Translate

duminică, 7 aprilie 2013

Jurnal de weekend

Azi m-am sculat cu fata la cearsaf...Se mai intampla! Privesc cu ochii tristi si goi in cana plina cu cafea aburind. E singurul "drog" care ma poate scoate din starea de mahmureala de duminica dimineata. Numai cand ma gandesc ca vine luni si e suficient sa-mi stric ziua. Al meu consort incearca sa ma intrebe daca nu prajesc niste oua...Se alege cu o privire crancena si renunta. Dar nu si la ideea de a praji oua. Il vad cum se framanta cateva clipe, apoi deschide frigiderul si scoate ouale. Parca incep sa ma inveselesc. Cred ca vrea sa faca omleta. Singur!
Sparge ouale intr-o farfurie. Reuseste sa nu scape coji. Galbenusul i se prelinge pe degete. Trag un gat zdravan de cafea ca sa nu zic nimic. Nu obisnuiesc sa cicalesc omul cand face ceva. Fiecare face lucrurile in felul lui, n-am pretentia ca sunt atotstiutoare. Cafeaua ma frige si-mi scapa o injuratura. Il vad cum ia furculita si bate bine in farfurie. Nu prea are simtul masurii, dar farfuria rezista. Are o privire concentrata, e hotarat sa duca treaba la capat. Scoate borcanul cu piper si-l scutura zdravan peste omleta. Apoi scoboceste prin dulap si da la iveala un alt borcan cu niste plante aromatice. Chestia asta ma ia prin surprindere. Nu-mi inchipui cum a gasit borcanul, nici eu nu mai stiu ce e in el, cred ca are trei ani pe putin! Mereu m-am tinut sa-l arunc. Vara mana si scoate delicat cu varful degetelor un snop de plante uscate, neidentificabile, si-i da drumul peste piper. Omleta devine exploziva! Bate compozitia cu furie. Aud cum paraie farfuria. Se opreste din nou si se gandeste. Parca ii vad rotitele cum se invartesc in cap! Desface sticla de apa minerala si toarna peste omleta. Ei na, stie si cateva trucuri. Omleta e acum in spume. Rasuflu usurata. E aproape gata. Dar ma insel amarnic! Lasa furculita si deschide iar dulapul. De data aceasta scoate cutia cu Knorr-amestec pentru supa cu gust de pui. Logic, trebuia sa puna niste sare, nu? Presara Knorr din belsug. Va trebui sa-mi maresc rata la asigurarea de viata. Nu se stie niciodata! Intr-un final apoteotic pune tigaia pe foc si prajeste amestecul. Foarte satisfacut, hacuieste niste sunca si o arunca peste omleta, in tigaie. Mirosuri ametitoare se inalta spre tavanul bucatariei. Avem parte de un mic-dejun usor si sanatos. Cred ca nu mai mananc nimic toata ziua.
Ieri am reusit sa termin cateva chestii. Dar tot sunt in pana de inspiratie. Banuiesc ca e din cauza presiunii atmosferice. Am recuperat de la serviciu un ceas micut de perete, din plastic. Atarna stingher si uitat si nu mai avea baterie de mult. I-am dat o fata mai vesela, cu o tema gen "voyage, voyage!". Craniul de langa el este din ceramica si il am de pe la 18 ani. Nu are calota la spate si este suport de maruntisuri sau scrumiera. Am reusit apoi sa fac un borcan fatetat provenit de la castraveti murati Raureni. Este mai inalt decat un borcan obisnuit de 400 de grame. De fapt produsele Raureni sunt ambalate preponderent in borcanele acestea cu fatete. O fi vreo caracteristica a fabricii. Eu cumpar de toate de la ei- gemuri, pasta de tomate, castraveti- pentru ca au produse fara chimicale si ieftine! Ultima "opera" din aceasta saptamana a fost o a saptea sticluta de vodca, pozata fata-verso ca de obicei.





14 comentarii:

  1. :)))) faza cu omleta m-a amuzat teribil. ai un talent extraordinar de a povesti. faci omul sa vada cu ochii muintii exact scenele petrecute. in concluzie ti-ai inceput ziua in fortza ... cu un mic dejun frugal :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in ciuda atator ingrediente, chiar am avut curajul sa gust. Nu mult, cam trei sferturi din omleta ca mirosea frumos!

      Ștergere
  2. Doamne, ce imi place cum scrii! eu zic ca ar trebui sa te reprofilezi, zau!
    Ceasul arata super, dar si celelalte creatii imi plac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ar trebui sa scriu carti de bucate! Pot convinge pe oricine sa manance orice...Si sunt modesta cand zic asta!

      Ștergere
  3. L-am şi văzut cu ochii minţii pe soţul tău pregătind omleta :)
    Puştiul-căpitan de oşti ce făcea în timpul ăsta?

    Ceasul e foarte, foarte fain. Şi sticlăria e faină, dar ceas decorat de tine n-am mai văzut până acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pustiul serveste cereale in stil american de obicei. Sunt mai sigure cateodata! Da, e primul ceas desi imi plac tare ceasurile. Dar nu sunt prea ieftine cele din lemn.

      Ștergere
  4. Barbatii sunt cei mai buni bucatari, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am amuzat teribil;))Eu sunt cicalitoare rau de tot.
    Frumoase foc noile creatii, cred ca tot imi fac eu curaj vreodata sa mesteresc ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma abtin ca sa-l incurajez. Altfel nu mai misca un deget!

      Ștergere
  6. Bine te-am gasit. Nu prea spui tu nimicuri, sau mai bine spus din nimic reusesti sa postezi lucruri interesante..M-a amuzat faza cu omleta. Bine ca a fost buna! Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit! Am prostul obicei sa vad latura amuzanta a lucrurilor.

      Ștergere
  7. Sa sti ca nici eu nu stiam trucul cu apa minerala in omleta...Vine duminica poimaine..poate ma aleg si eu cu o omleta :))
    ma bucur sa te "cunosc".O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apa minerala o pui ca sa obtii o compozitie mai "afanata" ca sa zic asa. Poti sa o folosesti in loc de apa obisnuita la diverse compozitii.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.