Translate

vineri, 3 iulie 2015

Bijuterii contemporane-file de poveste

Bijuteriile par obiecte prea mici pentru a fi impodobite cu imagini foarte complexe. Si totusi o camee, un inel mai plat, un pandant te pot purta pe taramurile imaginare, fantastice.
Pe site-ul american tarinatarantino.com gasiti colectia Acid Alice, un elogiu adus fetitei personaj din "Alice in Tara Minunilor".


Pablo Valencia foloseste mult motivul busolei in bijuteriile sale pe care le gasiti pe givingtreegallery.com. Mie mi-aduce aminte de Umberto Eco si de filmul fantasy "The Golden Compass". Bijuteriile sunt din bronz oxidat si argint, cu discrete adaosuri de pietre pretioase.

Artistul american Joji Kojima nu face rabat la imaginatie, reinventand ideea de "inel". Operele lui pot parea dificil de purtat dar cu siguranta vor atrage atentia.


Italianca Paola Volpi este fascinata de povestile cu cavaleri in armuri stralucitoare, asa ca lucreaza in argint piese ce imita  segmentele armurii.


Lesley Rand Bennett este un american ce aduce un omagiu eroinei Ioana d'Arc intr-o intreaga colectie realizata din aur.


Daca va place mitologia greaca trebuie sa admirati colectiile italiencei Maddalena Rocco, numite dupa zeii eleni.
Un comentariu:

  1. Ce interesante colectii. Cred ca primele imagini sunt totusi mai aproape de mine.
    O seara placuta si un weekend la fel!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.