Translate

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Poate fi o adevãratã artã…



Atunci când am puţin timp caut pe net surse de inspiraţie pentru fixul meu cu tehnica şerveţelului...In acest fel am avut ocazia sã vãd obiecte extrordinare fãcute de persoane pasionate de frumos. Trebuie sã spun cã româncele (mã refer la partea femininã deoarece nu am gãsit încã un bãrbat care sã practice acest “sport”) sunt extrem de talentate şi au un gust imbatabil când vine vorba de acest gen de decoraţiuni. Pe site-urile sau blogurile strãinilor nu am gãsit uşor ceva care sa egaleze munca româncelor.
Prin parohia noastrã poposesc de regulã pe blogul decoupagebeauty…am fãcut o pasiune pentru stropitorile  minunat decorate, aşa de tare cã am cãutat prin tot oraşul sa-mi cumpãr şi eu una sã o decorez! Din pãcate va trebui sã aştept sezonul de grãdinãrit cã altminteri comercianţii nu vând tot anul aceste obiecte.

sunt extrem de reusite, iti vine sa te apuci de gradinarit, nu alta!
 Un alt site recent descoperit este unul italian, unde am vãzut câteva obiecte inedite cum ar fi posetele decorate cu tehnica şerveţelului. Trebuie sã recunosc cã sunt “de lux”, cu adevãrat speciale.
Dar cele mai fantastice creaţii le puteţi vizualiza pe site-ul Decoupage Artists Worldwide, o organizaţie fondatã în 1971 şi care reuneşte artişti din toate colţurile lumii. Accesaţi galeria maestrilor şi delectaţi-vã ochii cu adevãrate opere de artã. Si da, aici am gãsit şi un bãrbat implicat în treaba asta! Culmea e cã are unele dintre cele mai frumoase obiecte vãzute de mine pânã acum. Spre deosebire de români aceşti oameni fac decoupage pe mai multe tipuri de obiecte, unele masive, cum ar fi mobila, lampadarele sau paravanele. O tehnicã ridicatã la rang de artã deşi pare atât de simplã şi naivã la prima vedere.

sticlele acestea de sampanie sunt preferatele mele, pot fi un cadou grozav de sarbatori!
 Deoarece am mai vorbit de ceramica, mi-am facut de lucru zilele acestea cu o vaza galbena pe care am primit-o cadou, am urat-o feroce si o tineam dosita in fundul dulapului, n-am scapat de ea ca n-aveam in ce sa pun florile...Acum i-a sunat ceasul si i-am dat o noua infatisare.

before (era galbena si simpla) si after, cum se zice....

2 comentarii:

  1. ma bucur sa te descopar si sa vad lucrarile tale deosebite in tehnica servetelului. e o arta foarte frumoasa care te prinde si nu iti mai da drumul :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru aprecieri...ca te prinde e putin spus, la mine e deja dependenta, e un mijloc frumos si sanatos de a-ti mentine echilibrul psihic in lumea asta nebuna!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.