Translate

luni, 17 iunie 2019

Surse de informatie sau de amuzament pe Youtube

Din cand in cand v-am aratat site-urile pe unde mai bantui pe internet. Astazi vreau sa va arat cateva canale de pe Youtube unde imi petrec ceva timp, atunci cand vreau sa ma deconectez. Nu, nu sunt canalele cu tutoriale handmade, acestea au locul lor in economia timpului meu liber si le consider ca un fel de cursuri. Le urmaresc din placere, dar sunt de fapt extrem de utile pentru desfasurarea hobby-urilor mele lucrative, ca sa zic asa. Si in mod sigur nu-i intereseaza pe cei care nu au aceeasi pasiune ca mine. Ma refer la altfel de canale, cele ale unor oameni extrem de interesanti, preocupati de activitati care nu se practica pe la noi. Daca stau sa ma gandesc, au totusi un numitor comun, este vorba in general de descoperirea si refolosirea lucrurilor vechi. Dar sa vedem ce mai fac si altii...

Iubitorii de "mudlarking"

Nu stiu daca pot sa traduc exact cuvantul, dar in engleza "mud" inseamna noroi, iar "to lark" inseamna a petrece, a face pozne, asadar ar fi un fel de "a petrece timp in noroi". Nu , nu e vorba despre organizarea unor petreceri in noroi, ci de cautarea de obiecte vechi in noroi, de regula in pamantul moale sau noroios din albiile apelor curgatoare. Ciudat, nu? Asa ati putea crede, dar nu va puteti imagina ce gasesc oamenii aceia! Eu ii inteleg, deoarece, copil fiind, la tara la bunici, petreceam mult timp pe garla, adunand pietricele colorate si tot soiul de fleacuri aruncate de altii. Iata ca exista adulti care au facut din asta o pasiune. A existat pe un canal tv de documentare un serial cu doi tipi care faceau lucrul asta in Londra, in albia Tamisei. Scoteau obiecte de epoca, unele numai bune de dus in muzeu.
Cei care fac "mudlarking" pot gasi din cand in cand piese istorice sau doar vintage, dar in stare buna si care asteptau doar sa le salveze cineva si sa le puna din nou in valoare. Iata AICI o doamna pe care o urmaresc si eu.

Borcanele misterioase cu bijuterii

Ei, pentru canalele astea am facut o adevarata fixatie, m-am abonat la mai multe pentru ca ca sunt despre ceva care ma fascineaza, bijuteriile!
In principiu, toate persoanele axate pe aceasta pasiune procedeaza in felul urmator: cumpara vase (vaze, borcane) transparente, pline cu bijuterii, vezi ce este inauntru, dar sunt atat de indesate incat nu poti distinge exact. Filmuletele de pe Youtube arata cum sunt desigilate vasele, iar persoanele in cauza desfac continutul, piesa cu piesa si le prezinta. Surprizele vin atunci cand se descopera metale si pietre pretioase sau piese de firma care valoreaza mai multi bani. Aceste persoane valorifica ceea ce descopera pe platforme de comert.
Borcanele se gasesc la americani in magazine de tip "goodwill", adica acolo unde oamenii pot dona obiecte care nu le mai sunt de folos. "Goodwill" se traduce ca "bunavointa", deci sunt locuri unde donezi si de unde poti sa achizitionezi la preturi extrem de mici. Borcanele cu bijuterii variaza foarte mult ca pret, de la cativa dolari pana la cateva zeci, este o loterie sa cumperi unul deoarece ai sansa sau nu sa gasesti ceva cu adevarat valoros. Iata un exemplu.

Maestrii pietrelor pretioase

Este vorba despre profesionistii care finiseaza pietrele brute, obtinand extraordinarele bucatele care ne incanta montate in bijuterii. Eu urmaresc un domn care este specialist in opal, este hipnotic modul in care lucreaza, scotand la lumina comorile minerale. Iata un exemplu.

Hairstyle for Men

Dap, cum ati citit! L-am descoperit pe acest domn facand minuni cu podoaba capilara a barbatilor. Acuma, stiti ce conservatori sunt baietii cand vine vorba de look-ul lor, iar exemplele de genul before/after sunt teribil de atragatoare. Practic, daca dai peste un om pasionat de munca lui, ai sansa sa te transformi cu totul.

Manufacturarea bijuteriilor din metale pretioase

Asta e o profesie pe care numai cineva cu adevarat pasionat o poate face, mai ales daca vrei sa excelezi, sa iesi din tipare si sa devii un maestru. Si trebuie sa fii un pic nebun, un pic perfectionist, un pic mai mult indemanatic si un pic mai mult rabdator. Multe conditii, greu sa le cumulezi! Dar acest domn poate.


Cu detectorul de metale...

Ah, daca as avea si eu unul... Cei pasionati de utilizarea acestui aparat sunt din belsug si pe la noi. Este foarte practic, ai sanse mari sa dai mai ales peste bani. Eu urmaresc un tip care prefera plajele. Oamenii merg pe plaja ca sa se distreze. Si ca sa-si piarda uneori bijuteriile.  Acuma, filmuletele cu "metal detecting" sunt tare plictisitoare, se mai invioreaza doar cand incepe aparatul sa tiuie, dar te tin in suspans pana vezi ce scoate tipul din nisip, uneori chiar de sub suprafata apei.

Creatorii de figurine din lut

Cei care fac diferite figurine dupa personajele de film, desen animat sau jocuri video sunt un soi aparte. Artisti ai sculpturii, ei sunt extraordinar de talentati. Ma gandesc ca trebuie sa ai si o fire jucausa ca sa te ocupi cu asa ceva, sa fii inca un copil in adancul sufletului. Procesul de creatie este fascinant, deoarece vezi cum apar trasaturile personajelor celebre din nimic. Si este o munca teribila, in clipul din linkul de mai sus apare la un moment dat un ceas in fundal, poti vedea cate ore trec pana este gata o figurina.

Arta papusilor

Sa faci papusi este o arta, categoric. Papusile scumpe, facute cap-coada de un creator specializat in asa ceva, sunt cu adevarat pretioase. Pentru ca au un design unic, recognoscibil, purtand in totalitate amprenta imaginatiei unei persoane. De la forma corpului pana la croiala hainelor, astfel de papusi sunt opera unui singur om. Si este o incantare sa admiri asa ceva, nu mai spun de migala realizarii tuturor accesoriilor, care sunt miniaturale si iti mananca nervii daca nu ai rabdare de fier. Papusile moderne sunt tare departe de cele cu care ne-am jucat noi sau parintii nostri! Iata la ce m-am abonat eu.

Acestea ar fi cateva din tipurile de filmuletele la care ma uit. Ideea este ca traim intr-o lume mare si extrem de diversa si e pacat sa nu vedem cu ce se mai ocupa si altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.