In ultimul timp nu am fost pornita sa folosesc neaparat serul pentru ten, dar vine o varsta cand incepi sa apelezi la solutii mai eficiente pentru a mentine sanatatea si aspectul cat de cat placut al fetei si gatului. Nu ca as fi eu aia speriata de riduri sau de procesul de imbatranire in general, dar imi place sa vad in oglinda o imagine care sa nu-mi dea fiori. Asa ca am hotarat sa reintroduc serul in rutina mea de ingrijire.
Am pus alaturi de serul pentru ten si un ser pentru cresterea sprancenelor, am fost nevoita sa il cumpar la un moment dat.
Si chiar voi incepe cu el, pentru ca este deosebit si m-a ajutat mult. Este vorba despre Foliceutic cu vitamina E, active serum pentru sprancene. Ei bine, anul trecut, din motive medicale, am trecut printr-o anemie din care mi-am revenit destul de greu si in perioada aceea mi-a cazut destul de mult par. Problema a fost ca sprancenele mele, si asa scurte si nu tocmai dese, au luat-o pe urma podoabei capilare. Cand am vazut primul gol in spranceana dreapta, mi-am dat seama ca nu e de gluma si am trecut la un tratament mai serios.
Serul Foliceutic a completat in exterior beneficiile aduse in interior de suplimentul Revalid. Dupa doua saptamani deja caderea parului se oprise. Eu l-am cumparat cu 60 de lei din online.Serul contine ulei din seminte de ricin, biotinoyl, panthenol, tripeptide si tocopherol. Este un produs cosmetic, ambalat in sticluta de 30 ml cu dop cu pipeta. Lichidul este foarte gros, vascos si se aplica prin masaj pe sprancene. Eu l-am folosit insa si la radacina parului, mai ales pe linia fruntii, inainte de spalarea pe cap. Se lasa sa actioneze ca o masca, adica vreo 10-15 minute, apoi te speli. Fiind atat de gros, este suficient sa aplici cate o picatura pe fiecare spranceana. Pe eticheta scrie ca poate fi folosit si pe gene, insa n-am incercat.
Pentru ten, am gasit in farmacie un ser Revox cu vitamina C 20%, la mai putin de 30 de lei, ceea ce reprezinta un pret mai mult decat rezonabil. In general, serul este un produs ceva mai scump, deoarece are ingrediente mai concentrate, mai eficiente si mai pretioase decat in cazul unei creme. Revox este la sticluta de 30 ml si, de asemenea, are o pipeta ce permite dozarea lichidului.
Serul Revox este mai fluid, dar tot greu se consuma, cateva picaturi sunt de-ajuns cat sa masezi bine fata si gatul. In afara de vitamina C, mai contine extract din frunze de aloe si planta de ceai. Se aplica pe fata curatata, inainte de utilizarea cremei. Vitamina C are efect antioxidant (este buna pentru tenul afectat de factorii meteo si de poluare) si de crestere a luminozitatii unui ten tern.
Ultimul achizitionat a fost serul L'Oreal Revitalift Filler cu acid hialuronic, un produs hidratant care atenueaza ridurile. Scrie pe el ca in doua saptamani reduce ridurile cu 14%. Contine doua forme de acid hialuronic pur in proportie de 1,5%, se absoarbe rapid si nu lasa senzatie uleioasa. A costat ceva mai putin de 60 de lei la oferta, dar se consuma greu, fiind la sticluta de 30 ml si folosindu-se tot cu picatura. Are un parfum cam prea tare, dupa parerea mea, miroase frumos, nimic de zis, dar nu tineam sa aiba aceasta calitate.
Beneficiul imediat al serurilor este acela ca dau o senzatie de calmare, de piele echilibrata, imi inchipui ca tenul uscat se simte si mai bine. Daca obisnuiti sa folositi si masca servetel, puteti folosi serul doar
in zilele cand nu aplicati masca. Masca servetel este imbibata intr-un
ser, asadar n-are rost sa le suprapuneti. In orice caz, dispare senzatia de iritare, in cazul ca aceasta a existat din cauza vantului, a prafului sau soarelui. Pe termen lung, cum spuneam mai sus, este vorba despre mentinerea unui aspect mai tanar al pielii, mai ferm, mai putin ridat. Este bine sa utilizati mai multe feluri de seruri, cu ingrediente diferite, tocmai pentru a trata diferitele probleme pe care le aveti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.