Translate

miercuri, 6 iunie 2012

Reminder 2012


Pentru cei care au uitat, ţin să le aduc aminte ca în decembrie avem programată o mică apocalipsă… eu personal mi-am amintit de chestia asta când l-am auzit pe dl.Ponta ţinând să reamintească la rândul său că până în 2014 ne paşte descentralizarea. Acu’ na! Ziceţi şi voi, ce poate fi mai rău, apocalipsa sau descentralizarea ?! Curios mi s-a părut faptul că dl.Ponta poate vedea în viitor tocmai până în 2014, când este ştiut faptul că cei mai mari vizionari n-au reuşit să « bată » dincolo de decembrie 2012, motiv de panică pentru multă lume.
In concluzie ar trebui să ne pregătim de descentralizare care va coincide cu perioada post-apocaliptică atât de uzitată ca subiect în filmele americane. Vă recomand să începeţi cu clasicii, respectiv cu seria Mad Max (1979, 1981) şi Mel Gibson, deschizătorul de drumuri într-ale scenariilor negre şi catastrofice.

Intre timp puteţi să citiţi « Profeţiile maya pentru 2012 » de Gerald Benedict, una dintre cele mai complete prezentări ale teoriilor brodate pe marginea credinţelor maya. Presupun că dl.Ponta nu a citit cartea altfel n-ar mai face afirmaţii cu atâta uşurinţă despre descentralizare...
Oricum, cercetătorul britanic, autor al cărţii sus-amintite şi absolvent de teologie, încearcă să se detaşeze de teoriile sfârşitului lumii şi să dea o notă optimistă dar bine documentată interpretărilor celebrelor profeţii.
Unul dintre profeţii mayaşi a fost regele Pacal Votan (680 d.Hr), destul de « recent » în timp istoric ca să zic aşa, care a spus vreo două vorbe mari şi supărător de actuale despre materialismul epocilor viitoare (adică al nostru !), stricăciunile ce vor fi aduse naturii de pe Pământ, răul spiritual profund şi tehnologia scăpată de sub control ce va separa iremediabil omul de natură. Vă ia cu fiori ? Vi se pare că mayaşii erau puţin prea deştepţi pentru vremea lor ? Păi nici măcar nu se ştie de unde vine acest popor, atât de misterioase şi incerte sunt originile lui !
Ideea de bază este că transformarea oamenilor va fi în primul rând spirituală dar nu uşoară. Si nici măcar nu există garanţia că vom supravieţui cu toţii acestui proces. How nice ! Dar nici nu avem vreun manual de supravieţuire lăsat de mayaşi, chestia asta n-a părut să-i preocupe sau nu li s-a părut suficient de importantă.
Ceea ce ne spun mayaşii este faptul că în 2012 se va vedea cu ochiul liber cum începem să evoluăm...în mult mai bine, datorită ADN-ului nostru ce va suferi unele permutări pe ici pe colo, prin părţile esenţiale. Mă uit la televizor unde văd proşti, hoţi şi ucigaşi pe toată linia (de canale !), ma uit în autobuz la feţele unora aflaţi la a treia generaţie de tâmpiţi şi tind să cred că mayaşii au bătut câmpii original. In ideea asta vă spun : dacă în decembrie nu se va întâmpla nimic, voi avea cea mai mare dezamăgire din viaţa mea !

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.