Translate

marți, 16 august 2016

Cu Tesla inainte!

Astazi, la ora 10, in parcarea Kaufland Nord din Ploiesti s-a oprit prima masina electrica Tesla din cele aflate in caravana 80 e-days care face inconjurul lumii. Au venit dinspre Bucuresti, s-au oprit sa alimenteze la statia montata in parcare si au plecat spre Brasov. Ai mei de-abiau asteptau. S-au infiintat la ora potrivita, a sosit prima masina, una apartinand unui american, si au aflat ca restul sunt pe drum, cam in intarziere dupa ce se poticnisera putin in noptile albe ale capitalei. Soferii adica, nu masinile. Si cum consortul meu era cam nauc dupa o tura de noapte la serviciu n-au mai stat sa le vada si pe celelalte, altminteri risca sa adoarma in bratele americanului proprietar de bolid eco.

Citind eu pe net diverse despre masinile produse de Tesla Motors, am aflat ca de curand compania a schimbat numele online din teslamotors.com in tesla.com, in ideea ca nu se va mai limita la producerea de vehicule electrice, ci isi va extinde domeniul de activitate, devenind in principal producator de baterii. Mai interesanta mi s-a parut informatia ca domeniul tesla.com apartinea de nu mai putin de 20 de ani unui nenea care a acceptat sa-l vanda companiei pentru o suma nesimtita, cu 6 cifre cica! Ma lasi? De unde or fi avand unii atata noroc?
Si pentru ca tot vorbim de Nikola Tesla si a sa "beautiful mind", dar si de aplicatiile practice ale inventiilor sale, iata ca aseara am aflat ceva ce nu stiam. In legatura cu domeniul paranormal, ca aici mai stiu si eu cate ceva, doar nu credeati ca sunt specialista in electricitate! Amatorilor de reality show-uri si experiente tari cu spirite bune sau rele le semnalez cu aceasta ocazie ca a inceput difuzarea serialului de investigatii, Haunting Australia. Nu mai stiu pe ce post, gasiti voi in programul tv.
Primul episod a fost tare, o echipa mixta, internationala adica, a pornit sa investigheze cel mai sinistru loc posibil, spitalul de psihiatrie (a se citi de nebuni) Aradale, un complex imens de cladiri ce a functionat din 1800 pana in 1998. Se presupune ca in secolele trecute aici au murit cam 10000 de oameni, motiv pentru care energia remanenta este uriasa. Adica e bantuit la greu. Mai grav este faptul ca spiritul unei persoane cu boli psihice este la fel de dereglat ca si persoana in viata. Cel putin asa se sustine in film.
Nu am cum sa va povestesc tot episodul deoarece exact cand devenise palpitant a aparut fiu-meu, satul de calculator. Moment in care am "comutat" imediat pe desene, ca nu-l las la chestii de-astea traumatizante. Dar am apucat sa vad ceva interesant. Printre echipamentele moderne de investigare a fenomenelor paranormale se afla si o bobina Tesla, cam cat o farfurie de mare, montata pe un picior. Echipa a pus-o in mijlocul camerei si o declansa de la o distanta potrivita, cu ajutorul unui soi de telecomanda. Se produceau mini-fulgere in jurul bobinei si aerul se ozona puternic.
Explicatia? Cica energia degajata este un fel de fast-food pentru spirite, le alimenteaza si le determina sa se manifeste. Creepy! Dar asta dovedeste cate se pot face cu inventiile genialului Tesla.
Revenind la masinile electrice, as vrea sa cred ca vor avea succes. Ma intreb ce s-ar fi intamplat cu civilizatia noastra daca realizarile lui Nikola Tesla ar fi fost puse in practica, in ce punct am fi fost acum? Poate am fi fost cu vreo suta de ani mai avansati daca nu si-ar fi bagat diavolul si interesele economice coada. Cine stie?!

3 comentarii:

  1. BMW, Toyota, Daimler, au si ei masini electrice:) chiar mai bune decat Tesla. Cam asta e viitorul, din fericire :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne minunam pe zi ce trece de tot felul de inventii si inovatii,dar sunt promovate functie de interese,dupa cum zici.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stim ce se va intampla, unii se bucura iar noi restul suntem doar niste pioni.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.