Raspuns: "Da, daca alegem mobilier de baie rosu."
Gluma, gluma, dar sa stiti ca albul nu este o culoare atat de usor de folosit in designul sau decoratiunile interioare. Multora le place albul, dar putini sunt cei care au acel simt al utilizarii lui in mod corect, fie ca vorbim de amenajarea unei camere, de alegerea mobilierului sau a restului obiectelor de decor. N-am sa inteleg niciodata apetitul unora pentru alb total, mie imi aduce aminte de atmosfera de spital, plus ca pare ca se murdareste rapid, dar tocmai aici intervine indemanarea decoratorului. Cheia succesului sunt...umbrele si nuantele care vor rupe monotonia. Plus iluminarea camerei. Plus finisajele. Cam multe, dar obligatorii daca vrei un interior de succes.
Regula functioneaza cam asa: daca ai o camera cu lumina naturala din belsug, poti alege nuante (sub-tonuri) de albastru/bleu/turcoaz care sa "racoreasca" peretii si atmosfera. Daca te bazezi pe lumina artificiala care pare mai rece, alege nuante de galben/crem care au efect de "incalzire".
Mobilierul alb este placut, dar ai grija sa strecori piese de alta culoare care sa dea accente interesante intr-un spatiu prea decolorat. Mobilierul alb cu accesorii metalice si aparenta moderna poate fi "imblanzit" de piese din lemn cu linii mai traditionale, mai rotunjite. Poti sa unifici aceste elemente aparent disparate, asternand un covor mare cu textura si modele care ies in evidenta.
Pericolul cu interioarele albe este sa te cantonezi intr-o paleta de culori neutra si ai mari sanse sa reusesti acest lucru daca simti nevoia sa nu iesi in evidenta. Alege culori pe care in mod normal le-ai ocoli deoarece ti se par prea tari. O perna, o vaza, o dunga la perdea... Incearca sa creezi note discordante cu mov, portocaliu, corai, albastru, verde crud.
Daca vrei o camera cu impact asupra vizitatorului, ai grija ce fel de obiecte de arta alegi. Este recomandat sa eviti mai multe tablouri mici insirate pe pereti, care vor incarca incaperea si vor fi obositoare. Indrazneste si alege o singura piesa de mari dimensiuni care va sari cu siguranta in ochi pe fundalul alb.
In afara de tablourile supra-dimensionate, poti focaliza interesul prin folosirea unui element deosebit, de regula de alta culoare: un semineu mare, o masuta de cafea cu design special, un fotoliu vintage tapitat cu piele, o comoda scunda sau un dulapior pictat, perdele inalte, colorate.
Revenind la baia alba, sa stiti ca principiile functioneaza la fel. Nimic nu va impiedica sa combinati o piesa de mobilier rosu, cum v-am aratat mai sus, cu altele albe, pe depozit-online.ro gasiti ambele variante de culori, dar si altele in plus, iar dulapioarele si restul se vand separat, nu neaparat ca set. Tot aici puteti alege obiectele sanitare, cazile sau cabinele de dus, asadar puteti sa va amenajati baia complet alba daca tineti la aceasta culoare.
Si nu uitati! Baia este o ...camera. Nu va sfiiti sa o decorati cu tablouri, candelabre, covorase, plante, bibelouri. In fond si in baie petrecem o groaza de timp si trebuie sa ne simtim confortabil.
Noi avem mobila alba, in toata casa, insa ne-am jucat cromatic cu covoarele, perdelele, accesoriile. Pt mine e un vis implinit :)
RăspundețiȘtergereExista un stil de mobila, aceea mai vintage, pe care l-as accepta sa fie alb. Dar tot as mai strecura cate o piesa colorata. Nu cred ca albul ma reprezinta in materie de decoratiuni. Dar as spune "da" unei bai albe ca aia din poza.
ȘtergereAici sunt casele micute, asa ca tb sa facem orice sa "marim" spatiul, chiar si vizual :)
ȘtergereÎmi plac abordările tale în materie de decorare!
RăspundețiȘtergerePe la noi e mult wenge, sifonierul din dormitor imi e un mahon-roscat si parca as deschide culoarea, poate chiar si alb, oglinzi, pentru ca spatiul nu e generos si aproape lipsit de lumina naturala.
RăspundețiȘtergereIn afara de prima imi plac toate imaginile!