Translate

duminică, 5 februarie 2012

Obiceiuri decadente


Pe la 16-17 ani cand am inceput sa utilizez o crema de fata, era prin anii "80, singura marca pertinenta si cea mai celebra marca romaneasca de la acea vreme era...Gerovitalul. Sunt sigura ca utilizarea cremei Gerovital inca de la acea varsta isi spune astazi cuvantul...cateodata, prin magazine sau la vreun ghiseu,se intampla sa mi se spuna "domnisoara" sau sa fiu tutuita cu condescendenta. Nu ma supar niciodata, o iau drept compliment iar, dupa parerea mea,  dna Ana Aslan va fi totdeauna unul dintre cei mai iubiti romani! Dovada celebritatii marcii este faptul ca, la acea vreme, toti romanii care reuseau sa iasa din tara in excursii, isi luau cu ei neaparat produse Gerovital... acestea erau cea mai sigura « moneda de schimb » in magazinele din strainatate !
Cunosc persoane care nici la 30 de ani nu folosesc nici un fel de crema de fata, macar seara, dupa spalat...big, big MISTAKE !!! Pielea noastra, ca si intreg organismul, incepe sa imbatraneasca inainte de a implini 18 ani...daca sunteti mame de fete va recomand sa le indemnati sa aiba un ritual corect de ingrijire. Traim intr-o atmosfera poluata care ne macina sanatatea, ingrijirea corporala si administrarea de suplimente nutritive nu sunt deloc simple mofturi...costa ceva dar este o investitie in sanatate. Nu va ganditi la modul natural in care traiau bunicii nostri, nu sunt aceleasi vremuri...suntem agresati din toate partile de substante toxice, alergeni, mancare proasta, stress...persoanele cu adevarat sanatoase, cu un metabolism normal, sunt o exceptie si nu regula !
Istoria omenirii are si parti « intunecate » legat de regulile de igiena personala...au existat perioade in care oamenii nu se spalau, ca in Evul Mediu, si existau secte sau ordine religioase pentru care imbaierea constituia un pacat, iar atentia acordata propriului trup era o ofensa adusa preceptelor crestine. S-au mai schimbat lucrurile intre timp si totusi, chiar in prezent, un numar mare de oameni considera ca ritualurile de ingrijire sunt decadente, produsele de ingrijire sunt bani aruncati pe geam, iar statul in baie mai mult de 10 minute denota superficialitate. As putea sa le reamintesc acestor persoane ca primele reguli de igiena sunt scrise in Vechiul Testament, ca sapunul a fost una dintre « inventiile » geniale care a dus la prevenirea multor boli si ca noi nu avem... blana !. Suntem animale dar nu avem blana, pielea noastra este expusa direct factorilor de mediu, suferim de diverse boli de piele pe care animalele nu le au, transpiram si ne reglam temperatura mult mai greu, ne murdarim repede iar pielea noastra se ingrasa sau se usuca constant...pana la urma ingrijirea corecta devine o problema de sanatate. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, eu zic ca merita o atentie corespunzatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.