Translate

vineri, 24 februarie 2017

Concurentii X Factor si The Voice, incotro?

Ne delectam cu spectacolele fastuoase si ne emotionam ascultand interpretarile celor care indraznesc sa spere ca vor fi remarcati in lumea muzicala. Productiile de tip X Factor, The Voice sau "Cutarestii au talent" au un scop, acela de a educa gustul publicului pentru muzica buna, voci deosebite si specatacole de calitate.
X Factor este un reality show de origine britanica, creat in 2004 de Simon Cowell, cel care apare si in juriul tuturor competiilor de acest gen, pe partea de limba engleza. Show-ul a devenit franciza internationala, fiind preluat si la noi de cateva sezoane.

Am spus intotdeauna ca astfel de concursuri dau sanse celor care nu au pile si piroane in industria muzicala si se bazeaza exclusiv pe talent pentru a patrunde in aceasta lume exclusivista. Iar rezultatul acestor competitii, desfasurate in mai multe etape si jurizate cu spirit de raspundere, reflecta cu adevarat corectitudinea alegerii castigatorilor.  Indiferent cine a castigat, finalistii au fost intotdeauna cele mai bune voci. Castigul concurentilor nu este numai unul material, ei au sansa sa se pregateasca si sa invete cu oameni consacrati, dar, foarte important, ei pot sa descopere ce si cum gresesc, ce trebuie corectat, ce puncte slabe sau ce atuuri poseda.
Un singur lucru as fi vrut sa fie mai mediatizat in urma acestor spectacole si anume ce parcurs profesional capata finalistii. Reusesc sa-si implineasca visul sau se pierd din nou in multime? Au spectacole, contracte, lanseaza piese, scot cd-uri? Li se schimba viata in directia pe care o doresc? Incercand sa gasesc pe internet piese inregistrate de acesti concurenti dupa ce devin cunoscuti prin intermediul competitiilor, am constatat ca nu este tocmai plin online-ul de ei. Iata, mai jos, cateva clipuri descoperite de mine.
Ba, unii chiar spun ca ultima melodie, Dancing on my own, suna mult mai bine in versiunea lui Calum Scott decat cea originala, cantata de Robyn. Si Max Stone (a treia melodie) este mai laudat decat George Ezra pentru Budapest.



4 comentarii:

  1. Am ascultat din curiozitate ,imi place melodia Wonderful ,e antrenanta si ultima Dancing on my own ;eu cred ca fiecare melodie in sine are un mesaj ascuns sau confera o buna dispozitie .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O melodie buna ramane buna, indiferent ce versiune este cantata, tocmai de aceea sunt si preferate de public. Eu cred ca e bine sa existe si versiuni slow, si unele mai ritmate, tocmai ca sa ajunga la sufletul tuturor.

      Ștergere
  2. La noi, am aflat asa cat de cat, ce au facut concurentii, mai departe dupa aceste concursuri. Unii au o cariera, deci si-au urmat visul(liviu Teodorescu, de exemplu), altii inca mai incearca, pe la Eurovision(faza nationala, gen Tudor Turcu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ar fi cazul sa li se ofere niste contracte de inregistrare, ceva care sa le asigure lansarea? Cred ca exista si asa ceva, dar tot nu inteleg de ce nu au mai mult succes.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.