Translate

sâmbătă, 26 martie 2022

Produse de ingrijire a tenului - masti stick, servetel, crema

La capitolul masti de fata stau binisor, mi-am tot luat in ultimul timp, dar n-am inceput decat vreo trei. Cumpar mai ales din acelea la plic, unii ar zice de unica folosinta, dar nu e niciodata asa, pentru ca poti "stoarce" din ele mai multe utilizari.

De masca gel de la Yves Rocher am vorbit ieri, astazi incep cu vedeta internetului, mai ales din cauza reclamelor pop-up destul de agresive. Agresive sau nu, uite ca pe mine m-a prins si am cumparat-o, uimita fiind de clipuletul acela in care unul plin de puncte negre isi intinde masca pe obraz si se vede cum, dupa un timp, ies cosurile la suprafata baclavaisului, trebuie doar sa le stergi cu o carpa. Nah, probabil au fost multi naivi disperati ca mine, dar am comis-o, adica am scos sumulita de bani, nu prea mica, din pozonar.

Green Mask stick Meidian este un produs la...stick, la fel ca deodorantele solide si are aceeasi consistenta. O am de vreo trei luni, am folosit-o rar deoarece am bagat repede de seama ca nu scoate instant nimic, doar imi produce niste inflamatii. Ea, de felul ei, este cu ceai verde si nu m-am prins deloc daca ceea ce scrie pe tub, adica "Meidian" este firma care o produce. Nu de alta, dar exista si alte ambalaje, exact la fel, pe care scrie altceva. Seamana cu ceaiurile chinezesti de slabit, nu poti spune exact de unde vine si ce reprezinta. Nu mai spun ca am primit-o cum se vede in a doua poza, adica cu ceva produs lipsa din dotare.

Totusi, neplacuta nu e. Miroase fresh si se consuma destul de greu. Nu am folosit-o decat pe barbie, singurul beneficiu este ca mai deschide porii si poti sa storci mai usor punctele negre.

Fiind eu profund dezamagita de masca stick, am trecut la cea sheet, adica cu foaie incorporata. Adica e de-aia gen servel imbibat cu lichid, pe care il lipesti de fata. Nu puteam sa ratez produsele coreene, au cam navalit pe piata, asa ca am luat una Holika Holika, iluminanta cu lamaie. Datorita vitaminei C, tenul isi recapata stralucirea si hidratarea. Contine si extracte de papaya si mar pentru un aport sporit de vitamine.

Are 23 ml si sa nu dea sfantu' sa o aruncati dupa prima utilizare. Contine atat de mult lichid incat ar fi risipa curata. O strangeti si o varati la loc in plic, apoi rulati plicul si il prindeti cu un elastic sau carlig de rufe. Eu am folosit-o de 4 ori deja si nu da semne ca s-a epuizat continutul. E foarte placuta, racoroasa, calmanta. O potriviti pe fata, o lipiti bine pe piele si stati vreo 15 minute. O dezlipiti si masati fata pana intra restul de produs in piele. Avand in vedere ca genul acesta de masti sunt un pic sub 10 lei, e tare spornica.

O alta chestie la moda e canabisul. Ca ingredient vreau sa zic. Asa ca, pentru detoxifiere, am ales o masca cu argila infuzata cu ulei de canabis, produsa de Montagne Jeunesse din Anglia. Contine si  sare de mare si doua feluri de alge marine.

Pare un pic hippiota toata treaba, mai ales ca e produs vegan, free de parabeni, ftalati si alte nazbatii chimice. Aceasta este o masca tip crema la plic de 15 gr. Scrie sa o aplici in strat gros, dar, repet, e risipa curata, e suficient sa o intinzi usurel cat sa nu se vada pielea. Argila se usuca si strange si trebuie sa clatesti din abundenta ca sa o dai jos. 

Este o masca pentru ten gras, scrie pe ea ca usuca pielea. Ca si la cealalta, am utilizat-o de 4 ori si sunt de-abia la jumatatea cantitatii. Recunosc ca nu am citit toata eticheta si n-am vazut ca are argila, altfel nu o luam. Tenul meu e sensibil la argila de toate felurile si nu folosesc astfel de produse. Ca urmare, dupa aceasta masca pielea mi se inroseste usor, dar, daca aplic imediat o crema, disconfortul e minim si trece foarte rapid.

Aveti pe piata o varietate foarte mare de masti, din care sa alegeti una potrivita, ideea este ca nu ar trebui sa lipseasca din rutina voastra de intretinere a tenului, mai ales dupa o anumita varsta. Veti vedea ca ritualul mastii este extrem de satisfacator. Mastile miros frumos, sunt calmante si costa putin, nu prea exista scuze sa le ocoliti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.