Translate

luni, 29 aprilie 2013

Din perlele copilului“Mami, vreau sã…”
“NU!”
“Mami, pot sã….?”
“NU!”
“Mami, dã-mi…”
“NU!”
Pauzã de gândire…
“Pãrinţii sunt experţi în a spune NU!”

Suntem la masã. Plimbã mâncarea prin gurã. Oricât i-ar fi de foame, întâi plimbã mâncarea prin gurã, analizând fiecare îmbucãturã. Simt ca îmi pierd rãbdarea. Il vãd cum se opreşte din “analizat” şi se încruntã la mine.
“Am gãsit un zgârci! Ti-am zis sa nu-mi mai pui zgârciuri…  Altãdatã sã-mi dai ceva comestibil de mâncare.” 
 NOTA: Reprosul de mai sus a fost destul de singular, de obicei ii place ce gatesc, uneori chiar ma lauda, desi nu sunt cine stie ce priceputa bucatareasa. Dar stiti cum se zice, ca mancarea facuta de mama este cea mai buna! Bineinteles ca acelasi lucru il afirm si eu despre mama mea, iar ea, la randul ei, declara asemenea despre bunica. Da, bunica mea este etalonul absolut in treaba asta!

Recunosc ca uneori exagerez cu grija si zic "nu" fara sa judec prea mult, dar mai rau ar fi sa nu-ti pese, cum am mai vazut. Daca tineti la siguranta si sanatatea celui mic, folositi scaune auto cu isofix, precum si produse pentru bebelusi speciale.  

Un comentariu:

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.