Translate

vineri, 13 septembrie 2019

3 aspecte decisive in alegerea lustrei potrivite pentru camera de zi!


Livingul este poate cea mai importanta incapere din locuinta ta, avand multiple roluri si fiind exprimarea totala a stilului si preferintelor legate de design interior. Tocmai de aceea, iluminatul (natural sau artificial) joaca un rol central in prezentarea acestei camere, dat fiind faptul ca atmosfera este cel mai important detaliu al camerei de zi.

Pe langa siguranta si functionalitate, iluminatul artificial contribuie decisiv la infrumusetarea fiecarui spatiu locativ prin asigurarea atmosferei potrivite activitatilor pe care le intreprinzi, insa efectul ideal in ceea ce priveste designul interior poate fi obtinut numai daca alegi si amplasezi corect corpurile de iluminat. Cu atat mai mult, importanta lustrelor si candelabrelor creste in cazul in care este vorba de living, componenta estetica fiind decisiva.


Desi micile detalii ale mobilierului sau decoratiunilor pot fi la fel de importante precum iluminatul general atunci cand avem in vedere factorul estetic, candelabrele si lustrele din camera de zi sunt, in majoritatea caselor, piesele cu cel mai mare aport la intregirea "peisajului" si definitivarea stilului de amenajare. Din acest motiv, in randurile de mai jos vei putea descoperi cateva detalii oferite de specialistii de la eOrion.ro care se vor dovedi esentiale in alegerea celei mai potrivite lustre pentru livingul casei sau apartamentului tau.

Stilul
 
Designul este un aspect deosebit de important pentru corpul principal de iluminat din camera de zi a locuintei tale. Pentru a fi sigur ca vei gasi combinatia perfecta, respecta regulile de design pe care le-ai avut in vedere atunci cand ai decorat camera. Daca mobilierul cere eleganta, lustrele din alama, cristal  sau candelabrele cu aer vintage vor merge la fix. In cazul in care ai optat pentru linii moderne si suprafete lucioase, fara ornamente, atunci poate lustrele din policarbonat de cea mai buna calitate,  cele  din sticla si metal finisat lucios sau mat  vor fi potrivirea perfecta. Astfel, indiferent daca ai ales un stil modern, retro, minimalist, industrial sau organic, asigura-te ca designul lustrei nu face nota discordanta.

Culoarea si intensitatea luminii 

Starea de confort, sentimentul de “acasa” si activitatile desfasurate in living pot fi influentate foarte mult si de culoarea luminii pe care o alegi. Daca lumina rece este indicata pentru incaperi precum bucatarie, baie, hol sau dressing, cele doua variante ramase ( lumina calda si cea naturala) pot fi folosite cu succes in camera de zi. Diferenta dintre cele doua consta in atmosfera pe care o asigura, lumina ce apartine spectrului cald fiind responsabila pentru frumusetea serilor de relaxare petrecute in familie, iar acest detaliu este cu atat mai important daca livingul tau cuprinde si un spatiu de luat masa. 

Dimensiunile 

Exact cum alegi articolele vestimentare in functie de masura si croiala, asa trebuie sa alegi din multitudinea de lustre un model ale carui dimensiuni corespund incaperii in care urmeaza sa il amplasezi. Astfel, trebuie sa tii cont atat de suprafata livingului tau, cat si de inaltimea tavanului, pentru a determina cu exactitate care este dimensiunea potrivita a lustrei. Dat fiind faptul ca aceste corpuri de iluminat sunt concepute pentru a asigura iluminatul general, trebuie sa iei in calcul amplasarea lustrei cat mai aproape de centrul incaperii, iar dimensiunile si caracteristicile modelului ales ar trebui sa fie suficiente pentru a oferi lumina pe intreaga suprafata a podelei.

In orice caz, nu ar trebui sa te bazezi niciodata exclusiv pe calitatile unei lustre, astfel incat recomandarea specialistilor in iluminat de la www.eorion.ro este sa folosesti si alte corpuri de iluminat pentru a defini atmosfera din living. Un lampadar intr-un colt, doua aplice pe un perete sau un pendul deasupra zonei de luat masa pot face o diferenta enorma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.