Translate

sâmbătă, 30 aprilie 2022

Creme de fata pentru un ten matur bine hidratat in timpul verii

Intrasem deunazi intr-o farmacie-spiterie nou deschisa la mine in cartier. Genul in care gasesti atat de multe chestii incat nici nu prea stii ce sa alegi. Firme de toate soiurile, game de ingrijire mai mult sau mai putin cunoscute, mai mult sau mai putin scumpe... Stiti voi, un adevarat rai pentru iubitoarele de cosmetice. 

In timp ce ma straduiam sa descifrez etichetele produselor, aud o conversatie pe culoarul alaturat, intre rafturi. O doamna cam debusolata discuta cu una dintre farmaciste despre tenul ei gras si sensibil si despre ce anume i se potriveste. Nu stia ce crema de fata sa cumpere si nici farmacista nu o ajuta prea tare. Nici nu prea avea cum, numai doamna in cauza stia cum reactioneaza pielea ei la diverse produse. Ideea este ca fiecare dintre noi descoperim produsele potrivite incercandu-le. Degeaba cautati sfaturi prin diverse locuri, s-ar putea sa functioneze, s-ar putea sa nu...

Asta nu ma impiedica sa va spun ce folosesc, macar o idee sa va faceti cand va duceti la cumparaturi. De data aceasta revin la cremele de fata si de ochi, cum spune si titlul.

Incep cu crema de ochi Duolys de la ACM, pentru riduri, pungi si cearcane. Restructureaza si hidrateaza pielea din jurul ochilor, este bogata in vitamina C stabilizata, agenti hidratanti si restructuranti. Toate bune si frumoase, numai ca este extrem de subtire, mai subtire decat o lotiune sau un demachiant, chiar curge atat e de fluida. Din aceasta cauza si deoarece intra repede in piele, am trecut-o in categoria produselor lejere de vara. 

Tot subtire este si crema de fata Gamarde, scrie pe tub ca este un fluid lejer ce hidrateaza si protejeaza. Ingredientele sunt 100% de origine naturala si are si marca BIO pe ea.

Made in France, cu apa termala ca e la moda si foarte multe marci folosesc acest ingredient. Este bogata in acid hialuronic ce favorizeaza patrunderea apei termale in straturile profunde ale pielii, hidratand-o corespunzator. Are avantajul ca, fiind o textura lejera, se foloseste o cantitate mica la aplicare. Lasa senzatia de umed pe fata dupa aplicare, ma gandesc ca e de bine, in sensul ca hidratarea isi face treaba.

Si am ajuns la iubirea vietii mele, marca Neutrogena. Va spuneam ca am tot folosit produsele lor, imi plac enorm, asa ca acum am incercat Cellular Boost, o crema anti-rid ce corecteaza atat liniile fine, cat si ridurile mai adanci. Este pentru toate tipurile de piele, are o textura mai plina si de aceea consider ca merge aplicata seara. Efectul benefic se datoreaza retinolului, care regenereaza celulele si acidului hialuronic, responsabil de refacerea barierei protectoare a pielii.

Produsele Neutrogena sunt parfumate delicat, aceasta crema miroase sublim a flori, mie mi-aminteste de parfumul florilor de sangele-voinicului, cine traieste pe la tara stie despre ce vorbesc. Sau de mana Maicii Domnului, pe asta o cunosc si orasenii, nu-i asa? Oricum, dupa utilizare, crema intra destul de repede in piele, nu lasa senzatia de gras, este o adevarata placere sa o folosesti.

Ca un ultim pont, daca vreti sa economisiti bani, sa stiti ca nu e nevoie neaparat sa cumparati o crema speciala pentru ochi. Puteti sa aplicati si crema hidratanta de fata pe care o aveti deja, dar trebuie sa fiti foarte atente la ceea ce scrie pe eticheta, de multe ori exista atentionarea ca unele creme nu pot fi folosite in zona ochilor. Similar, daca aveti un ten cu zone uscate, puteti folosi crema de ochi si pe portiunile uscate, functioneaza foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.