Translate

duminică, 23 august 2015

Clubul cinefililor-despre origini

Carmen are o noua initiativa... Clubul cinefililor este locul unde, pe parcursul unei saptamani, poti recomanda filmele care ti-au placut. Intra pe link, inscrie-te in tabel si, bineinteles, citeste sugestiile celorlalti participanti daca esti in cautarea unui film bun.

Am vazut aseara "I Origins" tradus la noi Originile. Deosebit film, deosebita poveste. Ceea ce parea a fi un film de dragoste amestecata cu putina stiinta devine un film cu conotatii religioase, paranormale si ceva teorie a conspiratiei. Remarcabil este faptul ca il vizionezi fara sa ai habar incotro te duce actiunea. Vorba consortului: "smecher film!".
I Origins este sud-african si a fost realizat in 2014, regizor fiind Mike Cahill. Este povestea unui doctor cercetator care studiaza ochii umani, evolutia acestora si manipularea genetica pentru a stimula formarea ochilor la animale. Cercetatorul realizeaza fotografii ale ochilor diverselor persoane si, intr-una din aceste ocazii, cunoaste o fata de care se va indragosti datorita culorii fantastice a irisului.
Trebuie sa spun ca prima parte a filmului poate parea o banala poveste de dragoste, poate chiar putin plictisitoare, dar subiectul cercetarilor despre ochi ne-a determinat pe noi sa nu schimbam canalul si bine am facut. Drama se accentueaza si dintr-o data explodeaza intr-un mister. Informatiile despre biometria irisului la om sunt extrem de interesante. Asa cum probabil ati auzit, configuratia irisului este unica la fiecare om, la fel ca si amprentele iar tendinta la nivel mondial este aceea de a scana irisul intregii populatii umane astfel incat, pe viitor, identificarea indivizilor sa se realizeze in acest fel. Acest proiect este o realitate, iar un miliard de oameni au fost deja inregistrati intr-o baza de date. Povestea din film foloseste insa aceste informatii in alt sens, unul neasteptat si va las sa il descoperiti singuri.

2 comentarii:

  1. Am auzit numai de bine despre acest film.
    Încerc de ceva timp să îl aduc cât mai în faţă pe „lista de vizionare". Poate reuşesc săptămâna viitoare. Tot mă iau cu altele...
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bafta am! :) Incepusem sa-l vizionez si am renuntat... Situatia se schimba: merg pana la capat. :) Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.