Translate

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Medicament, aliment sau un dulce savuros?...



Acum ceva timp am avut marea placere sa câştig un concurs cu premii deliciose dar, mai presus de atât, utile, de pe http://mierea-de-albine.blogspot.ro/, de fapt un producător (Săbăduş) din Satu Mare (Magazinul Albinuta, str.Petőfi nr.21).

Premiul meu a constat într-un borcan de Energizant 100% natural ce garanteazã ca rezultate scãderea oboselii şi a stressului şi creşterea imunitãţii în numai 7 zile de utilizare, un borcan de miere în fagure şi o sticluţă cu tinctură de propolis.


 Toate bune şi frumoase, am primit premiul şi am purces imediat la degustarea energizantului deoarece mă rodea o curiozitate irezistibilă. Credeam că ştiu ce gust au astfel de produse apicole, mai cumpărasem din magazinele naturiste şi trebuie să recunosc că nu le luasem cu mare plăcere, doar ca tratament. Textura şi granulele de polen nu-mi plăcuseră foarte tare. Ba chiar de vreo 2 ani încoace renunţasem cu totul că nici copilul meu n-a vrut să se ţină de cură din cauza gustului...
Aşadar, faptul că şi acest energizant este tot cu miere (49%), polen (50%) şi tinctură de propolis (1%) nu mi-a spus că ar fi diferit de celelalte încercate. Ei bine, am avut o mare surpriză la deschiderea borcanului, un adevărat “eveniment” în familie de vreme ce stăteam toţi trei cu capetele aplecate, să vedem cât mai repede conţinutul. In loc de binecunoscuta imagine a unui mix grosier de miere şi polen, am văzut o cremă ceva mai închisă la culoare decât mierea simplă. Zic cremă deoarece am vârât linguriţa şi am tras afară ceva asemănător unui gem ca şi consistenţă. Dar gustul! Gustul este grozav de plăcut, se simte polenul şi propolisul dar extrem de acceptabil, “dozajul” aromelor este potrivit astfel încât să nu devină neplăcut. Borcanul are 440 grame net şi termen de valabilitate până la sfârşitul lui 2013.
 Acest energizant este recomandat tuturor vârstelor, mai ales sportivilor sau celor care depun efort fizic şi convalescenţilor. Se recomandã 2 borcãnele pentru o curã, cu 2 linguriţe de câte 2 ori pe zi. Din păcate nu ne-am putut ţine de dozaj! Incă de la prima încercare am dat gata câteva linguriţe fiecare...apoi în fiecare zi ne-am servit la întâmplare cam de câte ori aveam chef de ceva dulce. Noroc ca nu are contraindicaţii şi nu există supradozaj. Singura măsură ar fi să îţi iei un alt borcan!
Buuun, borcanul cu fagure are 960 grame net şi mierea este polifloră. Are un miros minunat, ai senzaţia că eşti pe un câmp cu flori, în plină vară... Ei, la ăsta clefăim cu toţii cu mare plăcere. Fagurele este mai sfărâmicios, până şi eu care am o dantură mizerabilă pot să îl mestec. Tinctura de propolis este la sticluţă şi are 59 ml net. Compoziţia este de 45% propolis şi 55% alcool. Eu le pun alor mei câteva picături în ceai iar pentru mine o diluez şi o folosesc ca pe o apă de gură ca să combat parodontoza.
Ca observaţie generală, mi-a plăcut faptul că toate cele trei produse au pe etichetă informaţiile de bază, inclusiv valori nutriţionale dar şi ceva inedit pe capac, ceva de genul “Stiaţi că...” despre echivalentul valorii nutritive a 100 grame miere , în diverse alte alimente. Frumos şi educativ.
Poate vreţi să ştiţi dacă am avut ceva rezultate concrete în îmbunătăţirea stării de sănătate. Eu cred că că da. De când a început frigul, am fost cu toţii expuşi virozelor. Copilul la şcoală şi eu în autobuz şi la servici. Am răcit dar am făcut forme foarte uşoare care ne-au afectat prea puţin. La mine a fost chiar neaşteptat de simplu, de obicei fac nişte sinuzite mai urâte. Cel mic, nu mai zic, n-a făcut decât sa strănute vreo două zile. Dar cel mai notabil efect mi s-a părut faptul că eu parcă m-am mai înviorat, ba chiar am zile în care mă simt plină de energie, deşi frigul mă turteşte de tot de obicei.
Eu, care nu prea ma omoram decât de nevoie după produsele apicole, am ajuns la concluzia că de fapt nu găsisem produsele potrivite...până la urmă contează şi gustul, mirosul, ştiinţa de a prepara şi vinde ceva, nu numai beneficiile pentru sănătate.

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.