Translate

marți, 30 octombrie 2012

Miercurea fara cuvinte - The Art of Dar- goodies from Transylvania

Iti plac imaginile care spun o mie de cuvinte, ai obosit de atatea vorbe si vrei sa taci un moment si sa asculti gandurile tale si pe ale altora? Participa la MIERCUREA FARA CUVINTE...Afiseaza pe blogul tau o fotografie sau mai multe prin care vrei sa spui ceva, apoi fa-i o vizita lui Carmen si lasa-ti propriul link in tabelul participantilor.

Acest post este legat de cel anterior in care am comentat putin pe marginea artei si mestesugurilor transilvanene si a aparitiei conceptului The Art of Dar, un site despre Tarnava Mare-Valea Barcaului si oamenii de acolo...Am vrut sa ilustrez comentariile cu fotografii despre mestesugurile din aceasta zona si am cautat pe net...Cand cauti pe net orice prostioara iti apar zeci de imagini, vrute si nevrute. Despre Transilvania, arhitectura, mestesuguri, traditii, ioc! Nici nu prea ai la ce te uita. De fapt asta e nivelul la care sunt popularizate arta populara si traditiile din toata tara. Foarte sarac.


Vara trecutã soţul meu a venit din oraş cu un material informativ despre Transilvania, o culegere de broşuri prezentând istorie, locuri, mãnãstiri, tradiţii, costume populare, totul prins elegant într-un biblioraft şi însoţit de un CD. Material fãcut cu fonduri europene! Fãrã zgârcenie, de drag sã-l pãstrezi în bibliotecã. Nişte fete împãrţiserã în centru plase oricui a vrut sã citeascã şi sã se informeze. Iar oamenii le-au luat ca pe pâinea caldã, dovadã ca interesul pentru tradiţie nu moare oricât ar fi vremurile de pacãtoase. Iata pozele, alaturi de imagini preluate de pe site-ul The Art of Dar.











8 comentarii:

  1. Multumesc pentru link! Este foarte frumos site-ul despre Transilvania! Sa ai zile frumoas si o viata fericita! Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoase imaginile din paginile cartii. happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi-au placut! :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. frumoasa initiativa ta. felicitari. transilvania merita promovata

    RăspundețiȘtergere
  5. Tradiţii. De data asta ardelene. Să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! Bine ca exista totusi niste materiale frumoase despre Transilvania!
    O noapte buna!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.