Translate

marți, 3 septembrie 2013

Sapun

De la Magazinul de sapunuri mi-a venit o oferta. Daca sunt client nou si comand 4 sapunuri, ei imi dau inca doua gratis. Vreau sa zic ca era sa explodez. Astia au sapunuri cu glicerina intr-un sortiment generos, cu tot felul de ingrediente si arome si la un pret foarte avantajos. M-am foit cu oferta in fata vreo jumatate de ora. Incepusem sa le si aleg...Pe urma mi-am adus aminte ca am o cutie plina cu tot neamul sapunului de cand s-a inventat acesta, ca se invecheste in sifonier si n-apuc sa-l consum in ritmul in care il cumpar si nu prea ar mai fi cazul sa arunc banii... Cu sufletul lacrimandu-mi de frustrare, am renuntat. Inca oftez si vorbesc singura, ca atat mi-am dorit si eu la viata mea, SAPUN.
Totusi n-am mai scris demult despre sapun, asa ca va arat ce-am mai incercat. Cortina, va rog...


Cele doua de sus sunt luate dintr-un magazin naturist, iar Himalaya este luat din supermarket. O surpriza placuta a fost sapunul in cutia alba, patrata, produs de compania italiana Athena's dupa o metoda handmade traditionala, cea a doctorului Edward Bach, motiv pentru care produsul se numeste Fiori di Bach. Sapunul este vegetal si contine de fapt dilutii ale unor esente florale, in cazul de fata vorbim de flori de corcodus, pentru curaj, energie si spontaneitate. Nu este exagerat deoarece doctorul englez E.Bach a obtinut aceste esente in anii '30 si a conceput remedii pentru echilibrarea starilor emotionale. Nu am fost atenta daca exista si sapunuri cu altfel de flori din aceasta gama, cred ca asta era singura varianta din magazin. Sapunul spumeaza usor la spalare si nu se inmoaie excesiv, iar parfumul este deosebit.
Cel in cutia rosie este produs de Refan Bulgaria si se numeste Aqua di Sofia, avand parfum de trandafiri albi. Zic ei pentru ca mirosul este destul de comun, nu prea imi sugereaza trandafirul, dar este persistent. As banui totusi ca parfumul este obtinut din celebrul ulei de trandafiri bulgaresc. Este un sapun cu glicerina si ulei de soia destinat inclusiv hidratarii tenului. Nu mi s-a parut extraordinar, dar e un sapun de zi cu zi destul de placut.
Sapunul din gama Himalaya provine din India si este cu castravete, chipurile revitalizant. Il folosesc inca si imi place, mirosul este discret si se pierde la utilizare, dar sapunul nu se inmoaie, il consumi pana la ultima bucatica... Dupa cum stiti, gama Himalaya Herbals este bazata pe remediile Ayurvedice si are in compozitie plante din muntii cu acelasi nume, traditia produselor venind tot din anii '30. Sapunul imbogatit cu castravete si ulei de cocos este destinat indepartarii excesului de sebum si catifeleaza pielea. Este pentru corp si fata, hipoalergenic.
Intr-un final, de necaz ca nu mi-am comandat sapunul mult-visat, va arat doar o sticla pe care NU am baut-o, ci doar am decorat-o cu un servetel de inspiratie folclorica, pe dublu fundal, alb si negru.


4 comentarii:

  1. poate sunt eu anapoda, dar de la Himalaya ma manca pielea rau...
    vaza e deosebita! nici nu stiu care fata imi place mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ar fi exclus, sa stii ca sapunurile naturale pot da iritatii, stiu si eu pe cineva...

      Ștergere
  2. De multa vreme n-am folosit sapun, merg pe cel lichid sau gel de dus
    Am unul cu alge, sper sa nu ii fi expirat termenul de garantie, bine ca mi-am amintit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu le folosesc pentru corp pe cele solide, iar lichid foloseste copilul, dar cu astea solide am o fixatie, imi place sa le incerc, am tot timpul in casa cate 6-7 diferite.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.