Translate

vineri, 21 iunie 2019

Tratarea celulitei cu cremele de corp de la Apidava

Dupa cum stiti, pentru ca am mai scris despre asta, producatorul de miere Apidava a dezvoltat si o linie de cosmetice bazate pe acest ingredient exceptional, ceea ce era de asteptat avand in vedere traditia milenara legata de ingrijirea corpului cu derivate apicole. Alaturi de miere, in linia de cosmetice se regasesc si alte ingrediente la fel de cunoscute, absolut naturale, cu efecte benefice verificate in timp.

Si, ca sa zic asa, nici o vara fara crema anticelulitica!
Ca la mine este o problema fara speranta, in sensul ca nu se poate rezolva intr-o vara, asta e altceva, nu inseamna ca nu trebuie folosit acest produs. Ca orice problema, celulita se amelioreaza in timp, cu rabdare, sport si o dieta adecvata. Ca sa te autoamagesti ca te dai cu o crema si scapi instant de celulita inseamna ca esti complet rupt de realitate. Dar, as zice si ca odata ce te-ai hotarat la acest demers, crema anticelulitica devine un accesoriu obligatoriu.

Apidava a conceput un tandem potrivit sezonului canicular: crema anticelulitica cu unt de shea si crema hidratanta de corp cu unt de shea.

Ambele mi-au picat extrem de bine din mai multe motive. Cred ca am mai "plans" pe blog despre faptul ca sunt mandra posesoare a unui ten sensibil, iar sensibilitatea asta se regaseste si la pielea de pe corp. Culoare deschisa, pori mici care se astupa repede, alergii diverse si o predispozitie nesuferita spre iritatii, acestea sunt caracteristicile "invelisului" meu. Si cum trebuie sa defilam cu ce ne-au pricopsit genele si bunul Dumnezeu, ma chinui de o viata sa trec cu bine, confortabil, peste verile caniculare. Din arsenalul de cosmetice, crema de corp este nelipsita, indiferent de anotimp. Vara aleg una hidratanta ca sa combat inrosirea si iritatiile. Copilul meu ma mosteneste, el face dermatite, i se usuca pielea si reactioneaza urat la caldura, in fiecare zi il ung cu ceva dupa dus.

In aceste conditii, crema hidratanta cu unt de shea, miere, ceara de albine si propolis este exact ce cautam pentru familia mea. Pe langa aceste ingrediente, apar si uleiuri esentiale din samburii mai multor plante, toate ingredientele avand rolul sa hidrateze o piele uscata, sa cicatrizeze, sa stimuleze microcirculatia si productia de colagen, sa previna ridarea.
Crema hidratanta face pereche cu crema anticelulitica tocmai din cauza proprietatilor de mai sus. Pentru cei care chiar tin diete si scapa de kilograme si care sunt expusi aparitiei ridurilor si vergeturilor, o astfel de crema este obligatorie. Si aici intra si  femeile care de-abia au nascut si prezinta acele urme inestetice pe abdomen. Acestea nu dispar de la sine dupa nastere, trebuie sa te straduiesti serios sa iti recapeti abdomenul ferm si pielea frumos intinsa.
Cat priveste utilizarea in scopul calmarii pielii arse de soare, as zice ca puteti sa o luati cu incredere in bagajul de vacanta. Mierea este un remediu popular pentru vindecarea arsurilor, asa ca...

Crema hidratanta are o consistenta usoara, placuta si un miros discret, caracteristic ingredientelor. Intra repede in piele si lasa senzatia de umed, nu de gras. Este potrivita si ca o crema pentru maini, as zice ca cei care au de-a face cu uscarea intensa a pielii mainilor o pot folosi frecvent, zilnic, ori de cate ori este nevoie. Eu am aplicat-o pe zone ale corpului mai sensibile chiar si dupa dusul de dimineata, nu exista riscul sa pateze hainele daca ii dai timp vreo jumatate de ora sa se absoarba bine.

Si uite asa ajungem la durerea majoritatii femeilor, mai ales in lunile de mers la mare, si anume celulita. Celulita nu iarta pe nimeni, doar daca nu este vreo persoana sportiva sau foarte atenta la exercitiile fizice de intretinere, si nici cele mai slabe doamne nu sunt scutite de acel aspect gaunos, inestetic, al depozitelor de grasime acumulate sub piele. Este o realitate ca inaintarea in varsta atrage dupa sine aparitia celulitei. Metabolismul nostru incetineste, noi devenim mai sedentari, mancam prostii si suntem mai stresati. Greu sa lupti cu atatia factori si tocmai de aceea s-au inventat ajutoarele cosmetice. Dar nici ele nu fac minuni daca nu te agiti un pic pentru asta.


Crema anticelulitica cu unt de shea de la Apidava are in compozitie si miere, propolis, ulei esential de pin si ceara de albine. Dar si extract de salcam si alte uleiuri esentiale cu proprietati dovedite in stimularea microcirculatiei, tonificare musculara si refacerea tesuturilor deformate de celulita.
Uleiul de pin ii confera un miros extrem de frumos, iar ceara face ca la prima aplicare sa apara un strat albicios ce dispare progresiv, pe masura ce se efectueaza masajul. Acuma, cred ca stiti si voi ca masajul pe zonele cu celulita nu trebuie sa fie agresiv, framantat, pentru ca poate fi dureros si pot sa apara leziuni, capilare sparte, vanatai. Masajul pe gambe se face de jos in sus, usor, cu mare atentie pentru cei care au varice, iar pe coapse se face cu miscari blande, circulare, pana la absorbtia cremei.
Crema are actiune locala de incalzire cu rol in arderea grasimilor. Ca urmare, daca vreti ceva rezultate rapide, in special pentru atenuarea aspectului neregulat al pielii, dupa masaj puteti sa va infasurati coapsele cu folie de impachetat alimentele. Se va genera mai multa caldura pe masura ce va miscati prin casa sau faceti exercitii si ingredientele din crema vor actiona mai eficient. Puteti sa amestecati crema anticelulitica cu cafea macinata si sa va legati cu folie, exista mai multe solutii pe care le gasiti pe internet.

Ambele creme vin ambalate in cutii de 200 de ml si sunt extrem de spornice, adica va ajung pentru multe utilizari. In paranteza fie zis, nu este nevoie sa va naclaiti cu ceva pentru ca acel ceva sa-si faca treaba cu brio.
In ceea ce priveste designul ambalajului, as avea doar doua observatii: cutiile sunt pline ochi si nu au folie de protectie sub capac, pe suprafata produsului, iar eticheta cu ingredientele este pe fund, nu pe lateral. De aici rezulta ca oricum ai manevra cutiile inchise, produsul se varsa in capac, iar dupa deschidere toata suprafata vine in contact cu aerul. Asta nu prea este in regula, pacat de niste produse atat de reusite, merita un ambalaj ceva mai atent conceput.

Acestea fiind zise, va sfatuiesc sa le incercati. Eu am avut ceva experiente neplacute cu creme de corp de la firme cunoscute, erau foarte parfumate, dar nu erau asa de hidratante, desi promiteau acest lucru. Ma gandesc ca nu parfumul este scopul, mai bine va orientati spre produse cu ingrediente naturale. Pielea noastra este extrem de agresata vara, fiind expusa direct soarelui si curentilor de aer, merita sa fim mai atenti atunci cand ne alegem produsele de ingrijire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.