Translate

duminică, 5 martie 2017

Alte produse pentru ten gras si sensibil

Vine vremea calda si, in aceasta perioada de trecere, orice ten o ia un pic razna, in incercarea de adaptare la alta temperatura. Darmite un ten sensibil! Pielea mea a facut realmente un salt din faza alternanta, de gras/uscat, caracteristica anotimpului rece, in faza de excesiv de grasa cu tendinte de iritare care marcheaza temperaturile mai ridicate.
Va povesteam AICI despre Sebionex.K de la ACM, o crema care mi-a priit extraordinar si pe care o voi recumpara. Tubul s-a terminat, dar nu am revenit imediat la aceasta marca deoarece nu consum acelasi produs pe perioade lungi de timp, fara intrerupere. Asta pentru simplul motiv ca pielea se va obisnui cu ingredientele, iar produsul isi va pierde eficienta.
Cel mai bine este sa alternezi produsele si de preferat este sa folosesti chestii diferite chiar si pe parcursul zilei, cu toate ca pe orice tub scrie de obicei sa aplici dimineata si seara. Asadar, chiar in timp ce foloseam Sebionex.K am achizitionat si Oxyance-City Rescue, iar dupa terminarea primului tub, am luat si Bioderma-Sensibio Light.

 Poate parea un pic ciudat sa ai atatea creme odata, dar nu este deloc. Asa cum am mai spus, desi toate sunt dermatocosmetice si nu sunt tocmai ieftine, profit intotdeauna de ofertele generoase din farmacie si de cardul cu puncte de la Sensiblu.
Intre cele doua de mai sus exista deosebiri. Oxyance pentru piele grasa si iritata este mai potrivita sezonului rece si aplicarii de seara deoarece este mai consistenta, cu vitamina E, iedera si extract de melisa. Este prezentata ca fiind protectoare fata de atmosfera poluata a orasului, dar eu am folosit-o seara si a avut un placut efect de catifelare, inhiband intr-adevar secretia de sebum.
Bioderma Sensibio Light pentru piele normala/mixta si intoleranta este mai usoara, mai subtire si intra foarte repede in piele, motiv pentru care va fi excelenta pe vreme calda. Se lauda cu un complex brevetat numit Toleridine si cu o formula dermatologica avansata care cresc pragul de toleranta al pielii sensibile. Tenul reactioneaza mai greu la agresiunile externe si este mai hidratat, crema fiind astfel si o buna baza de machiaj.


Dintre chestiile obisnuite pe care le-am folosit in aceasta perioada, as remarca spuma de curatare de la Himalaya Herbals, cu lamaie si miere, un produs bland care spala excesul de sebum fara sa usuce tenul. Eu am luat flaconul din fotografie la o revista, are doar 50 ml, dar este extrem de spornic datorita faptului ca spumeaza cand il scoti din tub.
Celalalt flacon este o banala mixtura mentolata, cu oxid de zinc, produsa de TIS Farmaceutic, pe care nu o mai gasisem un timp prin farmacii. Mie nu-mi lipseste din casa deoarece este cel mai bun produs pentru orice iritatie a pielii, inclusiv pentru cicatrizarea urmelor de cosuri, pentru refacerea pielii in portiunile afectate de dermatita. Eu o folosesc fara grija si pe fata, la radacina parului, local insa deoarece mentolul s-ar putea sa dea si alte reactii. Cel putin la mine functioneaza perfect!
Asadar, cum spuneam, vine vara cu alaiul de probleme legate de transpiratia pe fata, iritatii si ten lipicios datorita sebumului si prafului. Daca aveti vreo reteta speciala de ingrijire nu o tineti doar pentru voi, poate n-am auzit de ea, poate ati descoperit voi vreun produs revolutionar, v-as fi recunoscatoare pentru pont.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.