Translate

sâmbătă, 4 iulie 2015

Istoria modei-palarii frantuzesti

Am descoperit site-ul world4.eu cautand ceva modele de rochii. Am dat peste o bogatie de informatie din domeniul istoriei modei, o baza de date fantastica, imagini din belsug, o arhiva impresionanta a evolutiei hainelor din toate partile lumii.
Site-ul este un spatiu public, vizual, disponibil tuturor celor care vor sa foloseasca datele, fiecare articol face trimitere la surse, cu linkuri acolo unde este cazul, asa ca poti accesa si alte site-uri din acest domeniu.
Frunzaream perioada Art Deco cand am gasit Les Chapeaux du Tres Parisiens, o publicatie ce prezinta moda palariilor la Paris, in anul de gratie 1921. Revista a fost tiparita pe tissue paper-o hartie speciala din fibre de lemn, desenele fiind realizate de G.P.Joumard.

Mai haioasa este prezentarea facuta noilor modele pentru iarna 1921-1922: palarii din fetru ale caror modele au fost furnizate de o modista de renume, dar careia nu i se dezvaluie identitatea si care vrea sa revolutioneze stilul spaniol purtat in acel moment. Multe perlute si pene, desi frantuzoaicele prefera ornamentele mai discrete! Culorile, mai ales cele pentru iarna, sunt in nuante de maro si violet, dar negrul continua sa fie in trend deoarece se asorteaza cu orice.

Stilul Nouveau
Stilul Seductie
Stilul Florile Elegantei
Stilul Surasul Toamnei

5 comentarii:

  1. Şi eu care credeam că văd măcar o pălărie bărbătească!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca le gasesc, ti le arat, dar alea de dama sunt mai spectaculoase.

      Ștergere
  2. Am o mare admiratie pentru doamnele care poarta palarii.Sa nu mai vorbesc , merg pe la magazine si tot probez.Am si eu cateva,dar degeaba,nu-mi sta bine cu palarie.Pentru vara am cred vreo 4-5.Prin masina,in casa.la gradina,dar nu le port.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In privinta asta esti ca mine. Si mie imi plac dar cand le probez imi vine sa o iau la fuga, nu-mi sta bine nimic!

      Ștergere
  3. Nu am nicio palarie, am zis ca imi iau si eu una de soare, am vazut unele dragute.Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.