Translate

vineri, 22 noiembrie 2019

Jucarii de Craciun - cum a inceput totul?


Se apropie Craciunul, ceea ce inseamna ca este timpul sa ne ocupam de elementele specifice sarbatorii. Pe langa mesele traditionale, pregatite din timp, cu multa grija, trebuie sa ne gandim si la cadourile pe care le vom oferi membrilor familiei. Ne gandim sa achizitionam, in general, lucruri practice si folositoare pentru fiecare membru in parte, chiar si pentru cei mici. Dar va puteti imagina cu adevarat Craciunul fara jucarii si jocuri pentru copii? 
Intr-o lucrare din 2013, istoricul Joseph Wachelder explica modul in care daruirea jucariilor pentru Craciun a devenit un obicei in Anglia, la inceputul secolului al XIX-lea. Inainte de Revolutia industriala, in Marea Britanie, Craciunul era o „sarbatoare publica, exuberanta, agitata”, scrie Wachelder. Dar, la un moment dat, mai multi oameni au inceput sa fie remunerati constant si sa isi castige existenta prin primirea unui salariu si, in aceasta noua realitate sociala, Craciunul s-a transformat dintr-o sarbatoare publica intr-una familiala. Si ce fel de daruri puteai cumpara celor mici? Raspunsul este, evident, o jucarie. Insa, acum doua secole,  conceptul de „jucarie”, asa cum il intelegem acum, nu prea exista. 
Cartea Practic Education din 1798, scrisa de Maria si Richard Lovell Edgeworth a ajutat la definirea jucariilor ca obiecte pentru copii. Bazandu-se pe ideile iluministe despre dezvoltarea copilului, Edgeworths a scris ca jucariile ar putea ajuta baietii si fetele „sa-si exercite simturile imaginatiei, puterea lor imitativa si inventiva”. Ei au indemnat parintii sa le ofere copiilor lor jucarii. Astfel, in perioada sarbatorilor, au inceput sa apara din ce in ce mai multe produse si chiar reclame la jucarii. De aici a pornit totul si pastram si astazi aceasta traditie, raspandita in toata lumea. 
Copiilor putem sa le oferim orice jucarie, de la ursuleti de plus, la jocuri sofisticate. Deisigur, trebuie sa tinem cont si de varsta si de preferintele lor. De exemplu, pentru bebelusi, trebuie sa luam lucruri care ii pot ajuta in dezvoltare sau ii pot amuza. De exemplu, un fotoliu copii este perfect pentru ca acesta se poate balansa, distrandu-l pe cel mic si, in acelasi timp, ii poate oferi un suport in care sa stea in timp ce noi ne ocupam de treburile casnice.
Si, daca ati hotarat deja sa incepeti cumparaturile de Craciun, va recomad magazinul online kidino.ro, pentru cele mai frumoase jucarii. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.