Translate

joi, 26 iulie 2012

Argint şi imaginaţie


Acum mulţi, mulţi ani, am descoperit că argintul este un metal extrem de uşor de manipulat şi că nu e nevoie de un profesionist, adică de un bijutier, pentru a­-ţi confecţiona podoabele pe care le doreşti. In prezent sunt obişnuită să tai, să ajustez şi să refac lucrurile aşa cum îmi place, fără să arunc banii pe manoperă.
Argintul are proprietatea de a fi moale şi maleabil. Asta înseamnă că un lănţişor, un inel subţire, o sârmuliţă de argint pot fi tăiate chiar şi cu un cleştişor de unghii şi modelate cum vreţi voi, folosind un vârf de foarfecă sau un patent micuţ. Nu trebuie să vă fie frică de inovaţii. Sunt sigură că aveţi prin casă argintărie veche, demodată, ruptă, înnegrită şi vă întrebaţi la ce o mai ţineţi.  Uitaţi-vă cu atenţie la resturi, unele pot fi refolosite, îmbinate şi combinate între ele. Ca să vă dau un exemplu, am pus o fotografie cu o brăţară făcută de mine din mai multe pandantive şi mărţişoare adunate în timp plus mărgele roşii de la un accesoriu pentru telefonul mobil.


 N-am făcut decât să cumpăr un lanţ simplu cu zale mai mari, am dat vreo 12 lei pe el, pe care să atârn charmurile şi am obţinut o brăţară care m-ar fi costat cel putin 40 lei, veselă şi colorată. Aţi pierdut un cercel ? Luaţi-l pe celălalt, îndoiţi toarta până obţineţi un anou şi iată, aveţi un pandantiv frumos.
Bineînţeles că lucrurile acestea vă răpesc ceva timp dar, dacă vreţi să economisiţi bani, veţi vedea că merită. Exista insa multe persoane care nu concep sa poarte obiecte carpite din resturi si, oricum, de cele mai multe ori, amatorismul se vede de la o posta. Bineinteles ca eu nu voi ajunge niciodata sa realizez la modul profesionist niste cercei suflati cu aur de exemplu, va recomand sa-i cautati online, iar daca aveti nevoie cu adevarat de ceva special pentru o ocazie, va recomand cercei de lux.  

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.