Translate

miercuri, 22 octombrie 2014

Vegis, un magazin Earth Friendly Products



Mi-a plãcut tare mult sã fac jocul de cuvinte din titlul acestui articol, din douã motive. Primul pentru cã Vegis.ro chiar este un magazin de produse naturiste , cu certificare ecologicã (bio), deci prietenos cu mediul, al doilea deoarece are în ofertã unele dintre produsele de curãţenie cele mai “responsabile” pe care le-am încercat eu vreodatã şi anume cele din marca Earth Friendly Products.
 Din când în când mă întâlnesc cu prieteni din copilărie…
“ ce mai faci?”, “ce bine arăţi!”
Pe naiba, arătăm ca dracu’ toţi, doar că unii sunt mai bine îmbrăcaţi, mai slabi sau mai optimişti decât alţii, deh, depinde cum i-a aruncat viaţa pe fiecare. Invariabil se ajunge la discuţii de genul « Pe vremea noastrăăă.... nu erau atâtea porcării pe piaţă, copiii ăştia săracii sunt îndopaţi cu chimicale !». Oameni buni, mă lăsaţi? Vi se pare că la vârsta asta suntem mai sănătoşi sau mai normali ? Am crescut într-o vreme în care nici nu aveam de ales, ce găseam în magazine, aia mâncam sau cu aia ne spălam, cine mai ştia ce substanţe toxice erau în compoziţia produselor de pe piaţă, cine controla ingredientele, cine auzise de produse bio, naturale, organice, eco şi aşa mai departe ? Nu, nu avem cum să fim sănătoşi.
Eu m-am resemnat cu gândul că aşa a fost sa fie. Si încă am crescut la ţară, spălându-mă cu apă de ploaie şi săpun făcut la cazan... Am alergie, piele sensibilă, mă umplu de bube din te miri ce...să nu-mi spuneţi că sunt sănătoasă ! In anii din urmă au ieşit pe piaţă din ce în ce mai multe produse ecologice, organice sau naturale. Asadar a apărut posibilitatea de a alege!
Earth Friendly Products este un brand apărut în 1989, în SUA. După cum spune şi numele este un brand axat pe produse de curăţenie ecologice, biodegradabile, 100% din ingrediente naturale, formule din plante şi uleiuri esenţiale, cu ph neutru, fără fosfaţi, fără sodă caustică, substanţe petrochimice, formaldehide , parfumuri sintetice.  Nu au ingrediente animale şi nici nu sunt testate pe animale. Ingredientele provin din plante cultivate organic şi sunt reprezentate de ulei de lămâie şi măsline, lavandă, nucă de cocos, cedru, esenţă de pătrunjel, uleiuri din floare de bumbac şi tea tree.
Produsele lor sunt din categoriile : universale, pentru geamuri, pentru covoare, pentru rufe, pentru podele, pentru îngrijirea animalelor, pentru spălat vase, pentru mobilă sau inox.
Eu am avut ocazia să încerc câteva dintre produsele brandului.
Ceea ce vreau să subliniez este faptul că, pentru nişte produse provenite numai din ingrediente naturale, aceşti detergenţi au o eficacitate fantastică, fără să aibă însă agresivitatea celor chimici. Am folosit produsele fără să port mănuşi de cauciuc cum fac de obicei, nu mi-au provocat reacţii alergice, nu m-a mâncat pielea şi nu s-a asprit cum păţesc la detergenţii obişnuiţi. Au un miros deosebit, zici că sunt produse de corp mai degrabă ! Curăţă excelent, dar nu te îneci cu vaporii aceia de substanţe chimice, munca devine plăcută, nu mai inhalezi toate prostiile.
 Detergentul lichid de vase de exemplu este la 750 ml şi l-am avut în două variante- cu extract organic de grapefruit şi cu aromă naturală de pere...ce să zic ? Iţi vine să le bei sau să le foloseşti ca gel de duş ! Face multă spumă, inlatura excelent grasimea, înmoi bureţelul în lichid şi speli o grămadă de vase...Pe amandoua scrie ca poti sa le folosesti si ca sapun lichid, nu stiu ce ar putea fi mai natural de atat!
Dacă aveţi diverse probleme ca alergiile, aveţi copii mici, suferiţi de astm sau boli de piele, eu vã  recomand cu multă încredere sã utilizaţi la spãlarea rufelor, mai ales a lenjeriei intime, detergenţii lichizi din gama ECOS, cu balsam încorporat şi care nu conţin fosfaţi şi enzime. Nu treceţi cu vederea impactul pe care un detergent obişnuit îl are asupra pielii sensibile a copiilor. Oricât aţi clãti de bine rufele, vor rãmâne întotdeauna urme de detergent pe ţesãturã şi acestea vor agrava o afecţiune cum este dermatita atopicã de exemplu, des întâlnitã la cei mici.  
Se apropie Black Friday, iar magazinul online Vegis.ro se înscrie între cele participante la aceastã sãrbãtoare a shoppingului care a devenit atât de cunoscutã şi la noi în ţarã, fiind beneficã atât clienţilor, cât şi comercianţilor.  
In parantezã fie spus, Black Friday este una dintre cele mai pline zile de shopping în SUA. De ce se numeşte aşa… sinistru? Existã douã teorii populare şi nici pe departe atât de sangeroase cum sugereazã numele. Prima se referã la urmele negre de roţi de maşinã lãsate în urma traficului mare din ziua de dupã Ziua Recunoştinţei, a doua se referã la un vechi obicei al comercianţilor de a înregistra profitul, în registre, cu cernealã neagrã, iar pierderile cu cernealã roşie. In acest an, Black Friday este declarat oficial pe data de 28 noiembrie, anunţând ca de obicei debutul cumpãrãturilor de Crãciun.
Dacã vã intereseazã produsele naturiste, abonaţi-vã la Newsletterul Vegis pentru a fi la curent cu super ofertele de Black Friday! Veţi gãsi în magazin foarte multe categorii, de la cele destinate îngrijirii corporale la cele pentru slãbire, tratament sau alimentare. Nu ocoliţi blogul magazinului, gãsiţi aici concursuri, sfaturi, prezentãri de produse, adicã un ajutor pentru a alege ce vã intereseazã.
Spor la cumpãrãturi!

6 comentarii:

  1. Am mai incercat si eu produse de genul asta,dar pretul ma face sa nu fiu consecventa.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt eficiente, asa ca nu trenbuie sa folosesti cantitati mari, nu se consuma asa de repde. Macar odata la cateva luni si tot merita...

      Ștergere
  2. I-auzi ce interesant.N-am incercat niciodata astfel de produse.E bine de stiut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai sa vezi ca e o cu totul alta experienta decat cu produsele clasice.

      Ștergere
  3. am la activ in jur de 10 comenzi maricele la ei, sunt multumita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit de existenta a astfel de produse, dar inca nu le-am incercat. Citind articolul ma simt tentata sa le dau o sansa.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.