Translate

miercuri, 31 mai 2017

Scriitorii de Nobel

Si gasesc eu la oferta Punctul Omega de Don DeLillo.
Superficiala cum sunt, numele autorului mi-a sunat a familie mafiota, ceva in genul "Cu nasu' la psihiatru". Asta plus mica prezentare din magazin, in care se spune ca Don DeLillo a adevenit un profet al Apocalipsei. Cica Don a fost si pe lista nominalizatilor la Oscar...pardon, la Nobel.


Flori si pasari si un quilt de exceptie

Dupa cum observati am schimbat fundalul blogului...Puteti sa va uitati cat vreti ca tot n-o sa va dati seama ca nu sunt picturi. Na, ca m-am dat de gol.
Da, de data aceasta nu un pictor este alesul, ci o maestra a quiltului, Barbara Barick McKie.
Quiltul inseamna textile si cusaturi si potrivirea peticelor si a culorilor, gasiti explicatii pe net cate vreti. Cum a ajuns doamna in cauza la un asemenea nivel de performanta? Poate explicatia rezida in vasta experienta acumulata in timp de domnia sa.

luni, 29 mai 2017

Aspecte de luat in calcul cand alegi un scaun de birou


Astazi vreau sa va vorbesc putin despre cum mi-am ales eu un scaun de birou. Cred ca am facut o alegere buna, deoarece scaunul pe care-l folosesc de mai bine de un an e foarte confortabil si nu am dureri de spate, asa cum patesc la serviciu de exemplu, chiar daca petrec zilnic destul de mult timp pe el.
Multi dintre noi avem nevoie de scaune birou confortabile, de scaune care sa ne ajuta sa avem o pozitie la birou cat mai corecta, asa cum sunt cele de pe Scaune-Online.ro. Aici vei observa ca sunt o multime de modele de scaune birou cu tot felul de caracteristici. E putin probabil sa nu-ti gasesti scaunul ideal.

duminică, 28 mai 2017

Farlander de Col Buchanan

Iata un scriitor cu nume de personaj de roman. Motiv pentru care, la prima vedere, eu am confundat numele autorului cu titlul cartii.
Farlander este prima carte din seria "Inima lunii", un fantasy aparut la Editura Trei. Marele avantaj, spre deosebire de alte serii, este faptul ca actiunea are un oarecare deznodamant, asa ca tu, ca cititor, poti sa hotarasti daca vei cumpara si celelalte volume.


marți, 23 mai 2017

Ce accesorii îţi trebuie pentru a face baia mult mai practică



Atunci când vorbim despre baia ideală, cel mai des asociem acestui deziderat termeni precum eleganţă, relaxare ori practic. În acest sens, cei mai mulţi dintre noi se îndreaptă instinctiv spre culori neutre, pământii sau reci  precum alb, verde sau albastru, spre materiale dure şi masive precum piatra sau marmura, ori chiar spre includerea unor plante în decorul acestei încăperi. Niciunul dintre aspectele amintite nu sunt de neglijat, dar răspunsul la întrebarea „cum îmi personalizez baia?“ este mult mai simplu. Cheia acestei ecuaţii este reprezentatã de accesoriile de baie, care nu ajută doar la crearea unui spaţiu util şi confortabil, ci, mai mult, contribuie la obţinerea unei atmosfere calde şi expresive.

duminică, 21 mai 2017

Ieftine, dar eficiente

In vreo trei sferturi de ora am reusit sa bag la cuptor o crema de zahar ars, sa pun la fiert sosul pentru spaghete, sa var la spalat o serie de rufe, sa-mi vopsesc parul, sa hranesc porcusorii si sa incep si acest articol pe blog. Ei, aratati-mi mie barbatul care ar fi in stare de asemenea performanta... E drept ca mai tarziu o sa fiu putin capiata, desi weekend-ul ar trebui sa-mi limpezeasca mintea si nu invers.
Oricum, in timp ce toate fierb, se coc, se coloreaza si se spala (multumescu-ti tie civilizatie!), eu mi-am adus aminte de doua produse cosmetice pe care le folosesc de nitel timp, au fost ieftine si se dovedesc extrem de eficiente.

sâmbătă, 20 mai 2017

Becuri decorative vintage...

Am trait sa o aflu si sa o vad si pe-asta: becuri vintage decorative!
Pe cuvant daca m-am gandit vreodata sau daca am dat atentie modului cum arata un BEC! Un bec este menit sa fie util, adica sa-l insurubezi in fasung si sa-ti dea cata lumina ai nevoie, motiv pentru care nu m-a interesat decat numarul de wati si, in ultimul timp, sa fie din acela economic. De estetica nici vorba!

Iluminat cu traditie 

Din 1879, de cand Edison a inventat becul cu incandescenta, infatisarea acestui obiect nu s-a schimbat prea mult timp de zeci de ani, in epoca moderna intervenind cele mai drastice modificari. Mai radicale au fost becurile acelea economice, dar nici acelea nu variaza foarte mult. Cred ca singura gaselnita a fost introducerea sticlei colorate pentru efecte speciale. Bineinteles ca, becul fiind mascat intr-un abajur, o lustra, o veioza, o aplica, mai mare importanta s-a acordat design-ului de corpuri de iluminat.

Dar iata ca magazinul online SavElectro vine sa-mi rastoarne toate preconceptiile despre cum trebuie sa arate un bec si aduce pe piata noastra becuri Edison menite nu numai sa dea lumina, dar si sa fie extrem de decorative, chiar in lipsa unui abajur (asta mi-aduce aminte ca imi lipseste un abajur de sticla de la lustra din dormitor).


duminică, 14 mai 2017

Vegeta incurajeaza marinarea...

A carnii, evident, daca nu stiati la ce se refera cuvantul. Dar mai marineaza cineva carnea in ziua de astazi? Ei, na! Mai ales asiaticii. Ba, asta e o metoda de a o si gati pe jumatate pe la ei, nu numai de a-i conferi toate atuurile care o transforma intr-un fel de mancare aparte.
Pe la noi, marinarea nu e tocmai utilizata. Eu am mai procedat asa cu tipuri de carne pe care le banuiam ca vor ramane tari dupa gatire la cuptor si mai ales cand era vorba de mese festive, cu diverse ocazii cand am avut musafiri. In mod obisnuit, rareori mi-aduc aminte sa bag carnea la marinat de cu seara ca sa o gatesc a doua zi.

sâmbătă, 13 mai 2017

Mileniu de John Varley

SF-ul Mileniu al lui John Varley a fost nominalizat la Premiile Hugo, Locus si Philip K.Dick. Din aceasta cauza am cumparat cartea, altfel nu-l cunosteam deloc pe autor. Nu mi-a parut rau de achizitie, este o carte deosebita, la noi a aparut la Editura Trei si are ceva mai mult de 300 de pagini.
Ideea cu intoarcerea in timp m-a surprins nitelus, ca taman ce dadusem gata o alta poveste, tot pe principiul acesta. Numai ca de data asta cei din viitorul indepartat se intorc intr-un trecut relativ recent, in anii '80. Faptul ca prezentul este scos de tot din ecuatie este derutant, noroc ca pricepi cum devine treaba inca din prima parte a romanului. De ce anii '80? Pentru ca in 1983 a fost scrisa cartea, asadar iata si raspunsul la dilema de mai sus.
Texanul John Varley s-a nascut in 1947 si este scriitor SF de vocatie, bineinteles castigator al multor premii prestigioase.

Ulei de cocos si o reteta rapida

Spre deosebire de uleiul de floarea-soarelui, indicat a fi ocolit daca vrei sa traiesti un pic mai sanatos, exista un ulei cu o singura "contra-indicatie" celei de mai sus: sa nu lipseasca din casa!
Bineinteles ca v-ati gandi in primul rand la uleiul de masline si sunt de-acord cu chestia asta, dar fiti open mind si luati in seama ca exista si alte uleiuri la fel de sanatoase si cu la fel de multe utilizari. Este vorba despre uleiul de cocos.
Daca stiati despre beneficiile aduse de uleiul de cocos in ingrijirea pielii si cosmetica, va asigur ca este la fel de bun si pentru gatit. E drept ca aroma pregnanta si inconfundabila de cocos nu prea lasa loc de manevra, pare ca se preteaza in special prepararii dulciurilor. Are avantajul demn de luat in consideratie ca, la temperaturi inalte, se deterioreaza mai putin.

vineri, 12 mai 2017

Pedro Roldan Molina - cum sa nu-l iubesti?!

Este suficient sa te uiti de-aproape la picturile lui, la tusele de culoare jucause, ca sa te indragostesti iremediabil de acest artist. Motiv pentru care am ales tablourile sale pentru a-mi "captusi" blogul cu o tema onirica.
Pedro Roldan Molina s-a nascut in anul 1954 la Rute (Cordoba-Spania), apoi s-a mutat in Barcelona unde si-a urmat vocatia de pictor. Este cunoscut in pictura contemporana datorita cromaticii sale vii, magice, uneori inspirand melancolie si putin mister. Acest artist a inventat o lume fara figuri umane, desi multe dintre peisajele sale sugereaza existenta omului.
Este un pictor al apei si al barcilor, mie mi se pare ca ii plac foarte mult barcile, le infatiseaza dormind, stagnand ancorate la mal, parca in asteptarea stapanilor.
Daca reusiti sa vedeti mai profund in pozele preluate de mine, veti remarca modul ingenios, aparent simplu, dar in realitate destul de elaborat, in care stilizeaza unele elemente de decor, modul cum reuseste dintr-o singura tusa sa redea forme mai ample. Fundalurile peisajelor sale sunt punctate de multe nuante, cerul nu este niciodata evident albastru sau gri sau albicios, picaturi de alb, pete de lumina plutesc peste intreaga suprafata a tablourilor. Verdele vireaza in turcoaz, albastrul straluceste in nuante violacee.
Nici macar iarna nu este ceea ce stim noi si nici vegetatia nu-si abandoneaza culorile vii in sezonul rece. Cum sa nu-l iubesti pe acest om?

 
 
 
 

miercuri, 10 mai 2017

Despre sapunuri si alte bagatele

In ultima jumatate de an am reusit sa lichidez mare parte din colectia de sapunuri, nu de alta dar au si astea un termen de garantie. Prilej excelent de a incepe sa adun altele, nu ca as fi vreo obsedata, dar se intampla sa-mi sara in fata si eu nu ma pot abtine 😂😃😇
Ce inseamna "a sari in fata" atunci cand vorbesc despre un lucru neinsufletit? Pai, daca intru in vreun magazin sau ma duc la vreun targ si ele, adica sapunurile, sunt pe-acolo si le si observ, lucru imposibil de evitat, ca am un ochi de soim la de-astea, atunci e greu sa ma abtin.

A mai trecut un SuperBlog...

Dar stati linistiti ca vine altul. In toamna! Daca nu cunoasteti despre ce este vorba in propozitie, citez din prezentarea organizatorilor:
"Lansată în 2008, SuperBlog este cea mai longevivă și antrenantă competiție din blogosfera românească. Proiectul are drept obiectiv să descopere și să susțină noile talente ale blogosferei, precum și să faciliteze colaborările dintre aceasta şi mediul de afaceri. Competiţia numără 14 ediţii (anual în perioada 2008-2012 și bianual începând din 2013, cu o ediție primăvara și una toamna), în care s-au înregistrat, în total, aproximativ 2300 de participanți și s-au scris peste 28.000 de articole. Detalii, pe www.super-blog.eu"


 Si cum fiecare editie este un prilej de emotii intense si framantari virtuale, redau aici si o parte din comunicatul de presa prezentat cu ocazia incheierii Spring SuperBlog 2017, cu mentiunea ca seriozitatea organizatorilor si atmosfera deosebita, precum si modul aparte de derulare reprezinta constante in lunga existenta a acestui eveniment online. A doua mentiune este aceea ca locul I a revenit unei prahovence, motiv de impaunare pentru mine, numele ei il regasiti in textul comunicatului. Oricum, toti finalistii merita aprecierea si sunt sigura ca majoritatea vor reveni pe meterezele urmatoarei editii.

sâmbătă, 6 mai 2017

Muzici de weekend - din nou despre concursuri

N-am mai postat de ceva timp prestatiile pretendentilor la celebritate, de competitiile X Factor, Vocea sau X-ulestii au talent vorbesc.
Astazi, intr-o zi atat de frumoasa (cel putin la noi, in Ploiesti), in timp ce din apartamentul de deasupra mea razbesc bocanelile si busiturile echipei de renovare care asculta la maxim ceva folclor remixat, m-am gandit sa gasesc unele voci mai altfel. Iata-le... Auditie placuta!

vineri, 5 mai 2017

Alege Livecom pentru un ficat sanatos

Daca nu il simtim nu inseamna ca nu exista. Atunci cand este sanatos si functioneaza bine, ficatul este un organ...discret. Nu ne doare la fel de des ca o masea, capul, muschii sau articulatiile. Este acolo, undeva, in corp si isi vede de treaba lui. Dar cand ceva nu merge bine, ne dam seama imediat. Avem senzatia de ficat greu, umflat, apasator, suntem obositi fara motiv, avem un gust rau in gura, ne este greata de anumite mancaruri. Cand vorbim despre o boala adevarata, simptomele sunt mai alarmante.

Discret sau nu, ficatul este un organ vital. Daca l-ai scapat din mana, cum s-ar zice, si sufera, apoi sa stii ca toata viata vei avea aceasta sensibilitate.
Nu putem trai fara ficat. Nu mai mult de o zi sau doua. Are atat de multe functii si atat de importante, incat este un adevarat motor al organismului. De la filtrarea si purificarea sangelui pana la neutralizarea toxinelor, de la metabolizarea compusilor esentiali vietii pana la depozitarea vitaminelor si mineralelor, nu ne putem lipsi de absolut niciunul dintre rolurile sale. Si totusi, cum spuneam, daca nu ne supara, nu ii purtam prea mare grija. Mai degraba ne ferim sa mancam ceva ce ne-ar putea face rau la stomac decat la ficat.

joi, 4 mai 2017

Cartea judecatii de apoi de Connie Willis

Ce mai carte, ce mai doamna!
Pe Connie Willis am ochit-o de mult timp, adica scrierile ei, prin rafturile virtuale ale librariilor online. Scrie SF. Dap, e o mare doamna a SF-ului, mai rar vezi o femeie prin genul asta literar, probabil se considera ca femeile nu au o minte atat de tehnica, nu sunt atat de cerebrale, logice, rationale pentru a scrie SF. Dar exista scriitoare celebre si in genul cartilor politiste, asa ca de ce nu si in SF?
N-am cumparat pana acum ceva de Connie Willis deoarece erau volume de povestiri si nu am dispozitie intotdeauna pentru scrierile scurte, condensate. Imi plac povestile ample, cu actiune generoasa. Dar am gasit si ceva care sa-mi convina, romanul Cartea judecatii de apoi. De unde era sa stiu ce minunatie de carte voi capata?!