Translate

vineri, 10 iunie 2016

Urzeala Tronurilor - cum se misca lucrurile

Acum doua episoade inimile ne-au fost frante de moartea (sau poate nu?) a bietului Hodor. Cum a ajuns personajul Hodor sa pronunte nimic altceva decat "Hodor", parand oarecum handicapat mintal, ne-a fost revelat intr-un final apoteotic si tare lacrimogen, ocazie cu care a mai disparut si unul dintre lupii legendari. Bad, bad guys, domnii cu scenariile!
Nu-mi dau seama daca autorul cartilor, George R.R.Martin, va prelua ideea de bucla in timp si cum ajunge un eveniment din viitor sa afecteze starea adolescentului Willis, adultul Hodor (Hold the door prescurtat). Dar este o idee demna de acest scriitor priceput si intr-ale science-fiction-ului.
In episodul trecut, regina Margaery a facut pe niznaiul dupa discutiile cu High Sparow si pare convertita pe calea credintei acestuia. Ba, mai mult, il trage si pe sot, tanarul rege, dupa ea, punand la cale o alianta putere-credinta cam neasteptata si nedorita de ceilalti membrii ai celor doua familii care planuisera in fapt un mic razbel in cetate.
Unchiul Benjen, cel disparut de mult timp, si presupus mort in luptele cu umblatorii albi, revine spectaculos si la momentul oportun, salvandu-i pielea lui Bran, cel acuzat de fani ca sta la originea mortii tuturor oamenilor buni din jurul sau, ceea ce nu este prea departe de adevar. Ba, fostul baiat neastamparat este si la originea intregii epopei, are meritele sale, nimic de zis!
Blonda Daenerys isi reintalneste dragonul preferat, luand maul adunaturii de dothraki supusi, dupa ce khalii lor fusesera parjoliti de frumoasa femeiusca. Sunt sigura ca v-ati intrebat daca Daenerys este albinoasa deoarece si fratele ei avea aceeasi culoare neobisnuita de par. Nu, nu cred, daca o voiau albinoasa ii decolorau si sprancenele si ii puneau lentile de contact. Daenerys este doar o blonda deosebita.
Ideea ar fi ca personajele de pe tabla de sah au suferit mutari neasteptate si se pare ca finalul sezonului va fi unul apoteotic. HBO a anuntat deja titlurile ultimelor doua episoade si lungimea acestora, iar "Batalia Bastarzilor", mult asteptata intalnire intre diabolicul Ramsay Bolton si Jon Snow, baiatul de aur al productiei, va fi extrem de satisfacatoare pentru asteptarile publicului. Acest episod, al noulea, va avea 60 de minute, in timp ce al zecelea, "Vanturile Iernii" va bate recordul cu nu mai putin de 69 de minute!
Bineinteles ca fanii de-abia asteapta triumful lui Jon Snow asupra carismaticului sado-maso Ramsay. Sau cel putin asa spera toata lumea, ar fi culmea rautatii din partea producatorilor sa iasa altceva din intalnire. Oricum, Jon Snow pare singurul capabil sa faca fata Umblatorilor Albi, o amenintare mult mai serioasa decat razboaiele dintre oamenii manati de ambitii desarte. Deocamdata Jon si Sansa au alergat in ultimul episod dupa tot ajutorul pe care l-ar putea obtine pentru aceasta incercare de recucerire a casei parintesti, castelul Winterfell. Eu am asa o presimtire ca, desi Sansa a refuzat cu multa ambitie mana intinsa de Lordul Baelish, alias Littlefinger, acesta va fi cel care va inclina balanta razboiului, cu ajutorul Lorzilor din Vale.
Dintre loviturile de teatru ale ultimului episod difuzat amintesc doar faptul ca Sandor Clegane zis Cainele, care aproape fusese omorat in sezonul trecut de Brienne si de fapt chiar asa l-a considerat toata lumea, a reaparut spectaculos sub forma de convertit intr-un grup pasnic de credinciosi. Bineinteles, convertirea lui se duce de rapa dupa un atac miselesc asupra grupului. De asemenea Arya decide ca nu poate renunta la liberul arbitru pentru a deveni ucigas de profesie, platind scump hotararea de a pleca din casa Zeului cu multe chipuri, fiind injunghiata de "colega" ei de instructie.
In incheiere, iata cum arata cateva dintre personajele filmului fata de caracterele desenate pentru carti.

Daenerys
Cersei Lannister
Jon Snow
Littlefinger
Ramsay Bolton
Tyrion Lannister
Sansa Stark




3 comentarii:

  1. Cred că până la urmă mă corupi să urmăresc serialul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca mai faci asa rezumate faine nu mai stau cu ochii la tv :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Recunosc ca nu am vazut filmele. Dar acum stau si eu in dubiu: sa le vad sau sa le "vad" prin ochii tai? Inca nu m-m hotarat...:)
    Un weekend excelent iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.