Translate

marți, 7 octombrie 2014

Produse traditionale romanesti pe care le gasesti la Bacau




 Fiecare regiune se lauda cu un port popular deosebit, cu oamenii de vaza pe care i-a dat si cu produsele traditionale pe care le-a inregistrat ca fiind clar din acea zona. Si la fel este si zona Bacaului. Aici, oamenii se mandresc cu ceea ce au facut cu mana lor si ce le-a fost lasat de la stramosi in materie de produse traditionale. Retetele si secretele sunt pastrate cu sfintenie si oricand ai gusta din produse vei simti ca esti chiar acolo.


Selgros este unul dintre lanturile de magazine care promoveaza acest tip de produse traditionale romanesti si incearca sa acopere toate regiunile tarii. Asadar gasiti si restul de produse traditionale romanesti si in Bacau la Selgros.

Dar mai intai sa vedem care sunt produsele traditionale din zona. Acestea se impart in felul urmator:
1.   Lapte si produse din lapte: branza proaspata de vaca ecologica, cas de vaca ecologic, telemea de vaca ecologica, branza de vaca framantata ecologica, smantana ecologica de consum, unt proaspat de vaca ecologic, cascaval din valea Asaului, branza de oaie in basica de Agas, branza de vaca in basica de Agas, branza de oaie in custiug de brad de Agas, branza de vaca in custiug de brad de Agas, cascaval de vaca de Agas, unt de oaie de Agas, unt zbatut de vaca de Agas, urda acra de Agas, pasta tare din branza oparita de Agas.
2.    Legume-fructe: dulceata de afine, dulceata de mure, dulceata de zmeura, dulceata de capsuni, zacusca, sirop de muguri de brad, bors de putina.
3.    Peste si preparate din peste: pastrav afumat in harzob de brad, pastrav afumat in cetina de brad de Agas.

Toate acestea au fost inregistrate si vor ramane in lista produselor traditionale romanesti ca specifice din aceasta zona a Bacaului. Asa ca nu uitati, ori de cate ori va aflati in magazinele Selgros, sa va achizitionati si produse traditionale romanesti pentru ca acestea sunt cele care vor ajuta la dezvoltarea regiunilor si a economiei nationale.

Selgros Bacau

Produse alimentare si nealimentare
Str. Prelungirea Bradului nr. 135B Bacau, 720 089, RO
Tel: 0234 209 000
Fax 0234 209 199

8 comentarii:

  1. Nu-mi aduc aminte daca am mancat unt de oaie si cu toate acestea am copilarit o perioada la stana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe la noi nu se facea, imi imaginez ca este mai gras si mai galben

      Ștergere
  2. Eu încă nu pricep care e treaba cu produsele ecologice, dar recunosc că nici nu mi-am bătut capul cu asta. Adică brânza ecologică este făcută din lapte ecologic dat de o vacă ecologică ce a mâncat doar fân ecologic și a băut doar apă ecologică? :)
    PS. Poza aia din articol mi-a făcut așa o foame..... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ca sa ai certificarea de "ecologic" trebuie ca tot lantul sa fie ecologic. Asa stiu eu, exista organisme de certificare si norme pentru asta.

      Ștergere
  3. Nu am un magazin Selgros in oras,dar m-ai facut sa inghit in sec.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am Selgros in oras si totusi n-am fost atenta la toate bunatatile...

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.