Translate

marți, 14 octombrie 2014

Cine se respecta, stie ce cumpara



Am vazut pe mai multe site-uri ca se vorbeste despre produse naturale, ecologice (sau bio) folosindu-se acesti termeni in devalmasie, intelegandu-se oarecum acelasi lucru general, adica produse prietenoase cu corpul nostru, dar si cu mediul. Dar exista diferente destul de mari intre ceea ce inseamna produs natural şi ceea ce poate fi catalogat ca ecologic sau bio.
Asadar, produsul ecologic este obtinut din ingrediente provenite din agricultura ecologica si este recunoscut ca atare printr-o certificare specifica. Agricultura ecologica are standarde foarte precise si este sinonima cu agricultura organică sau bio-. Principiile de baza in acest sistem sunt impactul minim asupra mediului si lipsa oricaror aditivi chimici de sinteza.
Produsele declarate ecologice afiseaza obligatoriu pe ambalaj sigla unui organism de certificare care reprezinta garantia pentru acel produs. Nu exista sigla, atunci nu avem produs ecologic orice s-ar spune intr-o reclama. Simplu, nu ?
Produsele naturale contin ingrediente ce provin dintr-o agricultura obisnuita, cu tot tacamul de substante chimice utilizate in agricultura, numai ca la fabricarea lor nu sunt folositi aditivii de sinteză.
Asadar, atentie mare cand cumparati ceva despre care se afirma ca este eco- sau bio- !
Va spun aceste lucruri deoarece am observant ca oamenii au invatat sa citeasca etichetele, sa caute ingredientele nocive, cu alte cuvinte acorda mai mult respect propriului trup. Stiti cum este vorba  “tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, dar…who wants to live for ever bolnav copt si chinuit de toate cele? As zice ca este mult mai important sa avem o viata cu o durata normala, dar de calitate. Batranetea nu este deloc frumoasa si o vedem pe fetele semenilor nostri care de-abia isi tarasc zilele. Concluzia? Invatati sa cititi etichetele!
Nu ati fost obisnuiti sa alegeti produsele sanatoase? Luati-o usurel, nu este obligatoriu sa aveti o revelatie si sa fiti alt om de pe o zi pe alta. Incepeti cu produsele cosmetice cele mai uzuale. Sapunul, de pilda! Gasiti online, in magazinul Marillys, sapun natural cu galbenele, laptisor de matca, cu lavanda, busuioc, menta, musetel, catina, din cel detoxifiant, anticelulitic, ba chiar si o “tratatie” parfumata numita “sapun prajitura”. NA-TU-RAL!
Aveti copii mici pentru care cautati produse blande, dedicate pielii lor sensibile? Va recomand cu incredere untul de shea organic. Este un produs potrivit in special pentru pielea uscata, dura, crapata, iritata. Untul de Shea nerafinat este gros, galbui, greu de scos din cutie daca nu este usor incalzit, cu o consistenta neuniforma si un miros crud, lejer mentolat. Cel rafinat este alb si cu miros slab, asa le puteti deosebi! Pe Marillys gsiti si untul de cacao pur nerafinat, potrivit de asemenea bebelusilor, dar si un ulei de masaj pentru hidratare, o combinatie de uleiuri de migdale dulci, samburi de struguri, de germeni de grau, galbenele, jojoba si musetel, un adevarat cocktail pe care as fi vrut sa-l am si eu cand al meu era micut. Dar nici acum nu este tarziu deoarece continua sa aiba pielea uscata, predispusa iritatiilor. 

Vreti sa va rasfatati cea mai buna prietena, stiti ca este pretentioasa si are grija ce cumpara? Orientati-va spre sectiunea de cadouri. Pachetul cadou format din sapun natural, anticearcan si crema pentru maini va fi o surpriza minunata, iar pretul va va conveni deoarece poate fi cu 20% mai mic decat cel al produselor achizitionate separat.
Avet si un sot caruia ii place sa fie rasfatat? No problem, pe langa un copil si o prietena apropiata, ce mai conteaza si un barbat caruia ii surad produsele sanatoase si frumos mirositoare? Untul de corp Happy body cu Verbina il va multumi si pe el, dar si pe tine care stai in preajma lui si iti place sa-l vezi dichisit. 
In concluzie, puteti gasi produsele de baza, naturale, frumos mirositoare si teribil de atragatoare, intr-un singur loc, pe Marillys. Sfatul meu este sa va orientati spre cele care pot fi utilizate in mai multe feluri, cum sunt unturile de care pomeneam sau uleiurile destinate atat corpului, cat si fetei. Se anunta o iarna greu de suportat si astfel de produse, hidratante si protectoare in acelasi timp, vor fi extrem de utile in conditii de vreme geroasa.


4 comentarii:

  1. In general sunt atenta la ce si cum cumpar,dar in ultimul timp sunt respectata mai mult de altii decat de mine,pentru ca primesc numai produse de calitate.Mai greu imi e sa le consum ,pentru ca sunt cam multe si acum ...la varsta mea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tras cu ochiul si am vazut ca au un pret bun la adoratul meu unt de shea.

    RăspundețiȘtergere
  3. În " Las Fierbinţi" tot agricultură ecologică o fi? Sper că am scris bine numele. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place mirosul de verbina tare mult, am un parfum pe care il ador!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.