Translate

marți, 29 august 2017

Un alt fel de acnee

Acneea de pe ceafa si de pe spate.
Va suna cunoscut? Intreb deoarece, din cauza transpiratiei mai abundente in aceste zone, este posibil sa nu aveti cine stie ce probleme cu iritatiile si cosurile de pe fata si, in schimb, sa va luptati cu cele de pe corp. Vara, acestea se accentueaza si automat devin suparatoare deoarece zonele specifice sunt si cele la vedere. Purtam decolteuri si vrem sa avem pielea curata. Iar daca ne ducem la plaja, s-ar putea ca problema sa ia proportii serioase. Nu mai vorbesc de disconfortul fizic.
Este clar, cum intuieste oricine, ca acneea de pe corp are legatura cu niste obiceiuri proaste pe care ar trebui sa le corectam. Sau avem o piele sensibila care reactioneaza urat la cel mai mic stimul. Spre deosebire de fata, pielea corpului intra in contact cu mai multe lucruri. Sa le luam pe rand!

PARUL
Daca nu v-ati prins pana acum, parul, podoaba sau nu, poate influenta din plin aspectul pielii de pe ceafa. In primul rand de pe ceafa deoarece acolo vine intotdeauna in contact cu corpul. Pe spate, doar daca avem decolteu, iar parul este mai lung.
Asadar, avem doua situatii distincte. Si aici va sfatuiesc din proprie experienta si va garantez ca functioneaza imediat ce luati masuri.
Daca obisnuiti sa transpirati pe gat, mai ales dupa o anumita varsta, sa stiti ca parul care atarna si se umezeste, apoi se freaca pe piele, va da iritatiile cele mai nesuferite si naclaieste praful, infectand porii. Invatati-va ca, intr-un fel sau altul, sa ridicati parul, sa-l purtati prins pe cap pe timp de vara, chiar si in casa. Asta daca nu cumva preferati sa-l tundeti. Dar sa stiti ca tunsul nu functioneaza decat daca scurtati parul mai drastic.
Al doilea aspect este curatenia, frecventa spalarii pe cap. Degeaba il ridicati in crestet, daca nu il spalati mai des, deoarece noaptea tot va ajunge pe piele. Daca transpirati din abundenta, incercati sa clatiti parul mai des decat o faceti de obicei.

HAINELE
E drept ca sunt mult haine frumoase pe piata si prea putine sunt facute din fibre naturale. Poliesterul este mama cosurilor de pe spate, mai ales ca tine transpiratia ca pe o pelicula, in loc sa o absoarba. "100% bumbac" trebuie sa fie o regula de baza in alegerile voastre daca stiti ca aveti pielea sensibila.
Despre spalarea hainelor, nici nu mai pomenesc! Bluzele usoare, de vara, pot fi spalate dupa fiecare purtare. Nu e vorba numai de estetica si indepartarea mirosurilor nedorite, este in joc sanatatea pielii voastre.
Dar insist pe modelele de haine pe care vi le alegeti. Haine stramte? Bluzele parca se poarta mai largi in ultimii ani, dar colantii aia de supraelastic sau pantalonii stransi pe picior imi dau fiori pe...partea dorsala. Astia sunt un excelent motiv pentru care puteti avea acnee in zona inferioara a corpului.

GEANTA, SUTIENUL
Surprinzator, dar baretele acestor doua obiecte se freaca de umeri si pot da cosuri sau inflamatii care trec destul de greu. Incercati sa folositi o poseta care are si bareta scurta si puteti sa o purtati in mana, iar in cazul sutienului, verificati sa nu aiba barete care sa va jeneze.

IGIENA CORPORALA
Spalati ceafa si spatele de cel putin doua ori pe zi. Indepartarea transpiratiei este extrem de importanta. Nu utilizati sapun simplu, incercati sa folositi un gel de dus hidratant. Nu uitati sa ungeti aceste zone seara deoarece pot aparea iritatii de la degresarea prea intensa a pielii. Puteti sa folositi o apa termala pe parcursul zilei pentru hidratare si ca produs antiiritatii.

GELUL DE DUS, LOTIUNEA DE CORP
Puteti sa folositi ce gel de dus doriti, atata vreme cat apelati si la unul care exfoliaza, o data sau de doua ori pe saptamana. Exfolierea este alta regula. Pe corp se aduna straturi de celule moarte care trebuie neaparat indepartate pentru a nu bloca porii. Exista o gramada de exfoliante pe piata si este atat de placut sa te freci energic cu buretele, parca esti alt om, mai usor, dupa asemenea tratament.
Ati exfoliat, trebuie sa si ungeti. Sa stiti ca o piele care se usuca de la spalare se poate "razvrati" mai usor decat o piele care de obicei este mai grasa. Lotiunea de corp, mai fluida decat o crema obisnuita, poate corecta acest neajuns. Puteti sa alegeti o lotiune care are in compozitie acid salicilic si care poate trata cosurile.

IGIENA ASTERNUTURILOR
Ma refer in special la fata de perna. Vara, schimbati-o mai des, chiar daca aveti o buna igiena corporala si faceti dusuri cu constiinciozitate. Tot din cauza transpiratiei care imbiba materialul peste noapte!

REMEDII NATURALE
Bicarbonat de sodiu in putina apa-se face o pasta care se aplica pe zonele cu probleme
Baile cu sare iodata-de doua ori pe zi daca acneea este grava 
Otetul de mere sau sucul de lamaie aplicate local

3 comentarii:

  1. In cazul remediilor naturale eu nu folosesc si nici nu recomand otetul sau lamaia. Doar daca otetul e diluat cu multa apa si e folosit pentru clatirea parului, e singura exceptie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe o piele normala/grasa si pe corp le-as aplica diluate, pe piele uscata sau pe fata nu.

      Ștergere
  2. Da, articolul este foarte bun si de actualitate.Perfect adevarat.
    Dar fundalul iarasi m-a topit: parca ma plimb prin padure si aud pasarile.Imi place chiar si broasca.
    Superb si felicitari .Si pt fundal si pt articol.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.