Am citit atat de multe articole despre sanatatea aparatului digestiv, incat cred este de necontestat faptul ca buna functionare a acestui aparat din organismul nostru sta la baza bunastarii noastre generale. Pai, este de-ajuns sa va amintiti cum va simtiti in zilele in care ceva nu merge bine. Adica, ori este vorba despre constipatie, ori este vorba despre diaree, ori despre o infectie digestiva sau pur si simplu un colon iritabil, gaze in exces, balonare. Acest lucru se produce din cauza faptului ca eliminarea toxinelor si deseurilor alimentare este tulburata, iar asta are consecinte negative asupra corpului nostru. Metaforic vorbind, este ca un oras in care gunoiul nu este ridicat de pe strazi mai multe zile, in timp ce locuitorii tot continua sa arunce chestii care se strica, punand in pericol sanatatea tuturor.
Sa nu-mi spuneti ca n-ati trecut macar o data in viata prin aceste probleme, asa ca trebuie sa recunoasteti ca acele momente sunt extrem de neplacute si induc o stare bolnavicioasa sau chiar de tristete, de oboseala sau dimpotriva, de agitatie fara motiv.
Ca adulti stim cum sa procedam pentru a ne regla tranzitul intestinal dar, va spun eu, cand vine vorba de copiii nostri, totul ia proportii catastrofice. Am patit-o cu pustiul meu, in ultimele saptamani. Si aici imi fac mea culpa deoarece trebuia sa fiu mai ferma si sa trag linie cand era vorba de cumparat fast food, bauturi carbogazoase si prostii ca chipsurile sau tot soiul de dulciuri. Ideea este ca toate astea, in timp, afecteaza cumva sistemul digestiv. Pustiul, desi nu consuma chestiile astea in exces, a dezvoltat o sensibilitate a stomacului si a colonului si in prezent suntem pe un regim alimentar din care lipsesc nu numai prostiile enumerate, dar si unele lactate sau leguminoasele.
Si tine-te ceaiuri, carbune medicinal, debridat, supozitoare, probiotice si pandit aspectul scaunelor. Stiu, suna jenant, dar cei care au copii stiu la ce disperare te poate aduce starea in care se afla propria odrasla. Nu pare cine stie ce problema insolvabila, dar trebuie multa rabdare ca parinte si multa ambitie din partea copilului.
Si uite-asa ajungem din nou la vorba aceea ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. Iar de prevenit, cele mai indicate sunt produsele naturale care actioneaza bland, in timp, in acord cu mersul firesc al lucrurilor. Din aceasta categorie, va atrag atentia din nou asupra unor suplimente ayurvedice oferite de Star International Med, si anume Trifyla, un purificator digestiv complet, facut din plante medicinale indiene.
Trifyla are marele avantaj ca poate fi administrat copiilor, incepand cu varsta de 5 ani. Contine doar trei fructe: Emblica officinalis, Terminalia chebula si Terminalia belerica.
Emblica officinalis, numit si amla, este un arbore de la care se folosesc, in scop terapeutic, toate partile. Studiile arata ca fructele crude au un efect pozitiv in reducerea afectarii splinei de catre arsenic, atunci cand acesta contamineaza apele freatice. Este una dintre cele mai importante plante din medicina ayurvedica. Mai ales fructele sunt utilizate pentru a preveni ulcerul si dispepsia si pentru reglarea digestiei.
Terminalia chebula (haritaki) este tot un copac, supranumit si "regele medicamentelor", si face parte din triada amestecului ayurvedic Triphala, cel care regleaza tot aparatul digestiv. Trateaza flatulenta, dizenteria, diareea si constipatia, dar este si un remediu pentru tulburarile respiratorii.
Terminalia belerica (bahera sau bibithaki) este de asemenea un arbore, una dintre cele mai timpurii plante medicinale din India. Numele, in sanscrita, inseamna "fara frica". Este recunoscuta ca planta care reintinereste plamanii, gatul, ochii, vocea si parul, dar contribuie si la eliminarea pietrelor sau a acumularilor de tot felul din tractul digestiv, urinar sau respirator.
Dupa cum vedeti, formula Triphala, insemnand "trei fructe", este astfel gandita incat sa actioneze pe mai multe planuri si sa regleze mai multe aspecte fiziologice. Nu exista efecte secundare nedorite care sa fi fost dovedite de cercetarile stiintifice. Cele trei fructe sunt in concentratii egale, de cate 150 mg fiecare per comprimat. Indicatia este de a se lua, de catre adulti, cate 1-2 pastile de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. La femeile insarcinate exista restrictie, dar nu pe toata perioada sarcinii, cel mai bine este sa se puna o intrebare pe site deoarece administratorii raspund la toate nedumeririle.
In magazinul ayurmed.ro gasiti produsul Trifyla, bazat pe aceasta formula, in varianta de 50 tablete la pret de 15 lei sau 100 tablete la pret de 26 lei, ceea ce mie mi se pare extrem de avantajos.
Asadar, daca aveti probleme digestive si va este teama ca plecarea in vacanta va poate fi afectata de acestea, luati-va masuri preventive si faceti o cura cu Trifyla.
nu prea am eu astfel de probleme dar e bine de stiut!
RăspundețiȘtergereDin fericire nu am avut probleme cu aparatul digestiv decat in perioada sarcinii dar e bine de știut pentru mai târziu.
RăspundețiȘtergereEi, da, as vrea sa le iau in vacanta, poate peste vreo 2-3 ani :))