca pe vremea noastra...lucrurile se schimba...copiii nostri se blazeaza. Cei mici sunt inca emotionati si curiosi dar cei mari sunt plictisiti.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.