Translate

miercuri, 8 august 2012

Pasta de dinti fara fluor


Cred ca saptamana trecuta era un documentar pe un post de televiziune despre una dintre cele mai vehiculate teorii ale conspiratiei, compusii cu fluor adaugati in banala pasta de dinti, cu scopul tampirii populatiei si a cresterii obedientei acesteia. Stiam teoria, nu m-am uitat la tot filmul, dar am retinut inca o data faptul ca aceste chimicale nu au absolut nici un efect pozitiv in mentinerea sanatatii danturii, adaugarea lor in pasta de dinti fiind absolut inutila desi toate reclamele, chiar si stomatologii, sustin cu totul altceva. Mi-am adus aminte de documentar deoarece am citit un articol pe net cum ca “ultimele studii” arata ca mai eficient  ar fi sa nu ne mai clatim gura dupa spalatul pe dinti! Hait! Adica sa stam cu fluorul in gura ca sa fie mai bine absorbit in organism.
Unii stomatologi sustin ca ne agitam degeaba! Fluorul este nociv dar vine in contact prea putin timp cu dintii, asa ca ajunge in organism in cantitati infime, neglijabile… Vax Albina Cavaler Pasta, ca sa ma exprim elegant. Digestia alimentelor si absorbtia elementelor incep in gura, cum invatam inca din scoala generala, cum drak sa afirmi ca bagi o otrava, o freci pe dinti si pe mucoasele din gura si esti proaspat ca o floricica?
Pentru cei care pleaca urechea la “zvonurile” acestea si isi aleg cu grija produsele de ingrijire, exista bineinteles paste de dinti fara fluor, naturale, dar ceva mai piperate ca pret…deh, sanatatea costa!
Un site foarte interesant unde gasiti ceea ce va place este bio-bazar.ro.  Pasta de dinti este din marcile Farfalla (cu certificare organica, 75 ml, 22 lei), Weleda (naturala, 75 ml, 25 lei), Green People (naturala sau cu ingrediente organice, fara agenti de spumare-SLS, la tub de 50 ml care nu contine aluminiu, 20 lei). 

Aceste paste au uleiuri esentiale si particule abrazive pentru curatare, nu fac multa spuma dar sunt la fel de eficiente ca pastele de dinti conventionale.
Pe xlear.ro gasiti Spry, o pasta de dinti cu xylitol, nu e naturala dar nici nu are fluor, costa 16 lei tubul de 113 gr. si merge si la copii de peste 2 ani. Xylitolul este un indulcitor natural cu proprietati antibacteriene.
Cu 7,65 lei la 75 ml va puteti lua o pasta de dinti fara fluor, cu calciu si extract de maces, de la cristinnecosmetics.ro . Un pret pentru toate buzunarele.
Pe kzarinne.ro am descoperit pasta de dinti de la ECO Cosmetics, homeopata si vegana, cu chimen negru, fara fluor, SLS sau triclosan, organica, 17,5 lei la 75 gr. Mai contine salvie, echinaceea, ceai verde si hamamelis.

Am poposit si pe bioverlinea.ro pentru o pasta destinata copiilor, de la Urtekram, organica, cu carbonat de calciu, apa, glicerina vegetala, polizaharide vegetale, mirt, ulei esential de fenicul, 25 lei la 75 ml.

Dupa cum vedeti aveti de unde alege si puteti fenta…fluorul. Puteti sa mergeti la magazinele naturiste din localitatile voastre si sa va interesati, sunt sigura ca veti gasi produse din marci mai putin cunoscute, dar la fel de sanatoase.


20 de comentarii:

  1. Alegerea unei paste de dinti bune este destul de grea.Trebuie sa fii atent la o gramada de aspecte:(

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai oferta vasta te incurca, de multe ori e simplu pentru ca esti limitat de pret, costa cam mult sa alegi ceva sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  3. conspiratie perfect adevarata tinand cont ca fluorul se foloseste in otrava de soareci sau gandaci. De ce ar pune asa ceva in pasta de dintii? Pentru ce? De ce ii fac si reclama si o recomanda medicii dentisti? Cine trage sforile? Multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai am fost facuti sa credem ca spalatul pe dinti ne fereste de carii ceea ce nu e deloc adevarat. Dantura ni se strica de la chimicalele pe care le bagam in noi, nu de la igiena precara a dintilor neaparat.Sunt multe lucruri care ni se inoculeaza tocmai pentru a cumpara produsele.

      Ștergere
    2. Corect !
      Dar vreau sa spun sa nu credeti ca daca o pasta de dinti nu contine fluor este din start buna....gresit !!!
      Sa luam unul din ex de mai sus: http://www.xlear.ro/sistemul-de-aparare-a-sanatatii-dintilor/34-pretintreg-pasta-de-dinti-non-flouride.html . Aceasta pasta contine in primul rand benzoat de sodiu despre care se spune ca :
      Efecte asupra organismului uman?
      Potrivit specialistilor, E211 provoaca urticarie si agraveaza astmul.

      Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen. Este interzis in SUA si totusi ...este permis in Romania. In combinație cu acidul ascorbic (vitamina C, E300), benzoatul de sodiu și benzoatul de potasiu (E212) pot forma benzen, acesta fiind un cunoscut cancerigen. Factori ca temperaturile ridicate, lumina, și timpul petrecut pe raft pot stimula formarea benzenului. vedeti in site-ul urm: http://sanatate.bzi.ro/efectele-benzoatului-de-sodiu-asupra-organismului-7946
      In al doilea rand contine dioxid de titan ??? despre care se spune ca "Totusi, studii recente ale Agentiei Internationale de Cercetari asupra Cancerului (IARC) au clasificat dioxidul de titan ca posibil cancerigen pentru oameni" + "Partea bună"????? a lucrurilor este că avem şanse să trăim mai mult, iar asta pentru că dioxidul de titan este considerat un agent cancerigen. (California l-a şi pus pe lista cu substanţe cancerigene, la începutul acestui an). Bendicte Trouiller, biolog molecular la UCLA a studiat efectul dioxidului de titan pe şobolani şi a constatat că acesta deteriorează sau distruge ADN-ul sau cromozomii. Ele sunt legate de boli de inimă, neurologice sau de cancer şi de îmbătrânire." vedeti in urm site-uri : http://ecomami.wordpress.com/2010/07/01/atentie-la-folosirea-cremelor-de-protectie-solara-cu-dioxid-de-titan/
      http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/lumea-in-gri-dioxidul-de-titan-responsabil-de-culoarea-alb-este-tot-mai-scump-157018.html
      Iar al treilea produs este Sodium Methyl Cocoyl Taurate:
      http://www.vivanatura.ro/bio/lista-ingrediente-periculoase-care-se-gasesc-in-produsele-cosmetice-si-de-ingrijire

      Trebuie sa fiti atenti la multe detalii asa cum spune si "albire dentara".

      Ștergere
    3. Bune observatii, voi mai citi pe tema asta, sunt multe necunoscute intr-adevar si multe de analizat. Unii s-au invatat sa puna eticheta de "fara fluor" tocmai pentru ca despre fluor se discuta cel mai mult..in felul acesta se trec cu vederea alte componente, exact cum ai remarcat. E si asta un fel de "fenta" comerciala!

      Ștergere
    4. Cum cine? Marile intreprinderi metalurgice care nu au ce sa faca cu excesul de reziduuri ramase dupa prelucrarea aluminiului... Eu ma minunez cum mamici tinere insista sa-si "imunizeze" copiii contra cariilor, fara sa vada si celelalte efecte....

      Ștergere
  4. Nu este conspiratie si nici teorie, este fapt demonstrat stiintific, studii facute pe pastele de dinti cu fluor, in SUA, si demonstreaza ca fluorul este foarte daunator pentru organism (chiar in cantitati mici, dar repetate cum se intampla in cazul "simplei" paste de dinti).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai toacmai asta e problema...daca e atat de daunator si inutil pentru sanatatea dintilor, de ce se adauga in continuare in produse? De aici s-a nascut teoria conspiratiei...

      Ștergere
  5. o gama diversificata de paste de dinti naturale, la preturi corecte puteti gasi pe www.ameplant.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. de ce ti-ar recomanda medicul sa fi sanatos? nu ar ramne el fara munca??sau spera samnu tii cont de sfatul sau si asa sa mai aiba si el o paine....adica toti mecanici va recomanda niste sfaturi cum sa mentineti masina buna si pentru mult timp,atunci toti mecanici ce ar mai face ?la fel si cu medici astia de la TV care toti va recomanda : blendamed, colget va da gratis o data pe an ...din scoala in scoala....toate sa va fie bine voua,nu prea cred si eu am vazut filmul ala documentar si ma cam pus pe ganduri !

    RăspundețiȘtergere
  7. Unii au si comisioane cand prescriu diverse...nu conteaza ce prostie e !

    RăspundețiȘtergere
  8. un must see pentru cei cu mintea deschisa : http://higherperspective.com/2014/02/informative-video-pineal-gland-activating-third-eye.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragut articolul.
    Eu cand am fost la doctor mi-a zis sa nu mai folosesc pasta de dinti cu flour pentru ca imi afecteaza gingia si apar si alte probleme din cauza florului. La recomandarea doctorului am inceput sa folosesc o pasta de dinti naturala cu 100% ulei pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.De cand am inceput sa folosesc pasta de dinti, mi-a placut asa mult incat imi vine sa ma spal mereu cu ea. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am gasit la un pret extrem de rezonabil o pasta care putea fi si inghitita, asa era reclama pe tub, fara sa fie daunatoare. Asadar se poate!

      Ștergere
  10. eu m-am trezit la realitate cam tarziu si cand am inceput sa cercetez,mi-am dat seama de ce gingiile mele nu se mai refac odata,daca de mica am fost invatata cu colgate, si acum folosesc genna-dent,singura chestie care imi displace e ca nu albeste asa mult dintii,dar mai importante sunt gingiile, sa fie ele sanatoase :) o sa caut si o pasta de dinti naturala care sa albeasca dintii,trebuie sa fie :)) o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  11. Foloseste turmeric. Amestecu cu putina apa si aplici cu periuta de dinti. Odata la luna/saptamana este suficient. Atentie la folosire, pateaza si nu poti scoate cu usurinta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu folosesc pasta de dinti cu aloe vera de la LR, umpic mai scumpa ce-i drept, dar e foarte buna, sunt foarte multumit de ea, e foarte consistenta si un tub imi ajunge o gramada de timp.

    RăspundețiȘtergere
  13. NU E NICI O TEORIE A CONSPIRATIEI, NICI MACAR O CONSPIRATIE CI O CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII CARE IN TARA ASTA DE CACAT SE LEGIFEREAZA CU IODUL IN SARE, INITIUM IN FAINOASE SI ... SI...

    RăspundețiȘtergere
  14. ... Caut si eu ca omul care s-a trezit, bine ca nu foarte tarziu sa nu-si mai introduca in organism cu buna stiinta substante chimice care il afecteaza !!..Florul pentru cei care au probleme de disfunctii tiroidiene face ...mult rau,inhiba functia tiroidei,stiu sigur cautam ,verificat!Se gasesc se pare aceste paste de dinti ,ramane doar sa avem incredere ca continutul pus pe etichete este si cel din compoziotie!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.