Translate

sâmbătă, 1 august 2020

Privirea rece a pisicilor Maine Coon

Astazi dau pictura pe fotografie, cum s-ar zice, adica schimb fundalul cu lucrarile lui Robert Sijka, cel fascinat de aspectul unor animale fantastice, felinele.
Pisicile Maine Coon sunt cu adevarat extraterestre. Privirea lor este rece, analitica, pare atat de inteligenta incat nu e chip sa nu te intrebi ce suflet locuieste in trupul de felina agila si blanoasa.
Este o rasa ce provine din statul Maine (USA) si are calitatea de a fi cea mai mare rasa dintre pisicile domestice. Blana lunga trebuie ingrijita foarte atent, iar climatul cald nu prea prieste acestor creaturi fascinante.

Dar ceea ce evidentiaza cu adevarat aceasta rasa este conformatia capului, forma si culoarea ochilor. Daca veti analiza atenti pozele, veti observa ca pisicile Maine Coon nu au capul rotunjor si simpatic al pisicilor de rand, ci prezinta trasaturi mai dure, amintind de cele ale felinelor mari de prada. Iar ochii galbeni, cu taietura mai oblica si mai ingusta, le fac sa semene teribil cu tigrul sau, datorita smocurilor de par de pe urechi, cu rasii. Gulerul de blana este categoric un atribut al leului,

Rezultatul este, cum spuneam, o expresie rece, care te tine la distanta, daca nu esti stapanul animalului. Cu alte cuvinte, te gandesti de doua ori inainte sa intinzi mana, sa mangai aceasta pisica.
Fotograful Robert Sijka a vrut sa surprinda tocmai aceasta postura maiestuoasa a rasei. Surpriza este faptul ca, in ciuda privirii dure, rasa este teribil de prietenoasa si atasata de stapani, rabdatoare chiar si cu alte animale, amintind mai degraba de comportamentul cainilor, motiv pentru care a fost numita "uriasul cel bland".

Robert Sijka este un fotograf premiat, care locuieste in Hong Kong, mare iubitor de pisici, pe care le imortalizeaza in lucrari superbe. Puteti vedea lucrarile lui pe felisgallery.com. Asa cum spune chiar el, i-a trebuit ceva timp ca sa se perfectioneze in a fotografia animalele. Isi dorea sa surprinda mai ales diversele expresii ale felinelor si totul a inceput in momentul in care sotia s-a hotarat sa creasca pisici Maine Coon.
Fotografiile cu pisicile Maine Coon sunt realizate pe un fundal simplu, inchis la culoare, ceea ce scoate in evidenta, cu ajutorul luminii, aceste animale frumoase.

Sursa pozelor este felisgallery.com.
 
 
 
 
 
 

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.