Translate

marți, 16 iulie 2013

Ineptiile zilei

Ieri, pe la amiaza (eram la serviciu evident), imi ciripeste telefonul. Ciripeste la propriu, adica am sonerie naturista care imita trilurile pasarelelor. Asta-primavara mergeam pe corso, soneria canta de zor si eu , senina, aveam senzatia ca se aude din copaci, ba chiar ma bucuram ca s-au trezit zburatoarele la viata. Intre timp m-am cam saturat si, de cate ori suna, imi scapa vreo doua vorbe off-line printre dinti. Deci suna telefonul. Big mistake din partea apelantului! La ora aia eram suficient de muncita si nemancata, incat sa-mi scada glicemia si sa devin tafnoasa la orice provocare.
Plus ca sinapsele mele intrasera in greva din cauza lipsei de zahar si nu mai gandeam prea limpede. Vad un numar necunoscut, dar raspund, ca asa este politicos. Vocea din eter ma anunta cantat ca ma suna din partea operatorului de telefonie si ca ar avea o oferta pentru mine, daca eu as avea amabilitatea nesfarsita sa o ascult, ea mi-ar da toate informatiile posibile, ca sunt client fidel si nu vor sa ma piarda etc. Cuvintelul "oferta" mi-a sunat ca un clopot de alarma in ureche, nu-mi plac ofertele prin telefon, nu le inteleg, nu pricep nimic din explicatii si le refuz din start, ca de obicei sunt smecherii menite sa iti pape banii. Dar de data asta, desi aveam o gramada de treaba, am zis "da", probabil ma inmuiasem de tot , de foame. Asa cum patesc de fiecare data, don'soara incepe sa turuie cu aplomb, chipurile ca imi ofera posibilitatea sa-mi fac un nou abonament, cu 2 euro mai mic decat ce am eu, dar cu minute duble si nationale si in retea si internet de 25 de mega. Eu fac un efort teribil sa percutez ce-mi spune si ma leg de cuvantul "internet". "Dar ce sa fac eu cu internetul, eu nu folosesc internet pe telefon!!!" protestez eu putin nervoasa. O aud cum isi trage rasuflarea: "Dar internetul e in oferta, nu va deranjeaza cu nimic..." . Rotitele mi se invart haotic in cap, tot nu pricep legatura dintre schimbarea abonamentului de care m-am atasat emotional si internet..." Si platesc ceva in plus la chestia asta?", fac eu o ultima incercare disperata de a-mi recapata luciditatea. Domnisoara face o pauza, nu stiu de unde are atata rabdare, probabil are norma sa convinga un prostan pe zi, asa ca o ia de la capat. "Nu platiti decat decat x euro abonamentul, adica cu doi euro mai putin decat acum. Luna viitoare va expira contractul, asa ca, daca il reinnoiti pe doi ani, va oferim acest abonament special." Aaaa, pai zi asa duduie...asta eraaaa!!! Mi-a picat fisa (cu zgomot!), ea imi facea o favoare, saraca! Dintr-o data mi s-a luminat gandirea, se intampla ceva pozitiv, nu de rau. Am acceptat cu bucurie, mi-a trimis contractul pe mail si am plutit toata ziua de fericire ca am facut si eu un ghiseft. Dupa-amiaza am ajuns acasa si m-am repezit sa-i povestesc consortului ce isteata am fost eu. Uite asa si-asa, m-a sunat cineva...am reinnoit contractul, am abonament cu 2 euro mai mic, dar cu minute duble si internet. Tare, nu? El se uita concentrat la mine, aparent neimpresionat, cu o mina impenetrabila ca o stanca. Simt cum mi se ofileste entuziasmul ce ma animase toata ziua. Te pomenesti ca era vreo smecherie la mijloc, de care eu nu ma prinsesem. Intr-un tarziu se indura de mine: "Si de cat zici ca este internetul?" Inima mi se face cat puricele si zic cu un firicel de voce: " De 25 de mega...". Il vad luand o expresie nemultumita si zice scurt: " E mic."  Asta era, simtisem eu ca e ceva in neregula cu internetul!

4 comentarii:

  1. :)) lasa, nu te necaji, macar ai minute ca, oricum, ziceai ca nu folosesti internetul pe tf.
    adevarul ca uneori merita sa ii asculti si pe astia de la companiile de tf. odata m-au prins si pe mine in toane bune si i-am ascultat si drept rasplata mi-au dat 3 luni de vorbit gratis in retea. deja imi dadea toata lumea bip ... chiar si dupa ce trecusera cele 3 luni :))plus ca 3 luni nu am pus pe cartela nici un shfantz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu ma necajesc ca nu ma intereseaza netul, n-am telefon de net, dar al meu sot nu e niciodata multumit de ofertele astea. M-a distrat teribil ca s-a legat exact de ce era mai putin important.

      Ștergere
    2. :)) Pai ei nu sunt niciodata multumiti. Li se pare mereu ca ei ar fi facut o afacere mai buna :))

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.