Translate

joi, 20 iulie 2017

Bijuterii contemporane - fluturi

N-am mai postat de nu stiu cand ceva despre bijuterii, s-ar parea ca nu sunt in stare sa depasesc pasa proasta cand vine vorba de scris, desi am ce spune/povesti. Parca am creierul spalat continuu de suvoaie de apa care duc departe toate ideile, asa putine cum sunt.
Dar traiasca Pinterestul la care sunt abonata si care imi trimite in fiecare zi surse de inspiratie. De data asta au fost fluturii.
Bijuteriile in forma de fluture sunt pe placul tuturor de foarte mult timp. N-as zice ca acest model se regasea in antichitate, de exemplu, dar mai incoace, in epocile mai apropiate de noi, este clar ca maestrii bijutieri au vazut feminitatea din liniile delicate ale aripilor de fluturi. Si mai era si un prilej potrivit sa-ti dezlantui imaginatia creativa legata de combinarea unor culori vii, expresive. Din acest motiv, cred ca bijutierii au preferat sa lucreze mai mult brose sau pandantive deoarece au suprafete mai mari si permit redarea unor detalii deosebite. In plus, prin emailare, culorile au capatat rezistenta, luciu si nuante fabuloase.
Eu am un inel cu fluture din argint filigranat, este cu atat mai pretios pentru mine cu cat l-am gasit acum vreo trei ani la un pret neserios de mic. Apoi mi-am mai luat unul cu pietricele...incerc sa ma abtin, desi in magazin, invariabil, sunt atrasa de acest pattern cu fluturi.
Modelele cu fluturi sunt un soi de neverending story, formele pot fi stilizate, decupate si colorate in nenumarate variante, iar materialele utilizate dovedesc imaginatia artistilor. De fapt si in natura speciile de fluturi sunt extrem de diverse, dovedindu-se o sursa inepuizabila de inspiratie pentru creatorii de frumos.

Norvegianul Marius Hammer - artist Art Nouveau
Designer Derya Aksoy din Istanbul-colier
Intrinsic Designs- fluture din sarma
Pictura pe piele de HeartBeatHandmade
Pandantiv steampunk de Bionic Unicorn
Jolanta Bromke- Bratara din argint si piele
Pandantiv din sticla de DichroicCreations
Cercei din argint care nu necesita gaura in ureche- Chapman Jewelry
Krizsilver - fluturi decupati intr-o lingurita argintata
Pandantiv mare din cupru, argint, cu pietre semipretioase- Cybersilver Jewellery
Brosa din argint cu perluta - Silver Chamber Jewellery
Pandantiv cusut - TriccotraShop
Molii brodate- Agnes &Cora
Colier din aluminiu - Kali Butterfly



3 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.