Translate

duminică, 29 septembrie 2019

Bijuterii contemporane cu Frida Kahlo

Frida Kahlo a fost o pictorita mexicana ce a abordat stilul suprarealist si al carei nume este extrem de popular din mai multe motive. Daca vreti sa-i cunoasteti viata intr-un mod mai placut, este suficient sa va uitati la filmul biografic in care Selma Hayek face un rol de exceptie.
A fost casatorita cu un alt mare pictor, Diego de Rivera, o dragoste cu nabadai deoarece domnul in cauza era genul caruia ii zburau ochii in toate partile.
Lucrarile Fridei imbina suprarealismul cu traditia locala, fiind considerate chiar naive, un soi de folk art, de catre unii critici de arta.
Frida n-a fost un om sanatos (a avut un accident si s-a chinuit mult din cauza asta) si nici prea fericit, as zice eu. Este o figura aparte, iubita astazi de multa lume, mai ales pentru puterea si independenta ei si pentru faptul ca a razbit intr-o lume dominata in acea epoca de barbati.
Nu vreau sa intru in amanunte biografice, le gasiti peste tot pe internet. Frida a inspirat si continua sa inspire artisti de pretutindeni, nu neaparat prin opera sa artistica, ci prin modul cum se imbraca si se purta. Iubea hainele traditionale, accesoriile si culorile acestora, chestie care ii conferea un anume exotism in infatisare. Ca urmare, bijuteriile care o infatiseaza respecta liniile de design si culorile vii din portul mexican. Iar trasatura de capatai a figurii acestei femei extraordinare este reprezentata de sprancenele bogate, imbinate intr-un arc. Iata cateva exemple, cu mentiunea ca, acolo unde am scris doar sursa a fost deoarece chiar nu am reusit sa gasesc cine este creatorul bijuteriei.
Sursa si creator:giugizu.blogspot.com
Sursa: lizblair.blogspot.com
Sursa: Pinterest
Sursa si creator: Kimacreazioni
Sursa si creator: basbleu.canalblog.com
Sursa: Instagram
Sursa si creator: LilygraceOriginals
Sursa si creator: D"art Accesorios
Sursa si creator: Elfira Syncerus
Sursa: Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.