Translate

sâmbătă, 21 iulie 2012

Dive de altădată…Marlene Dietrich


Dacă nu vă pasionează istoria cinematografiei şi filmele vechi, acele pelicule mute, alb-negru, de multe ori geniale, dacă nu vă atrag actorii de altă dată şi atmosfera de început şi mijloc de secol XX, probabil că nu aţi auzit şi nici nu vă interesează Marlene Dietrich…
Această superbă femeie s-a născut în anul 1901 şi a murit în 1992 la Paris, având o viaţă tumultoasă, fiind adorată de public şi intrând în legendele cinematografice ale secolului pe care l-a marcat cu prezenţă sa.
Marlene Dietrich era de origine germană şi era o apariţie blondă extrem de misterioasă, o femeie fatală, o divă în adevăratul sens al cuvântului.  



Dar nu a fost un om perfect. Era bisexuală şi lipsită de credinţă, cu spirit de afaceri, nu tocmai fidelă partenerilor săi.
Găsiţi pe net destule amănunte despre viaţa sa, nu intenţionez să vă povestesc astfel de lucruri, ci să vă atrag atenţia asupra modului în care arăta această femeie. Inaltă şi subţire, avea un trup deosebit, picioare extraordinare, şolduri înguste , era mlădioasă, cu sâni potriviţi şi obraznici (într-o vreme când nu se inventaseră silicoanele) şi talie bine conturată. Vedetele din ziua de azi muncesc din greu să ajungă aşa şi atunci când reuşesc să slabească, li se văd şi mai tare defectele, osatura dovlecoasă sau picioarele prea scurte... Corpul perfect este un dar de la natură, este un dat al genelor, orice ar zice unii ! Ceea ce se ştie mai puţin este faptul că Marlene Dietrich nu făcea nici cel mai mic efort ca să arate aşa cum arăta. Nu făcea prea multă mişcare deoarece avea oasele fragile şi i se rupeau la cel mai mic accident. Pe de altă parte, în epoca ei de glorie, a face un sport oarecare nu se cuvenea în rândul doamnelor şi domnişoarelor, era o chestie masculină. Femeia era gospodină şi bibelou, nu avea muşchi, ci rotunjimi.  Nu e de mirare că Marlene a fost un « fashion icon ». Cu asemenea siluetă era modelul tuturor top designerilor de atunci. Dar ea a spus: « Mă îmbrac pentru mine. Nu pentru imagine, nu pentru public, nu pentru modă, nu pentru bărbaţi ». S-a văzut asta în nonşalanţa şi farmecul din momentele în care a purtat costume bărbăteşti, parcă voia să-şi declare sus şi tare preferinţele sexuale, de altfel extrem de condamnate în acei ani guvernaţi de convenienţe sociale extrem de rigide.
Am căutat câteva poze pe net, bineînţeles că sunt alb-negru, dar sunt mai expresive decât orice fotografie aranjată cu Photoshopul din zilele noastre.
Indiferent ca aratati sau nu ca aceasta frumoasa actrita, puteti gasi haine pentru femei care sa va avantajeze, iar pentru cele care nu se tem de tinutele mai elegante, niste palarii de dama sunt accesoriile potrivite. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.