Translate

duminică, 19 februarie 2017

Este mai usor sa cresti un copil in ziua de azi?

Un copil nu a fost niciodata usor de crescut, dar, cu siguranta, mamele din ziua de astazi nu-si dau seama cat a evoluat situatia fata de o generatie sau chiar doua in urma.
Eu am prins o epoca de mijloc, ca sa zic asa. Fiu-meu are aproape 12 ani si este lesne sa-mi amintesc ce lucruri sau produse cumparam pentru el. Se gaseau deja prin farmacii chestiile de baza, game de ingrijire corporala potrivite, biberoane mai smechere, solutii pentru dezinfectat, truse de manechiura dedicate bebelusilor si altele. N-am gasit insa prea usor un patut care sa ne convina si nici un carucior mai acatarii. Ei bine, cu 22 de ani in urma, pe cand prietena mea avea un bebe, tin minte ca nu existau inca sapunurile create special pentru pielea sensibila a copiilor, iar de geluri de dus nici vorba, si o auzeam framantandu-se cu ce sa spele odrasla ca sa nu se irite.
Dar cu 50 de ani in urma? Copiii se cresteau cu fase de panza in loc de pampers, care trebuiau spalate si fierte de fiecare data. Buricul se lega cu moneda de argint, iar in loc de o crema dermatocosmetica se folosea uleiul ars.
Asa ca, dragi mamici in devenire sau in derulare (hi, hi!), inainte de a va vaita, judecati un pic la rece.

Astazi gasiti totul intr-un singur loc!

Ca puteti sa va duceti in supermarket sau in farmacie este clar, dar, slava Domnului!, s-au inventat magazinele online si in mediul virtual in mod sigur aflati tot ce va trebuie si chiar marci care nu exista in magazinele fizice. Poate locuiti in orasele mai mici sau la sat si atunci este si mai dificil sa umblati dupa "zestrea" copilului. Online-ul a rezolvat problema alergaturii, economisind energia si timpul pretios al proaspetelor mamici. Un magazin ca PeBebe.ro reuseste sa acopere toate nevoile imediate si aproape ca le invidiez pe cele care trec prin aceasta experienta acum, cand totul pare sa fie mai usor.

Mi-as fi dorit...

Nu ma pot abtine sa nu fac o lista, poate cand voi fi bunica (timpul trece neinchipuit de repede) cine stie ce chestii sofisticate se vor fi inventat.

Dintre patuturi pentru bebelusi (frustrarea mea de altadata) as alege unul de lemn fara sa stau pe ganduri. De altfel, pe site veti gasi un ghid pentru alegerea patutului potrivit si e bine sa-l lecturati inainte de a va hotari. Eu, una, as merge pe cel transformabil, care "creste" odata cu copilul. Mi se pare foarte ingenios si de cursa lunga. Ca sa nu mai zic ca poate deveni un alt tip de mobilier odata ce copilul s-a marit.

Incalzitorul electric pentru biberoane este alta dorinta secreta si ramasa neimplinita. Nu nimeream niciodata temperatura potrivita, asa ca pierdeam alt timp recind laptele. Pe site exista unele care au si compartiment pentru piureuri, dar si unele care se pot conecta la bricheta auto in caz ca sunteti pe drum. Grozav, nu?

Sa nu uitam caruciorul! M-am cotopenit cu unul care arata ca un tanc pe roti. Si trebuia sa-l plimb cu liftul 10 etaje. Acum exista carucioarele usoare, compacte, lesne de manevrat, alta viata...

As mai fi vrut un interfon de supraveghere, un aparat cu aerosoli, o comoda de infasat, un recipient pentru lapte praf, un suport de uscare a biberoanelor, un ham de siguranta...

Si stati sa vedeti! Ca nici timpul petrecut pe site nu va fi prea lung.

Un magazin organizat

Daca sunteti hotarati sa aveti o experienta placuta, un shopping cu folos, urmariti categoriile din stanga paginii prncipale. Fiecare categorie mare de produse are un sub-menu, ceea ce va permite sa faceti cautari dupa producator, dupa varsta sau greutatea recomandata in utilizare. Stiti ce vreti, gasiti imediat produsele potrivite din oferta.

Promotiile sunt sarea si piperul

Nu cred ca exista cineva care sa nu se bucure de promotii. Iar pe site sunt tot timpul produse cu pret redus in categoria dedicata. Este imposibil sa nu gasiti ceva din ceea ce v-ar fi de folos.
Iar daca nu sunteti siguri ce tipuri de produse sa alegeti, n-aveti decat sa consultati categoria "bestsellers" unde se vede clar ce cumpara majoritatea. Cautati un anumit brand? Exista o lista a acestora, in ordine alfabetica.

Cumparaturi intre doua mese

Totul este atat de bine structurat, incat puteti sa faceti o sesiune rapida de shopping cat copilul trage un pui de somn dupa masa de pranz. Produsele sunt expediate cu o firma de curierat si exista posibilitatea returnarii in caz ca nu sunteti multumiti de achizitie.

Nu am sa inchei cu amaraciune ca nu am apucat asemenea vremuri, ci cu bucurie ca munca unei femei este mult usurata prin inventarea de produse atat de speciale. Si mai exista un motiv sa fiti constiente de acest avantaj, faptul ca traiti totusi intr-o tara civilizata unde se comercializeaza si lucruri de calitate. Vizitati PeBebe.ro ca sa va convingeti.

2 comentarii:

  1. Nu sunt mămică iar cel mai mic dintre băieţii mei e cu patru ani mai mare ca al tău dar articolul mi se pare foarte bine scris. E o constatare. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, banuiesc ca peste vreo 10 ani voi incepe deja sa uit ce foloseam pentru pusti sau ce imi lipsea. Dar acum ma minunez ce de chestii au aparut.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.