Dap, exista un curent in designul de bijuterii care foloseste aspectul brut al pietrelor, al gemelor, mai mineralogic spus. In acest fel sunt obtinute obiecte mai masive, mai impunatoare, unele aducand cu adevarate opere de arta sau sculpturi in miniatura.
Artistii care lucreaza in acest stil au gusturi aparte si este evident ca materialele sunt prelucrate intr-un fel sau altul, uneori in moduri foarte complexe, dar liniile finale aduc foarte mult cu ceea ce creeaza mama natura. Concluzia ar fi ca astfel de bijuterii nu sunt, categoric, nici pe toate gusturile si nici pentru toate personalitatile, nu pentru cele discrete in orice caz.
Maud Traon este cunoscuta pentru modul cum combina pietrele de culori diferite, vibrante, ea ocolind cu buna stiinta tehnica traditionala de taiat pietre in forme perfect regulate, lucru pe care il considera fixist, ingradit. Aceasta artista cauta sa puna in evidenta structura cristalelor, obtinand bijuterii ce par desprinse din povestile cu zane.
Rusul Vladimir Orjehovsky nu numai ca foloseste pietre brute, dar realizeaza si sculpturi complexe in bijuteriile sale extrem de atent finisate. N-am gasit date despre cariera lui, pana si numele apare scris in mai multe variante, dar am citit ca piesele lui sunt expuse si prin muzee.
Catalina Brenes suna pe romaneste, nu? Ei, bine, nu! E din Costarica si lucreaza in Berlin. Asa cum spune chiar ea, este obsedata de puritatea, echilibrul si esentialul din liniile naturii si iremediabil dedicata designului contemporan.
Kelvin J.Birk, aurar si argintar englez, este un maestru al culorilor explozive. Safire, rubine si smaralde sunt zdrobite si reconstruite in forme de metal fabuloase. Bijuteriile sale pot fi atent proiectate sau, dimpotriva, pot evolua in functie de materiale si inspiratia de moment. Rezultatul ar putea fi definit ca un haos in miniatura, dar atat de spectaculos incat este imposibil sa nu-ti placa.
German Kabirski a creat un brand care se indeparteaza de metodele conventionale si stilul traditional, dar este profund legat de temele naturii. Dovada este faptul ca acest artist prefera ca imagine de baza bine-cunoscutul gandac, simbol al instinctelor primare. Artistul foloseste lemn exotic, diverse texturi realizate din argint, combina gemele cu orice altceva, inclusiv oase de reptila sau piele. Oameni din toata lumea cumpara operele sale, iar o minte deschisa este conditia sa poti gusta creatiile cele mai fanteziste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.